Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- Димо Михалев
- Модератор

Re: Качествени чепарета
И си прав,и не си,ще ти кажа защо.При риболов от лодка синтетиката върши работа,но от брега е друга"бира".Ще ти разкажа един случай.Преди време стоим рамо до рамо с един известен майстор на чепарета и риболова на Тюленово и ловим от брега,майстора пишеше в тая тема,но не знам защо спря.Та ловим ние рамо до рамо,моето чепаре направено от перата на един паток(юрдек) от с.Божурец с добавени една нишка УВ и две нишки холограмно,а неговото последна дума на чепарето,кринкъл и всички, каквото се сетиш.Първия ден, колкото той толкова и аз,обаче на втория ден моето"тъпо"чепаре пълно,а неговото по 2-3 риби.Същия човек,пак повтарям, много добър майстор и много хора го познават във форума дойде да ме пита кой ме е учил на тоя риболов.Та за всяко нещо си има моменти и не трябва перата да се отписват с лека ръка.El Pescador написа:при толкова много добра синтетика ,трябва съм луд за да връзвам пера ,едно време е нямало ламета и синтетика ,перата са демоде и за закоравяло консервативно мислене от рода ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ,ЕДНО СИ БАБА БАЙ,но това за чепаретата само ,мухите са друга бира !!!
аз преди време на един кораб ме хванаха неподготвен и нямах нищо освен куки ,направих си чепаре от власинките на метлата(жълти бяха ) ,убих скумрията и сафрида !!!
Те новите,по поръчка.
Може синтетика,може и комбинация
С перо.
Това е материяла,и е напълно
Достатъчен за момента.
Може синтетика,може и комбинация
С перо.
Това е материяла,и е напълно
Достатъчен за момента.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
-
El Pescador
- ще става разбирач

Димо Михалев
до скоро не знаех кво е кринкъл ,кво е флаш ,от вас им научих имената !Влизам в магазина и харесвам по мое усмотрение ,ако нямаш усет ,после седиш и сменяш чепарета ,нещо което ненавиждам ,слагам едно и следващото е когато предишното се контузи ,за мен тез дето сменят чепаретата ,не ми ги ФАЛИ !!!За времето което ще сменя едно чепаре ще имам няколко риби , максимум имам едно резервно ползвано по тънко и по тъмен нюанс .Всичко опира до вълшебната физика на цветовата диаграма и устройството зад чепарето ,А за юрдека можем много да говорим особено пък за сафрид ,тази ГЛУПАВА риба ,лефера и той не е от най -умните ,но всичко си иска РЪКА !!!!всичко друго тук е с комерсиална цел ,та очички та джукички та боички та ала бала ,за този сезон до тук имам на въдица толкова риба колкото някои риболовни корабчета нямат
п.с. и не плювайте много срещу админите ,че вие не давате чепарета гратис и да ни ви баннат ха ха
до скоро не знаех кво е кринкъл ,кво е флаш ,от вас им научих имената !Влизам в магазина и харесвам по мое усмотрение ,ако нямаш усет ,после седиш и сменяш чепарета ,нещо което ненавиждам ,слагам едно и следващото е когато предишното се контузи ,за мен тез дето сменят чепаретата ,не ми ги ФАЛИ !!!За времето което ще сменя едно чепаре ще имам няколко риби , максимум имам едно резервно ползвано по тънко и по тъмен нюанс .Всичко опира до вълшебната физика на цветовата диаграма и устройството зад чепарето ,А за юрдека можем много да говорим особено пък за сафрид ,тази ГЛУПАВА риба ,лефера и той не е от най -умните ,но всичко си иска РЪКА !!!!всичко друго тук е с комерсиална цел ,та очички та джукички та боички та ала бала ,за този сезон до тук имам на въдица толкова риба колкото някои риболовни корабчета нямат
п.с. и не плювайте много срещу админите ,че вие не давате чепарета гратис и да ни ви баннат ха ха
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана
Mислих да не пиша повече заради чичо Л , но не съм съгласен , че заради едно голямо его няма да си сменя чепарето.Както всички сме осъзнали -Няма универсално и често може да не прецениш кое е най-добре..
Смяната става за 2-3 минути , а мен не ме мързи и още повече обичам да си изпробвам нещата...Това е част от удоволствието!
Смяната става за 2-3 минути , а мен не ме мързи и още повече обичам да си изпробвам нещата...Това е част от удоволствието!
Последно промяна от rashkoto1 на Сря Сеп 11, 2019 9:23 pm, променено общо 1 път.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аз по лесен раздал съм на 50,60
Човека,хващат на всички
Човека,хващат на всички
Риболовци.
- stareca
- ще става разбирач

