Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Помо6т за блесни (Спе6но е).!!!.!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Помо6т за блесни (Спе6но е).!!!.!!
Скоро мисля да си взема едни блесни на Mepps можете ли да ми кажете пове4е информация за тях и каква риба наи 4есто калве на тях.Или по скоро ми даите информация за блесни за кефал, костур или 6тука 6те сам ви много благодарен ако ми помогнете.
(И са6то ако може6е да ми кажете коя блесна е наи добра от сниката за лов на 6тука кефал или костур).
(И са6то ако може6е да ми кажете коя блесна е наи добра от сниката за лов на 6тука кефал или костур).
- Прикачени файлове
-
- Mepps_Lusox.jpg (10.23 KiB) Преглеждано 5135 пъти
-
- mepps_ad[1].jpg (13.74 KiB) Преглеждано 5121 пъти
-
- mepps_syc.jpg (8.11 KiB) Преглеждано 4787 пъти
Re: Помо6т за блесни (Спе6но е).!!!.!!
Имам ''Циклопа'' на Мепс, но е прекалено голяма според мен за речен кефали, опитвал съм няколко пъти без успех.
За распери обаче е убиец.
Останалите две блесни (Mepps_Lusox не съм ползвал) , но ако са 1 максимум 2 номер ще ти свършат работа за кленчоците предполагам.
Това е моето мнение , надявам се че съм бил послезен.
За распери обаче е убиец.
Останалите две блесни (Mepps_Lusox не съм ползвал) , но ако са 1 максимум 2 номер ще ти свършат работа за кленчоците предполагам.
Това е моето мнение , надявам се че съм бил послезен.

Aми кво да ти кажа - първа и трета са щукарски блесни, а втората, ако я намалиш на номер 2 ще е перфектна за кефал и костур...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
мерси сваршихте ми работа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Колегите са отговори изчерпателно ,така си е,но без тия 4 и6 ще е по-добре ,имаме букви ч,ш,щ ,иначе ще те ковне модератора 

Всичко може,но не всеки го можe.

Ловил съм щука на всеки един от тези модели!Прекрасни блесни...като най-голям успех съм имал на Лусокса...малко е лека,заради което е малко по-трудно хвърлянето с нея...когато е без допълнителната метална глава...но има прекрасно водене....особенно добра е според мен за по-затревен водоем(голямо предимство-може да я водиш по-горе)...като се постопли още малко..можеш да почваш с нея...!На втората съм ловил и костур и кефал...на по-малки номера...а на такава точно-щука!Последната е добра за щука,когато е по-хладно времето-както сега!Имал съм щука на нея през февруари!!!Приятелски съвет-щом си начинаещ не си взимай Лусокса...малко му е трудно хвърлянето и ще се разочароваш отначало с нея!Все пак ако си ги вземеш и трите...и ако хвърляш първо на Лусокса..а после сложиш клатушката...внимаваи че тя лети по различен начин и може да я оставиш на клоните отсреща....на мен ми се е случвало точно това!Ами това може да ти кажа....!Успех!
Мерси много RAPALA мисля дя си взема Lusox и Mepps Aglia Decore (първата и втората), а третата штом е за по-студено време за сега нямя дя си я взимам.А пък колкото до Lusox се надявам да и свикна и както казваш ти "....особенно добра е според мен за по-затревен водоем(голямо предимство-може да я водиш по-горе).".Аз тарся най - вече блесна за щука и за кефал, костур, тези штом стават смятам да си ги взема.Мерси пак!
- ac.hooligan
- новобранец

Това е преправената от мен

Ето останалите, които са в артилерията ми + Преправената

ac.hooligan koe точно си поправил на блесната и от щукарските блесни от тези на мепс тази парвата коята си снимал на lusox: златна или сребърна повече ти варши работа и syclops вършат ли ти работа (да ли са хубави, и имаш ли успехи с тях)
- ac.hooligan
- новобранец
АМИ ТИ СИ ПУСНАЛ ПЪРВАТА СНИМКА ВИЖДАШ какво представлява оргинала а виждаш че аз съм и сложил утежнител то се вижда кое е преправено
циклопите ловат 2,3 распер и щука
намалките още не съм ловил
циклопите ловат 2,3 распер и щука
намалките още не съм ловил
Малките ловят костур.
То не че №3 не лови също костури де

То не че №3 не лови също костури де

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
ac.hooligan разбрах сега какви са промените, дори вчера като гледах твоята по ми хареса !
-
- фен клуб-скобар
казах го на някой вече и на теб ще ти препоръчам да си вземеш една книжка на MEPPS "съвети за риболов с блесна " много е полезна. В нея има най разпространените блесни на Мepps и описание коя за каква риба става, какви номера са подходящи , тактики за риболов през различните сезони. От там ще си подбереш блесните. Айде успех

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Тази книжка ми изглежда доста интересна и полезна.Ама незнам от каде да си я купя, продава ли се по рибарските магазини?
Това ли е книгата на Mepps?