Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

квартал Долни Воден-каракудки
квартал Долни Воден-каракудки
Здравейте.Събота понеже нямаше какво да правя с моето приятелче решихме да идем на едно язовирче в кв.Долни Воден в,което има само каракудки малки са,но просто ни беше скучно.А ние сме от гр.Куклен и то ни е близко и с речсчето отскочихме до там и така ето малко снимки
- Прикачени файлове
-
- ето ги и малките каракудки
- Снимka(094).jpg (54.25 KiB) Преглеждано 1821 пъти
НА СЛУКА !
Re: квартал Долни Воден-каракудки
БРАВО и да ги пущате, за да хващате по-големи другата година
.

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Вярвате ли или не при нас има един язовир, по големи от 10 см не стават от години са си така и не растат. Чудя се защо ли е така?
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
нямат храна заради това главите им стават големи а телата им малки
-
- вече хвърля и на тежко
Каракудата е една от рибите , които могат да редуцират големината си. Така популацията се запазва по-малка на големина, но жива. Големината й зависи от храната и мястото.IVKOPIVKO написа:Вярвате ли или не при нас има един язовир, по големи от 10 см не стават от години са си така и не растат. Чудя се защо ли е така?
All we are is dust in the wind...
Те и тея не растат щото няма кой да ги храни,но фърлиш вадиш
не те оставя да фърлиш
но ако има кой да ги храни предполагам че ще растат 

НА СЛУКА !
-
- новобранец
знам го до село БуряIVKOPIVKO написа:Вярвате ли или не при нас има един язовир, по големи от 10 см не стават от години са си така и не растат. Чудя се защо ли е така?

И при нас има един такъв Оборище се казва.Бях чел специално за това,защото и на мен ми направи впечатление.Мисля че го зовяха като израждане на популацията(при липаса на хищници да я редуцират,липса на достатъчно храна,малко вода и т.н.).Това важи и за костура.Сега ще се разровя и ще напища нещо ако намеря.
Напишете в гугъл "израждане на популацията" и ше видите резултата.Става въпрос за костура,но предполагам,че и с таранката е така
Хващате отнейде няколко щукички. и след две години вече ще има стабилна популация от едри каракуди, както и такава от щука.
ПРОБВАНО!!!!!!
ПРОБВАНО!!!!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
Майстора си знае
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ха интересното е че лично аз сам пускал там щукички. но ядец? тиа малки пирани сигорно са ги изиали
лиатото го точат много а тои си е и малак язовир, остава един гиол. затова не расте рибата пак за ядене много добре се храни тиа. обратната вода на кв. 'горни воден' точно там отива.
през комунизма когато вода имаше на сиакаде само ако знаете какви каракуди имаше този гиол, ниакаде хващали ли сте червена каракуда, аз там сам хващал по едно кило парчето.
живеа на 2 километра от язовирчето много риба сам пускал там но не се разважда.сиака година го точат само каракуда му остава .вие знаете защо тиа и вав калта живее.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега chestarfield, не е така, че има само малки каракуди! Аз ходя на Д. Воден по време на забраната, защото от там риба не взимам и само си тренирам! Мога да ти кажа, че с правилно хранене и стръв си излизат големите каракуди
Пък смея да твърдя, че и някой шаро се завърта от време на време 

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
аз също съм посещавал този язовир и съм хващал доста каракуди около килограм има и шарани.
Утре пак съм там на Д.Воден.Аз само дребни хващам и си мисля че има само дребни но вие казахте че има и големи каракуди и някой шаровци не ми се вярва много но моля ви много кажете ми как да ги фана какви са условията???
НА СЛУКА !