бракониери посред бял ден !

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
DaRkWiSh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: бракониери посред бял ден !

Мнение от DaRkWiSh »

Здравейте колеги!
В неделя на 2 март бях на яз."Пясъчник" и видях мрежи във водата. Обадих се на ИАРА, но беше почивен ден и не очаквах да дойдат.Имаше и силен вятър. Въпреки всичко те дойдоха и извадиха мрежите.Не очаквах, че ще го направят, но останах приятно изненадан.На следващия ден отидох до териториалното им звено да ги поздравя и взех няколко от телефонните номера на инспекторите.Мисля, че и ние трябва да им помогнем, като им сигнализираме за нарушения, понеже само те могат да помогнат да намалее и живот и здраве нацяло да изчезне бракониерството.

П.С. На пясъчник вече взе да дава каракуда, а иначе на яз."Студен кладенец" онзи ден ме брули вятъра за 1 2 каракудки.

НАСЛУКА!!!
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!
Изображение
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AMUR4ETO »

ох и на мен ми се ходи на такава акция,но съм от твърде далече.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Като гледам DaRkWiSh е постъпил точно както требва и е сторено точно каквото требва :idea: ЕииииииииииЙ писна ми на кура от ама аз тъй щех , ще , как не и пр. направа а инак единственното направено да е уекинко почесване и преместване :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Здравейте,
не съм много често посетител на форума, нито голям рибар, но се вълнувам от темата. Единственото, с което мога да се включа в момента е ако може някой да ми прати на лично съобщение или е-мейл телефони на ИАРА или инспектор който отговаря за язовир Ивайловград, аз ходя за риба там и ако видя мрежа да знам телефон за сигнал.
е-мейлът ми е: z_zafirov@yahoo.com проверявам го всеки ден и ... наслука на всички, аз тази Събота може би ще съм там.
наслука...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колеги,сега се връщам от Ивайловград !!!!! Нещата не са както бяха преди време,но все още има хора,които се опитват на ваш гръб, да правят пари.Крадат рибата,която хората пускат за да има ВИЕ какво да ловите и като отидете,да няма валати и почивката да не ви е празна.Така че,нека със общи усилия да спрем тези долни,безмозъчни и нагли крадци,които безцеремонно ви правят на глупаци.Това със общи усилия трябва да се спре,поне на този язовир,където има много ангажирани и милеещи за водоема хора.Има още няколко групи,които под прикритието че са на палатки и ловят риба законно,пускат мрежи през ноща от - до часа,вадят рибата някъде във къща във Бориславци и от там се изнасят към родните си места,за да я продадат още във 5-6 часа сутринта.И за това ще намерим лек,ако трябва ще проверяваме всяка кола която напуска района и дупе да им е яко понеже и без това,нямат право да взимат повече от определеното по закон количество риба от един риболов.Съвета ми към всички е,никой да не влиза със лодка във водата след като се стъмни,ако не иска да му бъде конфискувана същата.Въдиците,след като се стъмни,да ги изваждат и държат извън водата,защото ще се правят актове без оглед на това кой какъв е.Също така всички въдици трябва да са по закон,само със по една кука......абе, ще се следи дори и колко риба се взима от водоема и дали е във нормите.Казвам всичко това,защото присъствах на разговора по уточняване на мерките които ще се взимат срещу тези боклуци и заради тях,когато се правят проверки ще се пишат актове на поразия и на редовните обикновенни рибари за минимални нарушения,дори и за една кука или въдица в повече пуснати във водата.Имаме достатъчно информация и понеже знам че тези боклуци четат форума,искам да им кажа,че е въпрос на време да ги хванем,и ще си платят.Групите са три - четири от които едната е от Димитровград,втората от Хасково,баща и син,някакви измислени бизнесмени със магазин и склад във Хасково или нещо подобно.В най-скоро време ще се чуе повече.Искам да им кажа,че има хора които ще ни дадат още информация за тях и неко хубаво да си помислят по въпроса,ще разберат че са просто селски първенюта направили някой лев,но това ще го разберат когато ги хванем горе.Надявам се със тази информация,която дадох относно мерките и нещата които ще се предприемат за опазването на рибата преди и след размножителния период за да Ви предпазя/говоря за коректните въдичари/ от грешки,за да не ви се пишат актове от незнание или незачитане на правилата.Поздрав на всички коректни колеги въдичари и нека тази година всеки да си хване достатъчно риба за за има повече писане във успешни !!! :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimi »

Здравейте и от мен наистина много гадна работа и за съжаление при нас на яз.Батак бъка от мрежи даже по време на забранения период се наложи да пуснат катер за обирането на мрежите.За една нощ бяха изкарани над 20 мрежи в различни места на водоема. :evil:
Много е кофти положението незнам какво стана с прекарването на закона ловните дружинки да си охраняват водоемите?
Kroki благодаря за предупреждението!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

