Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Излети
 Излети

Информация за активноста на рибата по морето.

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Морски раздел
 Морски раздел

Излети
 Излети

Сафрид 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафрид 2019
Митко Кирилов написа:Сафридът тая година още не е тръгнал никъде!Само "производството" на чепарета върви с пълна пара и ще има за всеки сафрид чепаре/виж във форума "Качествените чепарета!?!/!.
 To, за това ,го и ,,нема,, ...
  To, за това ,го и ,,нема,, ...   Хиляди куки,километри ФК, тонове ,,вълна,, ... и накрая ...     Абе,който може ,,,вади ,по тиганче ,две ... Пишат Хората,НО ,няма кой да чете!!!  Наслука на Всички четящи !!!
 Хиляди куки,километри ФК, тонове ,,вълна,, ... и накрая ...     Абе,който може ,,,вади ,по тиганче ,две ... Пишат Хората,НО ,няма кой да чете!!!  Наслука на Всички четящи !!!   

Прав е колегата, днес на Балчик даде за малко повече от тиган, дори остана за проба на нова рецепта за мариноване.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

И във Варна днес е дало. Аз малко закъснях, но утре съм там.

Вчера кълвеше,днеска не ще!

Някой били дал информация къде около Бургас може си направя кефа с някой друг грацосафрид

- stareca
- ще става разбирач 
Щом си от бургас можеш да пробваш на морска гара има дни в които дава прилично количество риба не липсват и едри екземпляри (хаймани).Просто ти трябва доснатъчно добро чепаре .Търси рибата горе на повърхноста там са по сериозните удари .Споменал си че ходиш на германката един съвет -забрави е като дестинация от години вече не е това което беше причините сега не ми се обясняват.Насочи се към Агалина там е много по добро място тази година имам три прилични риболова там .Така че наслукаИво2001 написа:Някой били дал информация къде около Бургас може си направя кефа с някой друг грацосафрид
Благодаря ти много ще пробвам на Агалина събота и неделя няма да ходя на Германката значи и за този Термо клин него знаех търся рибата на долу и събирам дракони и попчета и се чудех защо няма друго. На морска гара много хора има пък ми е по приятно някъде на скали . И да питам за нощен риболов някой може ли да предложи някакъв фенер или челник с които да мога да си ловя и да не пада бързо батериятаstareca написа:Щом си от бургас можеш да пробваш на морска гара има дни в които дава прилично количество риба не липсват и едри екземпляри (хаймани).Просто ти трябва доснатъчно добро чепаре .Търси рибата горе на повърхноста там са по сериозните удари .Споменал си че ходиш на германката един съвет -забрави е като дестинация от години вече не е това което беше причините сега не ми се обясняват.Насочи се към Агалина там е много по добро място тази година имам три прилични риболова там .Така че наслукаИво2001 написа:Някой били дал информация къде около Бургас може си направя кефа с някой друг грацосафрид
- stareca
- ще става разбирач 
На всеки марков челник батерията издържа доста.Аз специално съм със Silva сменям батерии два пъти годишно но никак не са евтини .

Колко часа може да издържи 4 часа и с челник удобно ли е за нощния риболовstareca написа:На всеки марков челник батерията издържа доста.Аз специално съм със Silva сменям батерии два пъти годишно но никак не са евтини .
Купи си обикновен челник. Струва не повече от 4 лв. Купи си четири батерии и проблемът ти е решен.Иво2001 написа:Колко часа може да издържи 4 часа и с челник удобно ли е за нощния риболовstareca написа:На всеки марков челник батерията издържа доста.Аз специално съм със Silva сменям батерии два пъти годишно но никак не са евтини .
- stareca
- ще става разбирач 
Челник от 4 лева яде батериите за час ама не ми се влиза в полемика сега щом върши същата работа да пробва човека.Мilena написа:Купи си обикновен челник. Струва не повече от 4 лв. Купи си четири батерии и проблемът ти е решен.Иво2001 написа:Колко часа може да издържи 4 часа и с челник удобно ли е за нощния риболовstareca написа:На всеки марков челник батерията издържа доста.Аз специално съм със Silva сменям батерии два пъти годишно но никак не са евтини .

