Моля отново за съвет

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Моля отново за съвет

Мнение от IVKOPIVKO »

Тук в Шумен има един много добър (по моите критерии) риболовен магазин, там открих директен 7 метра 340 гр. Марката му е AQUA POLE цена 60 лв с кух връх. Моля ви яко някой има мнение по въпроса да сподели. Колебая се между NEW HUNTER и този.
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Re: Моля отново за съвет

Мнение от георгиев59 »

Миналата седмица купихме на един приятел NEW HUNTER -8метра и за парите си не е лоша пръчка .За другите не знам.Пробвай ги на място и сам ще разбереш коя е по-стегната
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
radoslavg
новобранец
новобранец

Мнение от radoslavg »

Какъв е този телескоп за 60 лв. бе колега самоделка ли е?
Аз се чудя за един 7 м. тлелскоп на "TIKA" или 8 м. в пориадака между 270,- и 310,- лв. дали е добре.
Пробваи го да го подържиш 5 минути на ръка и ще си покаже. Освен аконе правиш бицепси.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ню Хънтър вече води класацията за най-евтина и най-често счупвана.Статистиката е от мои приятели с риболовни магазини.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

radoslavg написа:Какъв е този телескоп за 60 лв. бе колега самоделка ли е?
Аз се чудя за един 7 м. тлелскоп на "TIKA" или 8 м. в пориадака между 270,- и 310,- лв. дали е добре.
Пробваи го да го подържиш 5 минути на ръка и ще си покаже. Освен аконе правиш бицепси.
Пръчките са страшно леки,разпъвах една петица преди 3 часа.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Значи тика "Tica Adventure" в Търново на гаражите 7м - 170 лв 8 м -230 лв. А това за Huntera го дочух и аз, за aqua знам че са модел 2008 има и резервни части Ще рискувам. Карбоновите на 100 % са доста чупливи също.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

radoslavg написа:Какъв е този телескоп за 60 лв. бе колега самоделка ли е?
Що да са "самоделки" , аз имам вече няколко години два телескопа " JAXON" , седмица и осмица. Седмицата е около 60 лв. , осмицата 75лв. Оборудвани са с ластици 1.2 , 1.4 , 1.6 ,1.8 на 3-то и 4-то коляно , седмицата има отделно и плътен триколенен шпиц. Седмицата е с прогресивен строй , а осмицата с параболичен. Полвзвам ги само в затворени водоеми и не вися като тъпанар с пръчка в ръка- първо се слага столчето и стойките , останалото си заема мястото около тях. Перфектни директни телескопи за едра риба , особенно осмицата! Иначе , като става дума за показател малкия грамаж на телескопа , здравината и ценовия клас като съотношения- да ви светна- "ФОКУС-Финеса" ( цена на дребно около 220лв. , едрова 180-185) , китайско производство (фирмата "Фокус" е италианска). Телескопите " jaxon" също са китайски( фирмата е полска). Скоро и децата които ще се правят в BG , ще се правят в Китай (родителите ще са български) , така че всичко върви по макрорамката...... :D :D :D
Наслука!

п.п. Гледах в сайта на "VIDRAX" новите модели осмици на JAXON-трепачи , но вече около 200лв.
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Ей тва се казва мнение!! :finga:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

IVKOPIVKO написа:Ей тва се казва мнение!! :finga:
Тва пък какво беше :shock: :oops: :smt103
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Ми че мнението на колегата е изчерпателно и доста ми харесва.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Мнения да искаш - бол.Важното е ти да се определиш- колко пари даваш и какво точно искаш -здрава евтина тояга или карбонова рок-опера /170 лева за Тиката Приключение си е супер,мойта съм я купил за 181 лева/,на далавера си.Ако си директен язовирен стационар-неподвижник - в едното направление,ако хойкаш като изтърван по реките - в другото.......
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Между щека и директен при стационарния риболов , няма почти никаква разлика. Има разлика в теглото. Някой "щекар" да се е размахал и да ходи насам-натам като улав по реката или на язовир- няма , няма и как да има. Иначе , за даване на акъл- може. Както се лови със щека , така се лови и с дълъг директен талескоп (7/8/9м.) , стационарно. На някой да му се е мяркала щека на 11/13.50 м на 300-320гр. 8) Едва ли може да се намери под 800-1000гр. Директната осмица е равнопоставена на щеката при дълбочини 3-4 метра , с тази разлика че със щеката не може да се лови с такава скорост , оборудването и циганията наоколо са в пъти повече , цената също е в пъти повече , за транспорт и влачене на багажи е друга "престижна" схема. Директния телескоп е доста по-напред с материала , стига да се подбира и ползва правилно. Представям си схема с влачене на багаж до северната страна на Душанци- то за това там има риба , а от другата страна -няма риба. Иначе е престижно :D
Последно промяна от Бачо Илия на Чет Апр 03, 2008 10:30 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

.....
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA написа:Между щека и директен при стационарния риболов , няма почти никаква разлика. Има разлика в теглото. Някой "щекар" да се е размахал и да ходи насам-натам като улав по реката или на язовир- няма , няма и как да има. Иначе , за даване на акъл- може. Както се лови със щека , така се лови и с дълъг директен талескоп (7/8/9м.) , стационарно. На някой да му се е мяркала щека на 11/13.50 м на 300-320гр. 8) Едва ли може да се намери под 800-1000гр. Директната осмица е равнопоставена на щеката при дълбочини 3-4 метра , с тази разлика че със щеката не може да се лови с такава скорост , оборудването и циганията наоколо са в пъти повече , цената също е в пъти повече , за транспорт и влачене на багажи е друга "престижна" схема. Директния телескоп е доста по-напред с материала , стига да се подбира и ползва правилно. Представям си схема с влачене на багаж до северната страна на Душанци- то за това там има риба , а от другата страна -няма риба. Иначе е престижно :D
Абе,ти понякога за да се направиш на велик пишеш тъпотии.Щеката е в пъти по продуктивна от директния,и тя е еволюцията на директния.Май тая приказка за лисицата и гроздето не е произлязла току-така.Виж колега,ако някой те дразни в къщи или на работа не се опитвай да го предизвикваш тук във форума.И не изказвай категорични мнение,ако на теб не ти харесва щеката си е твой проблем.НО ТЯ Е ВИСША ШКОЛА :wink: Една класна 8-ца е на цената на шаранска щека.Това,че ти ловиш с колове за домати си е твой проблем.Колеги,не жалете пари за хубавите неща,скъпото излиза евтино казват някои народи.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

IDA написа:Между щека и директен при стационарния риболов , няма почти никаква разлика...
:smt082 :smt082 :smt082 :smt082

Пич, ти ми оправи настроението!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”