Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Re: Качествени чепарета

Мнение от Martin Mihailov »

rap66 написа:
stareca написа:Ето ги двете корабни съпоставени
JOTUN signal orange 668
INTERNATIONAL Interlac 668 fluorescent orange
Ползвал съм два вида. Първата правеше хубава капка, но се втвърдяваше за около 2 месеца. При положение че ми я дават в малки шишенца, пълни догоре, и я държа в хладилника на тъмно и хладно. Другата не се втвърдява, дори кора не прави (имам я над година), но се разлива по витките. Трябва да отлея малко да постои 1-2 часа да повтвърди и тогава капката се получава приемлива.
Ако може един акьл от мене :roll: Боята неви сьхне защото требе дасе смеси сьс втвьрдител или катализатор.За всека боя дозата е различна и катализатора е различен.Озад на кутията ги пише. :drinkers:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

rap66 написа:
stareca написа:Ето ги двете корабни съпоставени
JOTUN signal orange 668
INTERNATIONAL Interlac 668 fluorescent orange
Ползвал съм два вида. Първата правеше хубава капка, но се втвърдяваше за около 2 месеца. При положение че ми я дават в малки шишенца, пълни догоре, и я държа в хладилника на тъмно и хладно. Другата не се втвърдява, дори кора не прави (имам я над година), но се разлива по витките. Трябва да отлея малко да постои 1-2 часа да повтвърди и тогава капката се получава приемлива.
Чесно казано интернационала иска няколко дена за пълно втвърдяване лятото по малко.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

мое персонално мнение ,всяка боя подобрява вида на чепарето,но влошава качеството ,спрях да ги боядисвам още преди години ,ако от боя ще ги докарваме ,лошо Седларов :)
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

stareca написа:Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.
Неможе тая боя кьде каза колегата че е от Англия да е алкидна и то па предназначена за лодки :roll:
Ако може да снима кутията озад кьде са натписите там пише с какво се втвьрдява :drinkers:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Аз ползвам все още на Борката,
Нищо не сипвам,хванах и цаката бързо.
С клечката топвам вадя материял за
10 куки,мацам с иглата и след 5 часа
Е готово за картончето.
Раздавам и награди за някой риболовци.
IMG_20190711_233250.jpg
Днес си го получи лично от мен.
Screenshot_2019-07-12-10-16-01-104_com.viber.voip.png
За тази хваната и пусната обратно
Риба в яз.Искър.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Martin Mihailov написа:
stareca написа:Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.
Неможе тая боя кьде каза колегата че е от Англия да е алкидна и то па предназначена за лодки :roll:
Ако може да снима кутията озад кьде са натписите там пише с какво се втвьрдява :drinkers:
Ето я боята с цялата документация. На някой ако му се превежда ще му пратя по-подробни и ясни снимки.
65470400_10211706079406362_6798434137188335616_n.jpg
Тук има малко описание на времето за съхнене. За мен не отговаря на истината, но се примирявам и си я ползвам , защото цвета е точно кървавото червено, което се търси при риболов на хищник.
66810806_10211758019544833_5395337882875461632_n.jpg
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Нема какво дасе превежда :shock: Озад на кутията требва да има едно квадратче и в него пише примерно (1-2 ИЛИ 1-1) Това е сьотношението боя втвьрдител :roll: След него требва да пише (Е-и некьв номер) това е модела втвьрдител за тоя вид боя.Зимаш кутията и отиваш в магазин за авто бои.Там тьрсиш втвьрдител с буква Е и сьответния номер :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Мартине,нищо не се слага,
Ако сложиш по ще навреди,на влакното
Ако е разредител ще разяжда.
Просто изчакваш,ако е лято по малко
Часове съхне,това е капка не тънък слой,
Да боядисваш с пистолет.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Преди малко питах,
В автобояджийски за
Корабна боя,нямат.
Имат авто бои,и са с втвърдител.
Без него не става каза момчето,
Вечно ще седи незасъхнала.
Просто различни бои са от
Тези за чепаретата.

Риболовци.
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stefannankov »

Като се зачете описанието на боята - http://www.smlprotectivecoatings.co.uk/ ... ett_AG.pdf На първа страница пише че е еднокомпонентна алкидна боя , изсъхваща на база оксидирането. Да се използва като "mid coat" тоест това трябва да е междинния слой. По-надолу на същата първа страница , където е Surface preparation има указание да се избягва замърсяване с въглеводороди (hydrocarbon), които да бъдат измити с алкален препарат. Разрежда се с някакъв тяхна марка разредител. Пише и че боята е част от система покрития за да се получи издръжливо покритие на атмосферни влияния.
Едно нещо ми идва наум -флуорокарбона не е ли въглеводород , върху който тая боя я слагате ,пък не си влияят добре уж. Бързо търсене в уикипедия пише че флуоркарбона е съединение при което вместо водород има флуор, обаче имало и перфлуорокарбон,което си е точно въглеводород , после има някакви обяснения за процентни участия... Не съм химик, ама дали не е свързано с това че мажете боята на материал, на който не трябва да я мажете. Що не пробвате дали на друг материал няма да съхне по-бързо.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Ама аз казах че е алкидна ама никой не слуша техншя си разредител е еквивалент на нашето АМБ .Май доста задълбахте в химията боята си съхне що годе нормално драма няма колеги.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Точно за тоя слои mid coat имах предвит.Прьскасе пьрво грунт после боята за цвят и последно спецялен лак които се свьрзва с боята и я предпазва от отмиване и други атмосверни влияния.Затова я дават среден слои.Сьщото е при колите боядисани с акрилна боя.Последната рька не ели лак след една година боята се матира и почне да избива рьжда :drinkers:
lusienn

Мнение от lusienn »

Те как действам това е корабната боя.
Сутринта боядисах 100 куки.
Сега ги навивам на картончето изсъхнали.
IMG_20190715_190533.jpg
Имам около 100 гр,с това ще изкарам
Сезона.

Риболовци.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Martin Mihailov написа:Точно за тоя слои mid coat имах предвит.Прьскасе пьрво грунт после боята за цвят и последно спецялен лак които се свьрзва с боята и я предпазва от отмиване и други атмосверни влияния.Затова я дават среден слои.Сьщото е при колите боядисани с акрилна боя.Последната рька не ели лак след една година боята се матира и почне да избива рьжда :drinkers:
Тя боята може да изкара една година ама
куките ще са се стопили няколко пъти до тогава :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”