Яз. "Ломци" ...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Яз. "Ломци" ...

Мнение от dimitar_ »

Още вчера щях да пиша за този мой излет , но "нета" се скапа и не успях .
Наистина можеше да пиша и в "Успешни" , но мисля , че тук ще има по- голяма полза , защото идва забраната , а в нашия регион това е единственият язовир , не рибарник , където срещу 3 лева такса на пръчка , без да се плаща рибата , човек може спокойно да си направи добър излет .
Язовира се намира по пътя Разград - Попово .
Иначе сега кълве изключително на дъно , на качамак , на куките бял или топрен червей и стиропорче . Излиза само каракуда , но е едра , между 400 гр. и 800 гр. , разбира се има и изключения . Колегите до мен се представиха много добре , хванаха над двасетина каракуди . Бялата риба е маломерна , около 300 гр. най - често , не знам , през месец май , обикновенно тогава дава най - добре сулката , но дали ще и дадът шанс ...
На директен все още не пипа , и може би ще е така поне още две седмици . Водата е много студена и рибета да се движат рядко се вижда , пък и като знам вчера сутринта как ни "тракаха зъбите" , нищо чудно че рибата е още унила .
Аз си хванах няколко каракуди , едната от тях беше на горната граница , една бабушка по погрешка и тя се хвана , пробвах си и новите "придобивки" , хванаха риба , което добър знак и ... доволен се прибрах в къщи !
Ето и няколко снимки ...
Изображение
Сутринта , язовира беше такъв , вятър , студ , дъжд ...
Изображение
Само на тази юрдечка не и пукаше , а и до мен един "стар" колега , каза че колкото пъти мине над въдиците , толкова пъти кълве , абе кадемлийка ...
Изображение
Тук вече следобяд , язовира беше друг ...
Изображение
Поглед и към този ръкав ...
Изображение
А това са колегите до мен ...
Изображение
Тук сам се "издокарах" и след това сложих край на първият си пенсионерски излет ...
Късмет на всички !!!
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Яз. "Ломци" ...

Мнение от ivo75 »

Браво за инфото .Наистина е полезно и за Русенци.Ние също ходим често там .От мои наблюдения там винаги сутрин е кучешки студ .Но Това не пречи на един рибар , както не е попречило и на теб.Дано скоро се раздвижи повечко рибата , че по забраната може и да идваме .Дано другия ти излет е по успешен. :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Бат Ицо
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Бат Ицо »

Честити да са ти сефтетата и на новите въдици и на първия пенсионерски риболов :smt023 По-сладко е нали :?: :smt079
Пък аз си помислих, че е първоаприлска за темата която беше споменал, че ще пуснеш и се убих да търся в информация - чак сега ми стана ясно защо си я забавил :roll:
Нека все така успешно да пишеш и новите сопи да си ги ползваш със здраве :smt07
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Аватар
ioska70
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ioska70 »

Браво за излета първи , и инфото добро.Само ако знаеш дават ли да се лови в ръкава,че преди две години не даваха. само от страната с потъналите дървета можеше там откадето са ви снимките .Ако не се лъжа разбира се , но си мисля че това отляво е стената.
Наслука.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Точно така , отляво е стената , а в ръкава пак не дават , този който съм снимал , или както му викат - "Благоевски ръкав "... . А от нашата страна дават до прокопаната стена на развъдника , до техният фургон .
sasho2202
новобранец
новобранец

Мнение от sasho2202 »

Здравеите всички и наслука бих ви препоръчал да търсите рибата покраи бараката на пазачите защото там е малко по плитко от стената иска добра захранка и постоянно дохранване.За мен захранката която ползвам е царевично брашно,жито,попарени бели червеи,и глина с ванилия.Лятото става трудно защото има мн раци.Казвам го от опит защото съм от попово и често ходя там през забраната.Иначе предпочитам нашия язовир"КАВАЦИТЕ"
ИСКАМ КАТО ХВЪРЛЯ ДА ХВАНА РИБА А НЕ МРЕЖА
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Забраната навлиза в сила,така че:
Каква е хавата с язовира тази година?Ще пускат ли,има ли риба и пр.?Имам добри спомени от предни години.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”