Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Martin Mihailov
- учете се от него

Re: Качествени чепарета
Ако може един акьл от менеrap66 написа:Ползвал съм два вида. Първата правеше хубава капка, но се втвърдяваше за около 2 месеца. При положение че ми я дават в малки шишенца, пълни догоре, и я държа в хладилника на тъмно и хладно. Другата не се втвърдява, дори кора не прави (имам я над година), но се разлива по витките. Трябва да отлея малко да постои 1-2 часа да повтвърди и тогава капката се получава приемлива.stareca написа:Ето ги двете корабни съпоставени
JOTUN signal orange 668
INTERNATIONAL Interlac 668 fluorescent orange
- stareca
- ще става разбирач

Чесно казано интернационала иска няколко дена за пълно втвърдяване лятото по малко.rap66 написа:Ползвал съм два вида. Първата правеше хубава капка, но се втвърдяваше за около 2 месеца. При положение че ми я дават в малки шишенца, пълни догоре, и я държа в хладилника на тъмно и хладно. Другата не се втвърдява, дори кора не прави (имам я над година), но се разлива по витките. Трябва да отлея малко да постои 1-2 часа да повтвърди и тогава капката се получава приемлива.stareca написа:Ето ги двете корабни съпоставени
JOTUN signal orange 668
INTERNATIONAL Interlac 668 fluorescent orange
- stareca
- ще става разбирач

Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.
-
El Pescador
- ще става разбирач

мое персонално мнение ,всяка боя подобрява вида на чепарето,но влошава качеството ,спрях да ги боядисвам още преди години ,ако от боя ще ги докарваме ,лошо Седларов 
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана
- Martin Mihailov
- учете се от него

Неможе тая боя кьде каза колегата че е от Англия да е алкидна и то па предназначена за лодкиstareca написа:Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.
Ако може да снима кутията озад кьде са натписите там пише с какво се втвьрдява
Аз ползвам все още на Борката,
Нищо не сипвам,хванах и цаката бързо.
С клечката топвам вадя материял за
10 куки,мацам с иглата и след 5 часа
Е готово за картончето.
Раздавам и награди за някой риболовци. Днес си го получи лично от мен.
За тази хваната и пусната обратно
Риба в яз.Искър.
Нищо не сипвам,хванах и цаката бързо.
С клечката топвам вадя материял за
10 куки,мацам с иглата и след 5 часа
Е готово за картончето.
Раздавам и награди за някой риболовци. Днес си го получи лично от мен.
За тази хваната и пусната обратно
Риба в яз.Искър.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
Ето я боята с цялата документация. На някой ако му се превежда ще му пратя по-подробни и ясни снимки. Тук има малко описание на времето за съхнене. За мен не отговаря на истината, но се примирявам и си я ползвам , защото цвета е точно кървавото червено, което се търси при риболов на хищник.Martin Mihailov написа:Неможе тая боя кьде каза колегата че е от Англия да е алкидна и то па предназначена за лодкиstareca написа:Боята е алкидна какъв точно втвърдител трябва за нея?Несъм чувал за втвърдител или ускорител за алкидна боя.![]()
Ако може да снима кутията озад кьде са натписите там пише с какво се втвьрдява
- Martin Mihailov
- учете се от него

