Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Зарган 2019
Има ги по всички риболовни магазини и са от 10лв нагоре зависи от марката но трябва да имаш и подходяща пръчка за тяхstefannankov написа:Единия от двамата ми е познат и е приключил със 70+заргана, според мен прилични. При условие че няма червей, има риба, ти са място и имаш пилкер - поне е занимавка. Поне аз бих пробвал . Въпроса е че тия малките пилкери не се намират лесно. Някой ще подаде ли инфо къде могат да се намерят 7-10 гр. пилкери?batbubi написа: Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
ИвоСф се надявам да се включи.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Работят пилкерчетата,но са успешни при мега активна риба и пак са назад спрямо червея.А колкото до Тюленово,имам доста излети там за сафрид и за зарган,не ми се е случвало някой да ме гони.Тоз хубостник искам да го видя как щеше да изгони целият митинг от събота,неделята сигурно още повече хора е имало.Колкото до червея си абсолютно прав,но магазинера при това търсене едва ли го е еня,каква е дозата,която получава и продава....всички сме полудели и по лесното е да извадиш 10лв и да вземеш доза две в повече отколкото да се разправяш.Та и наша е донякъде вината за тази ситуация.batbubi написа:За Тюленово, да вярно е....мой приятел ми разказа. По принцип, ако някой е взел даден имот и не иска да му влизат , би трябвало да го загради и сложи табели, но в случая обикаля един и предупреждавал ....сега , дали го прави всеки ден, не знам, но се е случило.
Относно изказването на колегата - да, като отида в магазина ща, не ща ще си закупя, ма като взимаш 6 - 7 дози трябва всеки да седне и една по една да отваря и брои и връща, ма дай друга да видя, ма дай трета.....и вътре като влязат още 10 и те така.....взимаш и бягаш и после оставаш неприятно изненадан. Все пак, когато продаваш даден продукт, би трябвало да имаш някакъв контрол над доставчиците си и да си запознат с продукта и ако трябва, след като е на половина от обявено, то най-малкото да коригираш цената ....това си е общ търговски принцип и е излишно да се коментира според мен. Защото то бива, бива, ма чак пък толкоз, вече е прекалено....5, 10 , 12 да има разлика, че човек да си затвори очите, ма минава границата на нормалното .....ми сложи нова табела - 25-30 червея ( те толкова са и червей, цели) - 1,5 лв.
Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
По темата.Днес на Кранево доста прилични като размер риби.От 6.30 до 12 съм с 27бр.Като цяло след 9 риболова стана по труден,и зависещ от задвъдичното устройство.Бях се заредил с 3 дози,но след втората сгънах и тръгнах.Някои колеги си тръгнаха с по 4-5-6 риби.Аз си тръгнах и заради кученцето,което водя винаги с мен,че ни поваля и дъждеца и му се стегна душата на милото.Като цяло съм доволен.Червеи не броя,но рибите,които хващам средно са една доза са около 15 до 20 максимум.За сравнение преди няколко години на Синеморец 4 човека с по две дози на калпак направихме близо 400 риби.
- Димо Михалев
- Модератор
Все си мисля, че проблема с бройките идва от търговците.Веднъж попаднах точно, когато ги получаваха и бройката си беше повече от прилича,50-60бр в доза.Иначе редовно са около 30бр(от една правят две). Печалбата на първо място!
благодаря колегаbubamara написа:Godzila 2 аз знам Красьо на топлата вода, магазин hook преди сфетофара на басеина ,и има едно магазинче от лятно Тракия посока Ст. Спартак от лявата страна долу горе където се пресичат главната с Братя Миладинови . Тези отварят рано в 5.30 със сигурност. Има и други но незнам точно къде във Владиславово има май на пазарчето , близнаците зад Спортна зала но не съм сигурен.
Димо не си прав сигурно има и такива каквито казваш но са малко , това е стока от която не се печели тя е като хляба в хранителните стоки чрез нея вкарваш клиента в магазина си покрай дозите с червеи дай две бомбарди дай вирбели ДАй едно две олова за всеки случай ДАИ куки и тнт. Имат голяма полза даже червеите им да са много добри защото се разчува и това води клиенти. Познавам 80% от магазинерите или собсвеници на рибарските магазини във Варна и сме я обсъждали тая тема . Обясняват ми поръчвам 50 дози те ми носят 20 и те маломерни давам по 2 на клиент максимум за да има за повече клиенти . Влиза клиента от вратата и пита имАш ли червеи като кажа НЕ и го губя 20 дози ги продавам за 2-3 часа и после цял уикенд викам НЕ разберете те искат да имат най хубавите и пълни дози за да имат работа ден година храни.
