Зарган 2019

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Зарган 2019

Мнение от tiho_roev »

stefannankov написа:
batbubi написа: Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
Единия от двамата ми е познат и е приключил със 70+заргана, според мен прилични. При условие че няма червей, има риба, ти са място и имаш пилкер - поне е занимавка. Поне аз бих пробвал . Въпроса е че тия малките пилкери не се намират лесно. Някой ще подаде ли инфо къде могат да се намерят 7-10 гр. пилкери?
ИвоСф се надявам да се включи.
Има ги по всички риболовни магазини и са от 10лв нагоре зависи от марката но трябва да имаш и подходяща пръчка за тях :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
icakinen
новобранец
новобранец

Мнение от icakinen »

batbubi написа:За Тюленово, да вярно е....мой приятел ми разказа. По принцип, ако някой е взел даден имот и не иска да му влизат , би трябвало да го загради и сложи табели, но в случая обикаля един и предупреждавал ....сега , дали го прави всеки ден, не знам, но се е случило.
Относно изказването на колегата - да, като отида в магазина ща, не ща ще си закупя, ма като взимаш 6 - 7 дози трябва всеки да седне и една по една да отваря и брои и връща, ма дай друга да видя, ма дай трета.....и вътре като влязат още 10 и те така.....взимаш и бягаш и после оставаш неприятно изненадан. Все пак, когато продаваш даден продукт, би трябвало да имаш някакъв контрол над доставчиците си и да си запознат с продукта и ако трябва, след като е на половина от обявено, то най-малкото да коригираш цената ....това си е общ търговски принцип и е излишно да се коментира според мен. Защото то бива, бива, ма чак пък толкоз, вече е прекалено....5, 10 , 12 да има разлика, че човек да си затвори очите, ма минава границата на нормалното .....ми сложи нова табела - 25-30 червея ( те толкова са и червей, цели) - 1,5 лв.
Мисля, че доста хора биха се съгласили с това твърдение.....няма място за оправдание от страна на магазинерите !
На Рубин, гледах двама човека да работят на въпросните пилкерчет и почти на всяко хвърляне, след туйчване - взимаха, но само дребна риба. Иначе и от брега става, но трябва да си съсредоточен и да работиш усърдно.
Работят пилкерчетата,но са успешни при мега активна риба и пак са назад спрямо червея.А колкото до Тюленово,имам доста излети там за сафрид и за зарган,не ми се е случвало някой да ме гони.Тоз хубостник искам да го видя как щеше да изгони целият митинг от събота,неделята сигурно още повече хора е имало.Колкото до червея си абсолютно прав,но магазинера при това търсене едва ли го е еня,каква е дозата,която получава и продава....всички сме полудели и по лесното е да извадиш 10лв и да вземеш доза две в повече отколкото да се разправяш.Та и наша е донякъде вината за тази ситуация.
По темата.Днес на Кранево доста прилични като размер риби.От 6.30 до 12 съм с 27бр.Като цяло след 9 риболова стана по труден,и зависещ от задвъдичното устройство.Бях се заредил с 3 дози,но след втората сгънах и тръгнах.Някои колеги си тръгнаха с по 4-5-6 риби.Аз си тръгнах и заради кученцето,което водя винаги с мен,че ни поваля и дъждеца и му се стегна душата на милото.Като цяло съм доволен.Червеи не броя,но рибите,които хващам средно са една доза са около 15 до 20 максимум.За сравнение преди няколко години на Синеморец 4 човека с по две дози на калпак направихме близо 400 риби.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

Все си мисля, че проблема с бройките идва от търговците.Веднъж попаднах точно, когато ги получаваха и бройката си беше повече от прилича,50-60бр в доза.Иначе редовно са около 30бр(от една правят две). Печалбата на първо място!
godzila2
новобранец
новобранец

Мнение от godzila2 »

bubamara написа:Godzila 2 аз знам Красьо на топлата вода, магазин hook преди сфетофара на басеина ,и има едно магазинче от лятно Тракия посока Ст. Спартак от лявата страна долу горе където се пресичат главната с Братя Миладинови . Тези отварят рано в 5.30 със сигурност. Има и други но незнам точно къде във Владиславово има май на пазарчето , близнаците зад Спортна зала но не съм сигурен.
благодаря колега
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

