Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от Doncho69 »

alexxxapostolov написа:Днес на Дъбравино от 7 до 9.30 - студ и едно капОчино. Поне ди поприказвах хубаво с един крава, каза всеки ден поне 2-3 часа е на реката, но рядко дава някое уклейче или кефалче. Преди два месеца минала някаква вода и отнесла всичко към Венелин след водопада. На Гроздьово край моста давало, хубави щучки по 3 килца вадели в района.
Колега първо рибата къща няма ако ме разбираш какво искам да ти кажа.А най лесно става да я събереш от разстояние на река стига да знаеш каква захранка да си забъркаш.Ако искаш ще направим един съвместен риболов а може и два три и ще ти покажа някои чалъми както съм показвал на доста колеги от форума не зависимо от видът риболов.Не че съм професор в тази област но за 40гд практика съм понаучил това онова.
Аватар
alexxxapostolov
новобранец
новобранец

Мнение от alexxxapostolov »

Милена, майтап да става :D
Дончо, с най-голямо удоволствие! Ще кажеш къде и кога и ще направим един съвместен риболов :fishing3:
Аватар
alexxxapostolov
новобранец
новобранец

Днес да се похваля вече имах слука на рЯката! В района на Венелин бебе клен и батко му на златиста блесна 2ри номер.
Бебока
Бебока
Баткото
Баткото
Аватар
bobara85
новобранец
новобранец

Мнение от bobara85 »

Колеги , някой може ли да ми даде информация за язовира на с. Ботево ? Свободен ли е и каква риба има ? Казаха ми че излизали костури и шаранчета по 2 кила .
Dobo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobo »

bobara85 написа:Колеги , някой може ли да ми даде информация за язовира на с. Ботево ? Свободен ли е и каква риба има ? Казаха ми че излизали костури и шаранчета по 2 кила .
По информация от 2ма колеги,свободен бил язовира.Шарани никакви, само таранка и то по 100-тина грама..Туй то..
Цено
новобранец
новобранец

Мнение от Цено »

Здравейте колеги! Споделям информация от 12.10.2019г. на яз.Генерал Киселово. Таксата е 10лв. на човек, а относно колко въдици можеш да хвърлиш не е ясно, защото имаше колеги с разпънати между 4-7 въдици :D . Времето прекарано от 7:00ч. до 16:30ч., а резултатът една голяма каракуда 1,300кг. и едно амурче 1,200кг., като цяло беше забавно и доста приятно :) . Някой от колегите, ако е посещавал скоро язовири като Каравелово или Черковна нека споделят условия и резултати. Наслука :)
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колеги яз.Ботевп е източен.Незнам защо но сигурно пак е някоя мушенгия да ги Ева.
ztabakov
новобранец
новобранец

Мнение от ztabakov »

Колега,на Ген.Киселово има ли още измряла риба?
Цено
новобранец
новобранец

Мнение от Цено »

ztabakov написа:Колега,на Ген.Киселово има ли още измряла риба?
Колега измряла риба няма на язовира, за сметка на това учудващо рибата е чиста и вкусна.
Цено
новобранец
новобранец

Мнение от Цено »

ztabakov написа:Колега,на Ген.Киселово има ли още измряла риба?
Колега мъртва риба мяна.
Аватар
alexxxapostolov
новобранец
новобранец

От петък следобяд до днес на обяд бях в района на язовир Цонево. Нивото е покъртително ниско, направих 5-6 излета с продължителност от час до към два часа и половина край язовира и надолу по река Луда Камчия след с.Билка. Резултат - общо 4 костура, един в събота към 7:15ч под моста на първо замятане и останалите днес от 7:00 до 7:20ч на същото място. Всички на джиг глава от 3гр и кафява силикон с прозрачно-бял корем. До колкото видях масово ловяха на жива рибка и май това им беше. С един дядо се заприказвах в петък, от 10ч до 16ч имаше 7 костура, от които един хубав. Видях още един малък костур да се вади и една платика може би, беше доста далеч от мен. Общо, взето рибата беше плашлива с изключение на дребосъците, на два пъти ми идваше до краката, но не посмя да хапе. Арсеналът освен джиг глави се състоеше от чебурашки, офсет куки, блесни 1-3 номер, силикони (туистери, най-различни рибки, раци) в размери 5см-12см, кефалските воблери, пилкери и един чатърбейт. На връщане отидох да огледам на яз.Манастир как е хавата, видях само един смок освен колегите, които чакаха.
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

Тъкмо си мислех за спининг на Цонево....
:(
Цено
новобранец
новобранец

Мнение от Цено »

Колеги някой има ли актуална информация за яз. Каравелово? Заслужава ли си един дневен излет?
Аватар
alexxxapostolov
новобранец
новобранец

kikk4o написа:Тъкмо си мислех за спининг на Цонево....
Колега, не се отчайвай, аз съм новак и може в мен да е проблема. Събота вечерта засякох две момичета, твърдяха до малкия мост едно момче на силикон извадил две хубави сулки. Просто трябва много търпение и търсене, на мен ми липсват и двете :lol:
Аватар
kikk4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kikk4o »

alexxxapostolov написа:
kikk4o написа:Тъкмо си мислех за спининг на Цонево....
Колега, не се отчайвай, аз съм новак и може в мен да е проблема. Събота вечерта засякох две момичета, твърдяха до малкия мост едно момче на силикон извадил две хубави сулки. Просто трябва много търпение и търсене, на мен ми липсват и двете :lol:
И аз съм аджамия в тоя риболов, но заради психозата с тия пилкери по морето си взех нов спининг за джиг и искам да го сефтосам. По морето нещо не ми се получава тия дни и взех да се оглеждам за сладководен водоем с разнообразие от хищници, а Цонево ми се струва удачен вариант. А и няма по-хубаво от разходка по брега на язовира.
Наслука!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”