Нема какво дасе превежда
Озад на кутията требва да има едно квадратче и в него пише примерно (1-2 ИЛИ 1-1) Това е сьотношението боя втвьрдител
След него требва да пише (Е-и некьв номер) това е модела втвьрдител за тоя вид боя.Зимаш кутията и отиваш в магазин за авто бои.Там тьрсиш втвьрдител с буква Е и сьответния номер 
Мартине,нищо не се слага,
Ако сложиш по ще навреди,на влакното
Ако е разредител ще разяжда.
Просто изчакваш,ако е лято по малко
Часове съхне,това е капка не тънък слой,
Да боядисваш с пистолет.
Ако сложиш по ще навреди,на влакното
Ако е разредител ще разяжда.
Просто изчакваш,ако е лято по малко
Часове съхне,това е капка не тънък слой,
Да боядисваш с пистолет.
Риболовци.
Преди малко питах,
В автобояджийски за
Корабна боя,нямат.
Имат авто бои,и са с втвърдител.
Без него не става каза момчето,
Вечно ще седи незасъхнала.
Просто различни бои са от
Тези за чепаретата.
В автобояджийски за
Корабна боя,нямат.
Имат авто бои,и са с втвърдител.
Без него не става каза момчето,
Вечно ще седи незасъхнала.
Просто различни бои са от
Тези за чепаретата.
Риболовци.
-
stefannankov
- научил се да хвърля

Като се зачете описанието на боята - http://www.smlprotectivecoatings.co.uk/ ... ett_AG.pdf На първа страница пише че е еднокомпонентна алкидна боя , изсъхваща на база оксидирането. Да се използва като "mid coat" тоест това трябва да е междинния слой. По-надолу на същата първа страница , където е Surface preparation има указание да се избягва замърсяване с въглеводороди (hydrocarbon), които да бъдат измити с алкален препарат. Разрежда се с някакъв тяхна марка разредител. Пише и че боята е част от система покрития за да се получи издръжливо покритие на атмосферни влияния.
Едно нещо ми идва наум -флуорокарбона не е ли въглеводород , върху който тая боя я слагате ,пък не си влияят добре уж. Бързо търсене в уикипедия пише че флуоркарбона е съединение при което вместо водород има флуор, обаче имало и перфлуорокарбон,което си е точно въглеводород , после има някакви обяснения за процентни участия... Не съм химик, ама дали не е свързано с това че мажете боята на материал, на който не трябва да я мажете. Що не пробвате дали на друг материал няма да съхне по-бързо.
Едно нещо ми идва наум -флуорокарбона не е ли въглеводород , върху който тая боя я слагате ,пък не си влияят добре уж. Бързо търсене в уикипедия пише че флуоркарбона е съединение при което вместо водород има флуор, обаче имало и перфлуорокарбон,което си е точно въглеводород , после има някакви обяснения за процентни участия... Не съм химик, ама дали не е свързано с това че мажете боята на материал, на който не трябва да я мажете. Що не пробвате дали на друг материал няма да съхне по-бързо.
- stareca
- ще става разбирач

Ама аз казах че е алкидна ама никой не слуша техншя си разредител е еквивалент на нашето АМБ .Май доста задълбахте в химията боята си съхне що годе нормално драма няма колеги.
- Martin Mihailov
- учете се от него

Точно за тоя слои mid coat имах предвит.Прьскасе пьрво грунт после боята за цвят и последно спецялен лак които се свьрзва с боята и я предпазва от отмиване и други атмосверни влияния.Затова я дават среден слои.Сьщото е при колите боядисани с акрилна боя.Последната рька не ели лак след една година боята се матира и почне да избива рьжда 
Те как действам това е корабната боя.
Сутринта боядисах 100 куки.
Сега ги навивам на картончето изсъхнали. Имам около 100 гр,с това ще изкарам
Сезона.
Сутринта боядисах 100 куки.
Сега ги навивам на картончето изсъхнали. Имам около 100 гр,с това ще изкарам
Сезона.
Риболовци.
- tiho_roev
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Тя боята може да изкара една година амаMartin Mihailov написа:Точно за тоя слои mid coat имах предвит.Прьскасе пьрво грунт после боята за цвят и последно спецялен лак които се свьрзва с боята и я предпазва от отмиване и други атмосверни влияния.Затова я дават среден слои.Сьщото е при колите боядисани с акрилна боя.Последната рька не ели лак след една година боята се матира и почне да избива рьжда
куките ще са се стопили няколко пъти до тогава
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .