Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
скоро чух едни да си говорят,но на живо ги слушах
,та и те споделяха,че някой от ядливите гъби станали отровни
нищо чудно с тия климатични промени,всичко се променя

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Следващият път пробвай с граЦки домат, мое па да земе да дрпа...G.Petkov написа:
Не ще.
Не ще да ми дърпа.
Послужих на себе си с кеф,
Салата от селски домат...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
На себе си ли служа? Философски въпрос, решете сами. Големи приготовления и очаквания за настоящият излет. В търсенето на нещо ново променям тактиката на последният излет с цел да го подобря. Големи надежди и увереност. Въпреки всичко оставам капо. Природните красоти чистият въздух и песента на птиците остават незабележими.
След седмица две набирам кураж и страста на риболовец в мен превзема разума ми и рано преди изгрев спирам до язовира. Въпреки мрака усещам вълшебството на природата в тръпка на предстоящото. Силуетите на дърветата едвам се различават в мрака. Унасям се в мечти и наслада в очакване да се развидели, затварям очи и веднага оживяват успешните ми излети с опъване на линията и прищтракването на развиващата се макара. Отварям очи силуетите на дърветата са станали по видими и фокусирани. Унасям се в дрямка и се събуждам от песента на птиците, дърветата и язовира се виждат добре, не е напълно светло но започвам с разтоварването. Имам усещането на пътник пристигнал на гарата секунди преди тръгването на влака му. Скачам свалям оборудването, разпъвам въдиците, закачвам монтажите. Макар и сумрак се справих с ракетата и вълшебната захранка. След третото замятане около петното се чу мощен плясък от едра риба. Реших че е време да хвърля въдиците. Мрака не ми позволява да сложа бойли, затова закачвам една царевица на куката и замятам. Докато разпъта втората въдица и останалият багаж неусетно се е развиделило, виждаше се добре и на втората кука поставих от новите бойли специално приготвени преди излета. Седнах с облекчение и задоволство най после мога да се насладя на изгрева и настъпващият ден. Но неочаквано звънеца зазвъня в сутрешната тишина и ме извади от летаргията. Започна борбата върха на въдицата се огъваше силно и развиващата се макара запя продължително. Четири пъти докарвах рибата на около 20 метра от брега но тя даваше заден ход и се връщаше доста навътре. На петият път обаче тя обърка посоката и вместо навътре се насочи успоредно на брега, макарата пак запя, въдицата се огъна като върба започнах бързо да обирам линията и промених леко посоката и към брега. С голямата скорост рибата се насочи към брега, увеличех оборотите и тя излетя на повече от метър на брега . Голям бял амур, по дълъг от ръката ми и го извадих без кеп. Тъкмо бях освободил въдицата от него и поглеждам втората и виждам че звънеца е паднал. Борбата започна отново но борбата не беше по лесна, затова извиках пазача да кепчоса големият шаран. С това риболова ми завърши още в седем часа, преди да му се насладя. стойностна на рибите превишаваше вече скромният ми бюджет. С голямо недоволство трябваше да събирам багажа си обратно.
След седмица две набирам кураж и страста на риболовец в мен превзема разума ми и рано преди изгрев спирам до язовира. Въпреки мрака усещам вълшебството на природата в тръпка на предстоящото. Силуетите на дърветата едвам се различават в мрака. Унасям се в мечти и наслада в очакване да се развидели, затварям очи и веднага оживяват успешните ми излети с опъване на линията и прищтракването на развиващата се макара. Отварям очи силуетите на дърветата са станали по видими и фокусирани. Унасям се в дрямка и се събуждам от песента на птиците, дърветата и язовира се виждат добре, не е напълно светло но започвам с разтоварването. Имам усещането на пътник пристигнал на гарата секунди преди тръгването на влака му. Скачам свалям оборудването, разпъвам въдиците, закачвам монтажите. Макар и сумрак се справих с ракетата и вълшебната захранка. След третото замятане около петното се чу мощен плясък от едра риба. Реших че е време да хвърля въдиците. Мрака не ми позволява да сложа бойли, затова закачвам една царевица на куката и замятам. Докато разпъта втората въдица и останалият багаж неусетно се е развиделило, виждаше се добре и на втората кука поставих от новите бойли специално приготвени преди излета. Седнах с облекчение и задоволство най после мога да се насладя на изгрева и настъпващият ден. Но неочаквано звънеца зазвъня в сутрешната тишина и ме извади от летаргията. Започна борбата върха на въдицата се огъваше силно и развиващата се макара запя продължително. Четири пъти докарвах рибата на около 20 метра от брега но тя даваше заден ход и се връщаше доста навътре. На петият път обаче тя обърка посоката и вместо навътре се насочи успоредно на брега, макарата пак запя, въдицата се огъна като върба започнах бързо да обирам линията и промених леко посоката и към брега. С голямата скорост рибата се насочи към брега, увеличех оборотите и тя излетя на повече от метър на брега . Голям бял амур, по дълъг от ръката ми и го извадих без кеп. Тъкмо бях освободил въдицата от него и поглеждам втората и виждам че звънеца е паднал. Борбата започна отново но борбата не беше по лесна, затова извиках пазача да кепчоса големият шаран. С това риболова ми завърши още в седем часа, преди да му се насладя. стойностна на рибите превишаваше вече скромният ми бюджет. С голямо недоволство трябваше да събирам багажа си обратно.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Средата на годината дойде,
И съм капо.
И съм капо.

