Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Разисквания по темата воблери !!!
Модератор: sestrata
Re: Разисквания по темата воблери !!!
няма морска риба,която да удари на тези воблери-Камикадзе,поне черноморска сьс сигурност няма даги погледне!поздрави
кам колегата скорпион-недей разваля воблерите,тези горните миноу са морски,а долните некви ратлини,общо взето нети варшат работа!поздрави
anonimen написа:няма морска риба,която да удари на тези воблери-Камикадзе,поне черноморска сьс сигурност няма даги погледне!поздрави
Не сме ли малко катигорични в изказванията сиanonimen написа:кам колегата скорпион-недей разваля воблерите,тези горните миноу са морски,а долните некви ратлини,общо взето нети варшат работа!поздрави

Колега Скорпион не съм пробвал тези воблери и затова не мога да ти дам напътствия за ползването им, затова най-добрият съвет който мога да ти дам, е да ги пробваш.
Всяка примамка работи!
Просто трябва да я разгадаем и прилагаме в ситуациите в които, е най-подходяща.
Наслука.
Последно промяна от lorda на Сря Апр 02, 2008 11:23 am, променено общо 1 път.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
lorda написа: Всяка примамка работи!
Просто трябва да разгадаем и прилагаме в ситуациите в които, е най-подходяща.
Наслука.

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Въпреки много ниската си цена тези :

воблерки са отлични стига да се нагодиш към работа с тях ! Кофтито е че не са нищо особенно при равномерна проводка и задвъдичното устройство требва да се включи за спомагане на ефективността им ! Добър резултат дават при неравномерна проводка - от много бавно водене минаваме на три-четри бързи оборота на макарата , спиране за секунда две , бавно водене , късо придърпване един два пъти с върха наляво и на дясно , спиране за секунда две и пак с начала
Обичат ги както щуклетата и разперчетата тъй и кустуретата с размер колкото воблера !

воблерки са отлични стига да се нагодиш към работа с тях ! Кофтито е че не са нищо особенно при равномерна проводка и задвъдичното устройство требва да се включи за спомагане на ефективността им ! Добър резултат дават при неравномерна проводка - от много бавно водене минаваме на три-четри бързи оборота на макарата , спиране за секунда две , бавно водене , късо придърпване един два пъти с върха наляво и на дясно , спиране за секунда две и пак с начала

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
далеч сам от мисалта,че неможеш да хванеш и друга риба на тях,но тияхното предназначение е да ловят в морето.все едно да хварляш 15см рапала тселенасочено за костури по 12см,или да мяташ голди за паламуд например.това е моето мнение и не искам някой да се саобразява с него.поздрави и на слука!
-
- ще става разбирач
Благодаря на всички които казаха по нещо.
Вземах ги заради размера и се надявах да спомогнат за тролинг на бяла риба.
Но ще преработя един с по-голяма лопатка и като напълнят градския басеин през месец "май"
ще го пробвам, че само там ще му видя играта в действителност.
Вземах ги заради размера и се надявах да спомогнат за тролинг на бяла риба.
Но ще преработя един с по-голяма лопатка и като напълнят градския басеин през месец "май"
ще го пробвам, че само там ще му видя играта в действителност.
- Павел Иванов
Ами плуващи и плиткогазещи воблери обикновенно не са много ефективни при тролинг амъ зна`ш ли
Инак нищо чудно на 15 санти воблер ( що па баш на Рапала
) при туичинг проводка да ти тресне 12 санти изнервен кустур къде целта му не е да яде воблера а да прогони нервозният досадник от територията си 

Инак нищо чудно на 15 санти воблер ( що па баш на Рапала

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Точно, На 7-ми номер блесна Мепс сме хващали костури по педя, на голяма дълбочина!
А пък на Мепс Тандем съм хващал няколко такива дешеубийци, в плиткажите!
Кое какво лови е едно, а кое как лови е съвсем друго!
А пък на Мепс Тандем съм хващал няколко такива дешеубийци, в плиткажите!
Кое какво лови е едно, а кое как лови е съвсем друго!
ами щот само рапала се таркаля в кутииката
една 15 и една 3см
. хващал сам 5см костурче на 9см воблер,ама несам хварлял зада хвана таквоз рибе,такваз ми беше горе-долу идеята.ха живи и здрави!