лошото е че точно по забраната си е живо убийство от всякаде !
Будалата сама си влиза в мрежите :(((
Няма ли драконовски мерки както примерно явно се прави вече на Ивайловград язовири от рода на Пясъчник, Батак и Антона ще бъдат обезрибени до дупка :(
Споменавам тези язовири защото ги познавам най добре но едва ли положението по другите държавни язовири е по розово :(
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

На вашите услуги съм колеги,стига да имате въпроси относно Ивайловград.Ето и няколко телефона,на които можете да звъните за мрежари които продължават да се мислят за много хитри,да крадат това което се прави за всички,а то е това което най-много желаете,водоемите ни да са пълни със риба чак и за пра-внуците ни!!!
Телефоните на които можете да получите съдействие - МИГНОВЕННО,без да ви казват че немогат да дойдат са:
0899188927 Рангел
0899188923Динчо
0885070407Любо
Веднага след вашето обаждане,ще изпратим на въпросното място подвижната група на ИАРА Хасково,наши момчета и ако се наложи ще се викнат и полицай във случай че има хора които се лигитимират със някакъв документ от бракониерите.Пред мен се разговаряше със много хора и на високи места,които дадоха уверение,че ако ИАРА констатират че полицай се опитва да ги плаши или размахва някакви документи,като карти и т.н,ще ги пращат веднага на военен съд,и уволнение на момента.Дано да се позамислят тези които вместо да гонят бракониерите,са им помагали по един или друг начин.Това разбрах,това ви пиша,за да предпазя някой да не направи грешка и да се опита да влиза във конфликт със проверяващите!!!
Ако има възможност и бракониерите са до вас,запишете номерата на колите и модела !!!
По възможност,преди да се настаните,попитайте около вас някой как се казва местността където ви е бивака,за да ни ориентирате къде се намирате!!!
По възможност,кажете посоката в която е поела лодката със бракониерите,зада можем да насочим група веднага натам и по възможност да ги хванем на място със лодката и мрежите!!!
Заради такива хора като бракониерите,се започнаха тези посреднощни проверки.Пийнал си две ракийки със салатка,решил си да си лягаш и идват група хора и започват гледане по багажници,проверка на въдиците като бройка,гледане до най-дребния детайл,проверка за наличност на билет,зада се правят актове.Да спрем тези боклуци заедно,това сега е много важно във момента в който рибата трябва да си хвърли хайвера за да стане още повече от колкото е.Поздрав !!!

ihtiandar
новобранец
новобранец

Мнение от ihtiandar »

Колеги докато чета форума с удовлетворение установявам,че все повече и повече стават хората които са непримирими с най-голямата болест по рибите - бракониера.За жалост обаче докато си мислех,че напоследък каточели сме започнали да се лекуваме по малко от тази болест онзи ден с разочарование установих,че болестта е хронична и трудно лечима.Направих един приятен риболов на р.Луда Камчия в района на с.Билка,обл.Бургас.Учудващо предвид условията дъжд,облаци рибата вървеше доста добре.За мое най-голямо разочарование констатирах,че за около 2 -3 часа в следобеда който излязох на вира на реката се събрахме четирима въдичари,като за същото това време минаха три комплекта мрежари и един комплект парашутисти,които ние естествено изгонихме от това място...!Не зная обаче дали не са се преместили на друго място защото повечето от тях бяха безкрайно нагли...докато ги убедим да напуснат реката.Интересното, е че тарикатлъка и при тях е голям защото на няколко пъти ми се случва да мина покрай бракониери опънали въдици,като мрежата забелязваме в последния момент /опъната нред с въдиците/.
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Krokibg написа:Също така всички въдици трябва да са по закон,само със по една кука......абе, ще се следи дори и колко риба се взима от водоема и дали е във нормите.
ДА няма някаква грешка! Справка:

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани
на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в
Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на
една от въдиците;
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Една ли съм написал :shock: Сигурно съм згрешил вместо две съм написал една !!! Извинявам се,грешката е техническа !!!

Аватар
DaRkWiSh
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от DaRkWiSh »

Подочух,че ИАРА-та са го хванали тоя Господин с коня. Дано да го :finga: :ANAL: :ANAL:
Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна!!!
Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

само да вметна,че вьпреки недоверието,което долавям тук ,бат ви ицо70 верно ги наказва здравата :wink: ей сега мина на по бира човека и сподели някои новости,и да знаете,че е истина-поради ред причини няма да навлизам в подробности :D :D вьпреки,че не участва дейно вьв форума,аз доста добре и отдавна го познавам ,та гарантирам- участието му по водоемите е доста силно :twisted: помествам това тук,поради заключването на темата на токсин34,да ма простите за спама-ей тьй-само за информация-пазете се се от бат ицо70,бракониери-не знаете дали не ви дебене в момента и откьде ще налети:D :D :D :D и много внимавайте,на кой отговаряте с "бе я си глей работата"-това,разбрах,били магическите думи,дето отприщвали камьнье,дрьвье и по некоя натурална зьбна снимка :wink: :D :D :D :D
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”