Принципно говоря от опит.stareca написа:Челник от 4 лева яде батериите за час ама не ми се влиза в полемика сега щом върши същата работа да пробва човека.Мilena написа:Купи си обикновен челник. Струва не повече от 4 лв. Купи си четири батерии и проблемът ти е решен.Иво2001 написа: Колко часа може да издържи 4 часа и с челник удобно ли е за нощния риболов
Поздрави и НАСЛУКА!
Този свети като змей струва 20лв. с батериите ама падат бързо купих още едни батерии 5лв. и си реших проблема

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

bubamara написа:Този свети като змей струва 20лв. с батериите ама падат бързо купих още едни батерии 5лв. и си реших проблема
Да се искажа и аз въпреки че темата не е за челници и т.н.
Имам челник много близък до модела на колегата . Проблема с батериите съм го решил с стара батерия от лаптоп .
Отваряш пластмасовата кутия на батерията ,вътре има една малка платка било някакъв контролер (каквото и да значи това
 ) ,махаш платката режеш свързващите ленти и имаш 6бр годни за работа батерии . От такава неработеща батерия елементите издържат по три - четери излета  много добра светлина и винаги си имам в багажа някоя резервна .
 ) ,махаш платката режеш свързващите ленти и имаш 6бр годни за работа батерии . От такава неработеща батерия елементите издържат по три - четери излета  много добра светлина и винаги си имам в багажа някоя резервна .Че понякога забравям да ги зареждам или пък да помогна на колега .
Какъв модел на Silva да си зема като твоя че гледам много модели има и пише някакви лумени сигурно и това е важно за силата с колко да е неги разбирам много поне да зема нещо да ми върши работаstareca написа:Челник от 4 лева яде батериите за час ама не ми се влиза в полемика сега щом върши същата работа да пробва човека.Мilena написа:Купи си обикновен челник. Струва не повече от 4 лв. Купи си четири батерии и проблемът ти е решен.Иво2001 написа: Колко часа може да издържи 4 часа и с челник удобно ли е за нощния риболов
- st_beer
- ще става разбирач 
Искам да попитам нещо относно риболова нощем  на сафрид. 
Как точно го ловите нощем? На чепаре или на плувка със стръв.
Преди много години когато бях в казармата служих на ракетните катери в Созопол. Тогава го ловяхме нощем на перо и белена скарида. Пускахме една преносна лампа близо до водата и беше голяма сеч. Пълнил съм по кофа за една нощ. Преди няколко години го пробвах тоя вариант отново на същия пирс от към цивилната страна и пак си наловихме сафрид,но това го правихме в края на лятото.
Сега за риболов на тъмно съм си купил такива плувки и вършат прекрасна работа. Батерията им се презарежда и издържа да свети без прекъсване денонощие и половина. Когато се ползва плувката се развива и батерия се слага така,че да светне. Когато стане светло пак се отвива и батерията се обръща да изгасне. Ако се ползва само в тъмното една батерия издържа без зареждане повече от седмица. Покупката на такава плувка си струва всяка стотинка.
https://www.aliexpress.com/item/3282884 ... b201603_51
Има и зарядно с две батерии.
https://www.aliexpress.com/item/3300613 ... b201603_51

Как точно го ловите нощем? На чепаре или на плувка със стръв.
Преди много години когато бях в казармата служих на ракетните катери в Созопол. Тогава го ловяхме нощем на перо и белена скарида. Пускахме една преносна лампа близо до водата и беше голяма сеч. Пълнил съм по кофа за една нощ. Преди няколко години го пробвах тоя вариант отново на същия пирс от към цивилната страна и пак си наловихме сафрид,но това го правихме в края на лятото.
Сега за риболов на тъмно съм си купил такива плувки и вършат прекрасна работа. Батерията им се презарежда и издържа да свети без прекъсване денонощие и половина. Когато се ползва плувката се развива и батерия се слага така,че да светне. Когато стане светло пак се отвива и батерията се обръща да изгасне. Ако се ползва само в тъмното една батерия издържа без зареждане повече от седмица. Покупката на такава плувка си струва всяка стотинка.
https://www.aliexpress.com/item/3282884 ... b201603_51
Има и зарядно с две батерии.
https://www.aliexpress.com/item/3300613 ... b201603_51
Hobie Mirage Outback