- krokibg
- учете се от него
За мене,тези воблерчета са непознати от гледна точка на това,какво ловят,дали изобщо са ефикасни/уловисти/друг е въпроса че се виждат по лавиците на рибарските магазини/Купувам само тези,за които имам лични впечатление или уверения на хора хващали риби със тези модели/.За това е тази идея,всеки който познава добре някой уловист модел,без значение от коя марка е, да вземе и акуратно да го снима като опише точните параметри/държина,грамаж,удачните разцветки/и да се знае че е работещ и каква риба е улавяна и можеш да хванеш ако го притежаваш.Да си купи човек по два -три воблера от всеки модел и да е спокоен че има шансове да хване със него някаква риба,ако го закачи на въдицата и е по настоятелен.Никой да неси прави илюзий че със 5-20 -40 замятания,ще хване непременно и веднага риба след като го заметне във водата,колкото и да е уловист модела.
Колега анонимен,убеден съм че стига воблера да е уловист и да се знае кой риби го припознават като евентуална
плячка/манджа/няма значение марката
Просто си взимаш двата воблера и отиваш на място където знаеш че има риби които са им фенове
и започваш да замяташ и сменяш начините на водене,докато нещо не вземе да им се нахвърли
Иска се голямо търпение и ако не днес,утре пак да отидеш все някога ще ти удари.Ако си държиш двата воблера във кутията,ако хвърляш само във локвата дето е до предната гума на колата ти,естественно че няма да има риба
Имам уловено костурче на Ъгли Дъг RT,което е по-малко от самия воблер
Значи и големината няма значение,само модела и дали прави подходящите дразнещи движения със които правокира рибите да го нападат за храна или да го прогонят/това никой неможе да го каже,за кое от двете го нападат/

Колега анонимен,убеден съм че стига воблера да е уловист и да се знае кой риби го припознават като евентуална
плячка/манджа/няма значение марката

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Абсолютно съм съгласен с колегата "кроки".
Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера. Може на най-евтиния воблер на света да ти удари трофейната риба.
Според мен всичко зависи от настроението на рибата, което незнам от какво се обуславя, но съм имал случаи на един и същ язовир, един ден на един воблер се скъсват да кълват белите, а другия ден този воблер не искат да го помиришат даже. Продължавам да търся някаква закономерност но все още не съм достигнал до някаква такава.
Но да ви кажа, май рибата и тя влиза в крак с модата, защото по-старичките воблери, които ми стоят в кутията вече въобще не иска да ги кльопа, а пък си играят много добре.
Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера. Може на най-евтиния воблер на света да ти удари трофейната риба.
Според мен всичко зависи от настроението на рибата, което незнам от какво се обуславя, но съм имал случаи на един и същ язовир, един ден на един воблер се скъсват да кълват белите, а другия ден този воблер не искат да го помиришат даже. Продължавам да търся някаква закономерност но все още не съм достигнал до някаква такава.
Но да ви кажа, май рибата и тя влиза в крак с модата, защото по-старичките воблери, които ми стоят в кутията вече въобще не иска да ги кльопа, а пък си играят много добре.
- Павел Иванов
Е това некси не го вдевам ама ичtomik написа:Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера.

Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Павле,незнам какво вдеваш или невдеваш,но вземи да качиш некой работещ воблер от твоите,стига само си ходил да се снимаш като манекенка по разни телевизийПавел Иванов написа:Е това некси не го вдевам ама ичtomik написа:Няма абсолютно никакво значение от марката на воблера.Не че рибата чете съответната марка ами просто ората които правят воблерите и държат на техната си марка гледат да ги правят добре и да хващат за да имат и за в бъдеще леб у марката

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- кандидат преподавател
Днес си попълних колекцията с тези двата воблера и искам да попитам дали някои е ловил нещо с тях и какви впечатления имате,горния е на Rapala glass shad rap a долния на Salmo и двата и дават газене от 2.1до4.5мт.