Тука яко продължават лудницитеlusienn написа:Аз по лесен раздал съм на 50,60
Човека,хващат на всички
Важното е че са доволни всички.
Те тоя модел си го вързах с катарама,
За пилкер под чепарето.
Много добре се представи на пробите
Тоя сезон,на ден пробвам по няколко.
Те и за първи чернокопчета номер 6
Къса кука.
Бачкат и в Гърция за кокалита.
Те тоя модел си го вързах с катарама,
За пилкер под чепарето.
Много добре се представи на пробите
Тоя сезон,на ден пробвам по няколко.
Те и за първи чернокопчета номер 6
Къса кука.
Бачкат и в Гърция за кокалита.
Риболовци.
-
А.Христов
- научил се да хвърля

Колега, сигурен съм че чепаретата ти ловят! Обаче ако знаеш, на колко много хора чепаретата работят и то не по-зле от твоите!!! Ако и те я подкарат като теб, тук ще стане… „кал“ от майстори и хвалби.
Успокой се, силата не е само с теб!
Друго обаче е нещото, изработката ти е абсолютно аматьорска. Намотаваш ги на този поликарбонат, все едно морето е вдигнало 6 бала и бързаш да излезеш. Постарай се малко, обърни внимание на детайлите. Изпъни ламетата, оразмери си нещата така, че всеки път да стават еднакви. Направи някакво картонче съобразено с дължините, нарязвай го еднакво всеки път. Когато започнах да си връзвам чепарета, за кратко време от изработка като твоята напреднах много, и то след само МАЛКО СТАРАНИЕ. Упражнявай се колкото трябва и като излезе нещо достатъчно добро за показване разцепи темата от снимки. Все пак ги продаваш, в противен случай щеше да ти е простено за изработката. В Бургас си имате Борката, Германа и със сигурност много други добри майстори.
Открадни нещо от тях!
Иначе респект за продажбите, явно търговията ти е по-силната страна
Успокой се, силата не е само с теб!
Друго обаче е нещото, изработката ти е абсолютно аматьорска. Намотаваш ги на този поликарбонат, все едно морето е вдигнало 6 бала и бързаш да излезеш. Постарай се малко, обърни внимание на детайлите. Изпъни ламетата, оразмери си нещата така, че всеки път да стават еднакви. Направи някакво картонче съобразено с дължините, нарязвай го еднакво всеки път. Когато започнах да си връзвам чепарета, за кратко време от изработка като твоята напреднах много, и то след само МАЛКО СТАРАНИЕ. Упражнявай се колкото трябва и като излезе нещо достатъчно добро за показване разцепи темата от снимки. Все пак ги продаваш, в противен случай щеше да ти е простено за изработката. В Бургас си имате Борката, Германа и със сигурност много други добри майстори.
Открадни нещо от тях!
Иначе респект за продажбите, явно търговията ти е по-силната страна
Колега тези трите са си за мен,
Лилавите са ми малко налични,
Зимата продадох всички,
То няма как да възстановя всичко,
50,60 редовни не са малко народ,
И моделите са много.
Картончето е моя марка,
Няма оплакване,и размера е според
Модела да е удобен за навиване.
Аз ловя с едно 2 часа и го подарявам.
Лилавите са ми малко налични,
Зимата продадох всички,
То няма как да възстановя всичко,
50,60 редовни не са малко народ,
И моделите са много.
Картончето е моя марка,
Няма оплакване,и размера е според
Модела да е удобен за навиване.
Аз ловя с едно 2 часа и го подарявам.
Риболовци.
Тоя цвят също много се харесва на сафрида,вече 2 ри сезон подред,
Рядко остава ненападната кука.
Рядко остава ненападната кука.
Риболовци.
- Martin Mihailov
- учете се от него

Люско я им покажи некои фризер пьлен с риба ама от тоя сезон
даги затапиш

Марти споко бе фризери и те имат,
Сезона е лош,първо тръгна
Лошо течение студено,сега е
Бурно морето,никой не можеш да
Обвиниш,всеки си знае неговото,
В тая тема всички са Майстори
Сезона е лош,първо тръгна
Лошо течение студено,сега е
Бурно морето,никой не можеш да
Обвиниш,всеки си знае неговото,
В тая тема всички са Майстори
Риболовци.
какво следиш ти не не си ли пави преди години с оргнанза чепаретаdobria1 написа:Следя откритието на органзата