Риболовци.
- Павел Иванов
Днеска не ставаше за плаж и се отдадох на лежерни риболовни и гъбосъбирателни дейности
Начи сутринта се насладих на удволетворяващ нано лайт риболов , въдица 0 - 3 гр. тест , брейд 0.145 отговарящ на около 0.06мм монофил реално , и примамки до преко сили грам и половина
Последствие , ако и да се бех заканил да не одим за гъби до есенеска , отскочих да проверим тръгнале ли са най-накрая рогачките та да зарадвам деда ви Георге .
Тръгнале са определено !
Безброй милиони от тях са се изтъпанили сред морето от млечници , пачи карак , манатарки , пантерки и пр. , и пр. , навъпреки магестралете от гъбообирачи де се беа заформили в околовръст !
Набрах едно солидно количество пачи крак + манатарки + малко булки , носех си само един кашон и три плика събиращи средно пет плика от кисело млеко и в горато останаха много гъби дейба
Едвам смогнах да раздам болшинството от гъбите и ся чакам да стане готово свинското с манатарки , булки , пачи крак и лук докът си сръбвам царевичак
пп - гледам в темата си имаме вече и поет съпреходник
Добре е дошъл 

Начи сутринта се насладих на удволетворяващ нано лайт риболов , въдица 0 - 3 гр. тест , брейд 0.145 отговарящ на около 0.06мм монофил реално , и примамки до преко сили грам и половина

Последствие , ако и да се бех заканил да не одим за гъби до есенеска , отскочих да проверим тръгнале ли са най-накрая рогачките та да зарадвам деда ви Георге .
Тръгнале са определено !
Безброй милиони от тях са се изтъпанили сред морето от млечници , пачи карак , манатарки , пантерки и пр. , и пр. , навъпреки магестралете от гъбообирачи де се беа заформили в околовръст !
Набрах едно солидно количество пачи крак + манатарки + малко булки , носех си само един кашон и три плика събиращи средно пет плика от кисело млеко и в горато останаха много гъби дейба

Едвам смогнах да раздам болшинството от гъбите и ся чакам да стане готово свинското с манатарки , булки , пачи крак и лук докът си сръбвам царевичак

пп - гледам в темата си имаме вече и поет съпреходник

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
На връщане,с периферното скивах,
Гъби и един берач но не бяха
Мойте гъби,преди стената покрай Яз.Искър.
Такава куца година не помня,от към
Риба.
Гъби и един берач но не бяха
Мойте гъби,преди стената покрай Яз.Искър.
Такава куца година не помня,от към
Риба.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- G.Petkov
Кире,
Грацките домати, не ги кльопам въобще !
Само пейзански !
Павле,
Благодаря за поканата !
Ама след тези дъждове,
И по моите места ще тръгнат рогачките.
За сега не мога да изям бурканите с пачи крак,
Та не съм мераклия за Кълежа !
Мартине,
Хванал си с един костур повече от мен, дейба !
Единият е малко по-едричък, ама аз предпочитам дребните.
Добре дошъл на дядо тричко !
Малко ми напомни за постовете на Камика !
Автора на темата, разбира се !
Люси,
Гъби има,
Иска ходене.
Иначе,
Гледам африканските мачове,
Добре играят,
Нещо като Лудогорец - Царско село !
Грацките домати, не ги кльопам въобще !

Само пейзански !
Павле,
Благодаря за поканата !

Ама след тези дъждове,
И по моите места ще тръгнат рогачките.
За сега не мога да изям бурканите с пачи крак,
Та не съм мераклия за Кълежа !
Мартине,
Хванал си с един костур повече от мен, дейба !

Единият е малко по-едричък, ама аз предпочитам дребните.
Добре дошъл на дядо тричко !

Малко ми напомни за постовете на Камика !
Автора на темата, разбира се !
Люси,
Гъби има,
Иска ходене.
Иначе,
Гледам африканските мачове,
Добре играят,
Нещо като Лудогорец - Царско село !

Чичо Гошко ме е дал на късо, та няма как да види кво съм фанал вчера и днес, но, ще го преживея...
Докторе ще ти помогна веднага
Вече е дядо Гошо.

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
Мартине,извинявай ама тия голи риби дето ги държиш, ми мяса на нещо друго дето държишMartin Mihailov написа:

- Don4o_62
- учете се от него
Докторе,както винаги....Д-р Флекс написа:Чичо Гошко ме е дал на късо, та няма как да види кво съм фанал вчера и днес, но, ще го преживея...

- G.Petkov
Люси,
Разбрах !
Ще действаш като посредник, дейба !
То вече и не помня, за какво го отлюспих доктора,
Ама си беше за безмислена и доста просташка обида.
И като не пожела да се извини - аре, у лево !
Разбрах !

Ще действаш като посредник, дейба !

То вече и не помня, за какво го отлюспих доктора,
Ама си беше за безмислена и доста просташка обида.
И като не пожела да се извини - аре, у лево !
- Don4o_62
- учете се от него
и аз гледам,че някой чужд,се престраши да пише тук сред чуждиПавел Иванов написа:
пп - гледам в темата си имаме вече и поет съпреходникДобре е дошъл

- Don4o_62
- учете се от него
и един апел към чичко Гошо ако чете,стига си търсил виновни и кой те е обидил...ти имаш най голяма вина за разпада на Прехода,все нещо ти пречеше....все някой те е обиждал....пиши си твойте си размисли и страсти занапред,не давай наклон на уя на никой какво пише и показва и ще видиш че всичко ще си дойде на място
не беше такъв като те видях на живо,кво ти стана не знам
не беше такъв като те видях на живо,кво ти стана не знам