-
- научил се да хвърля
Колега Димо Михалев, това с търговците абсолютно го отхвърлям. Познавам се с хората от два магазина и мога да гарантирам за тях, че не го правят. Бройката и при тях е същата. Ще ви дам един отговор. Понеже преди доста години и аз си набавях стръв с лопатата (тогава продажбата на тази стръв не беше така разпространена). Та опитът ми сочи, че през тази част на годината (есента) набавянето на тези гадинки става все по-трудно. Влизат на по-голяма дълбочина и бройката пада. А бригадите вероятно искат да си заработят същите пари като през лятото и за да направят това намалят количество в един пакет. Отделно от това, безразборното копаене със сигурност намаля популацията на животинките. Като се сетя за онези години и риболова на зарган не беше така популярен. Практикуваха го само майсторите. Те бяха времена на едни големи плувки, а пък после дойдоха булдата, та докато я докараме до бомбардите. Които всъщност са най успешният метод.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами така ще е като няма контрол . Те не оставят червеѝчета да пораснат
и да се размножат все по зле ще става .Трябва да се търси алтернатива
и да се размножат все по зле ще става .Трябва да се търси алтернатива
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
За мен най-добрата алтернатива е червото на зарганата.От едно черво режа на три (следователно 3 риби се вземат от една риба).Проблемът е във хващането на първата риба оня ден 30 40 мин се мъчих до хващането на първата с торен червей но след това тръгнаха нещата и за 2 часа съм с 26 риби.Колегите с морски червей естествено хванаха повече.
Това изобилие на риба вероятно няма да се задържи цяла есен , няколко поредни празни дни и ще се нормализира броя на рибарите , от там и търсенето на морски червеи . Всеки сезон го има този момент , дали като се задържи зарган , дали като се набута илария в канала търсенето изпреварва предлагането.
-
- вече хвърля и на тежко
Според мен е ситуацията с червея си е нормална за този сезон , да не е приятна , но всяка година е така. Имайки в предвид , че хората които вадят червеите /работниците/ не са повече от 30 човека , не виждам как би станало по-добре. Вчера имаше 7 сала в езерото да копат червеи въпреки дъжда. А за рибата на 22.09 - 60 бр до 11 на Тюленово.Поздрави и наслука.nexxt написа:Това изобилие на риба вероятно няма да се задържи цяла есен , няколко поредни празни дни и ще се нормализира броя на рибарите , от там и търсенето на морски червеи . Всеки сезон го има този момент , дали като се задържи зарган , дали като се набута илария в канала търсенето изпреварва предлагането.
По принцип средно около 4000 лв на сезон се правят само от червей, но това не е редно да се обсъжда и не е важно от къде и от кой е информацията...просто казвам..Това си е реално търговия, като всяка друга и начин на препитание..Разбирам, че всеки има познати по магазините , то е съвсем нормално, ма чак пък живи да ги оплакваме и да са толкова неоправдани горките и да ги съжаляваме, не съм сигурен дали е нормално. Те са търговци предлагащи продукт, който не отговаря на заложените параметри за качество, а ние сме потребители - толкова е просто, че няма на къде.. Но пак казвам - някаква поносима разлика в рамките на 10-12 бива и останалото да е червей, а не от остатъка на остатъка 50 % червей и 50 % парчета. Спирам обсъждането на темата, че вече се изтърка и прегоря, но според мен е хубаво да се знае къде са малко - от малко повече, като бройка, без ангажираност към реклама.
0885022272 / 0885897615
- radoadvokat
- ще става разбирач
Здравейте, искам да представя една сметка с уточнението, че нямам магазин за риболовни принадлежности.
Една доза влиза при търговеца на 1.70 лв. Естествено без документ /фактура/ Търговеца я продава на 2.50 на нас с касов бон. Автоматично плаща ДДС 20% Останаха два лева. На тях им плаща 10% данък печалба. Останаха 1.80лв. минус 1.70 остават десет стотинки. Тези 4000лв. По тази сметка са 40 000 дози. Как Ви се струва.
А как си представяте от сто дози как се правят двеста, в магазина някой брои и рови в торфа да разделя червеи. Изглежда така както звучи.
Една доза влиза при търговеца на 1.70 лв. Естествено без документ /фактура/ Търговеца я продава на 2.50 на нас с касов бон. Автоматично плаща ДДС 20% Останаха два лева. На тях им плаща 10% данък печалба. Останаха 1.80лв. минус 1.70 остават десет стотинки. Тези 4000лв. По тази сметка са 40 000 дози. Как Ви се струва.
А как си представяте от сто дози как се правят двеста, в магазина някой брои и рови в торфа да разделя червеи. Изглежда така както звучи.
Както казах, не е коректно да се споменават тези неща и да се задълбава в бизнеса на хората в детайли и то на единица бройка, което далеч не е така....но не е коректно да се дълбае....информацията я имам от два независими източника от първа ръка и не желая да я коментирам повече, а и темата взе да се криви....отделно, че става дума за сезон ......и понеже няма никаква кирия, заради това и магазините се роят та роят. Първоначалната идея беше да се споделя, от кой от червейте му сме най-доволни, като си казваме реално нещата и от къде най си струва да дебне човек да си вземе.....къде е най-малко прецакан Това си е чист бизнес и всеки си го върти както прецени, въпроса е, че ние като потребители щем не щем трябва да се нагодим по него.....т.е. , къде е най-добре за нас!
0885022272 / 0885897615
Колеги, много разводнихте темата с тези червеи.
" от boev_i » ср сеп 25, 2019 10:10 am
Колеги, много разводнихте темата с тези червеи."
В тази връзка, някой няма ли да пусне инфо от тази сутрин? "Морските" колеги няма начин да не са проверили.
Благодаря предварително!
Колеги, много разводнихте темата с тези червеи."
В тази връзка, някой няма ли да пусне инфо от тази сутрин? "Морските" колеги няма начин да не са проверили.
Благодаря предварително!