Димо не си прав сигурно има и такива каквито казваш но са малко , това е стока от която не се печели тя е като хляба в хранителните стоки чрез нея вкарваш клиента в магазина си покрай дозите с червеи дай две бомбарди дай вирбели ДАй едно две олова за всеки случай ДАИ куки и тнт. Имат голяма полза даже червеите им да са много добри защото се разчува и това води клиенти. Познавам 80% от магазинерите или собсвеници на рибарските магазини във Варна и сме я обсъждали тая тема . Обясняват ми поръчвам 50 дози те ми носят 20 и те маломерни давам по 2 на клиент максимум за да има за повече клиенти . Влиза клиента от вратата и пита имАш ли червеи като кажа НЕ и го губя 20 дози ги продавам за 2-3 часа и после цял уикенд викам НЕ разберете те искат да имат най хубавите и пълни дози за да имат работа ден година храни.
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Колега Димо Михалев, това с търговците абсолютно го отхвърлям. Познавам се с хората от два магазина и мога да гарантирам за тях, че не го правят. Бройката и при тях е същата. Ще ви дам един отговор. Понеже преди доста години и аз си набавях стръв с лопатата (тогава продажбата на тази стръв не беше така разпространена). Та опитът ми сочи, че през тази част на годината (есента) набавянето на тези гадинки става все по-трудно. Влизат на по-голяма дълбочина и бройката пада. А бригадите вероятно искат да си заработят същите пари като през лятото и за да направят това намалят количество в един пакет. Отделно от това, безразборното копаене със сигурност намаля популацията на животинките. Като се сетя за онези години и риболова на зарган не беше така популярен. Практикуваха го само майсторите. Те бяха времена на едни големи плувки, а пък после дойдоха булдата, та докато я докараме до бомбардите. Които всъщност са най успешният метод.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Ами така ще е като няма контрол . Те не оставят червеѝчета да пораснат
и да се размножат все по зле ще става .Трябва да се търси алтернатива
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Dragan123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dragan123 »

За мен най-добрата алтернатива е червото на зарганата.От едно черво режа на три (следователно 3 риби се вземат от една риба).Проблемът е във хващането на първата риба оня ден 30 40 мин се мъчих до хващането на първата с торен червей но след това тръгнаха нещата и за 2 часа съм с 26 риби.Колегите с морски червей естествено хванаха повече.
nexxt
новобранец
новобранец

Мнение от nexxt »

Това изобилие на риба вероятно няма да се задържи цяла есен , няколко поредни празни дни и ще се нормализира броя на рибарите , от там и търсенето на морски червеи . Всеки сезон го има този момент , дали като се задържи зарган , дали като се набута илария в канала търсенето изпреварва предлагането.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

nexxt написа:Това изобилие на риба вероятно няма да се задържи цяла есен , няколко поредни празни дни и ще се нормализира броя на рибарите , от там и търсенето на морски червеи . Всеки сезон го има този момент , дали като се задържи зарган , дали като се набута илария в канала търсенето изпреварва предлагането.
Според мен е ситуацията с червея си е нормална за този сезон , да не е приятна , но всяка година е така. Имайки в предвид , че хората които вадят червеите /работниците/ не са повече от 30 човека , не виждам как би станало по-добре. Вчера имаше 7 сала в езерото да копат червеи въпреки дъжда. А за рибата на 22.09 - 60 бр до 11 на Тюленово.Поздрави и наслука.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

По принцип средно около 4000 лв на сезон се правят само от червей, но това не е редно да се обсъжда и не е важно от къде и от кой е информацията...просто казвам..Това си е реално търговия, като всяка друга и начин на препитание..Разбирам, че всеки има познати по магазините , то е съвсем нормално, ма чак пък живи да ги оплакваме и да са толкова неоправдани горките и да ги съжаляваме, не съм сигурен дали е нормално. Те са търговци предлагащи продукт, който не отговаря на заложените параметри за качество, а ние сме потребители - толкова е просто, че няма на къде.. Но пак казвам - някаква поносима разлика в рамките на 10-12 бива и останалото да е червей, а не от остатъка на остатъка 50 % червей и 50 % парчета. Спирам обсъждането на темата, че вече се изтърка и прегоря, но според мен е хубаво да се знае къде са малко - от малко повече, като бройка, без ангажираност към реклама.
0885022272 / 0885897615
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Здравейте, искам да представя една сметка с уточнението, че нямам магазин за риболовни принадлежности.
Една доза влиза при търговеца на 1.70 лв. Естествено без документ /фактура/ Търговеца я продава на 2.50 на нас с касов бон. Автоматично плаща ДДС 20% Останаха два лева. На тях им плаща 10% данък печалба. Останаха 1.80лв. минус 1.70 остават десет стотинки. Тези 4000лв. По тази сметка са 40 000 дози. Как Ви се струва.
А как си представяте от сто дози как се правят двеста, в магазина някой брои и рови в торфа да разделя червеи. Изглежда така както звучи.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Както казах, не е коректно да се споменават тези неща и да се задълбава в бизнеса на хората в детайли и то на единица бройка, което далеч не е така....но не е коректно да се дълбае....информацията я имам от два независими източника от първа ръка и не желая да я коментирам повече, а и темата взе да се криви....отделно, че става дума за сезон ......и понеже няма никаква кирия, заради това и магазините се роят та роят. Първоначалната идея беше да се споделя, от кой от червейте му сме най-доволни, като си казваме реално нещата и от къде най си струва да дебне човек да си вземе.....къде е най-малко прецакан Това си е чист бизнес и всеки си го върти както прецени, въпроса е, че ние като потребители щем не щем трябва да се нагодим по него.....т.е. , къде е най-добре за нас!
0885022272 / 0885897615
boev_i
новобранец
новобранец

Мнение от boev_i »

Колеги, много разводнихте темата с тези червеи.
krisha
новобранец
новобранец

Мнение от krisha »

" от boev_i » ср сеп 25, 2019 10:10 am
Колеги, много разводнихте темата с тези червеи."

В тази връзка, някой няма ли да пусне инфо от тази сутрин? "Морските" колеги няма начин да не са проверили.
Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”