Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2019
Вчера за пръв път видях тоя китайски червей. Бройката е същата, като в нашите дози, но са значително по-дебели и дълги, по-трудно падат от куката и един червей изкарва доста време. Иначе изглежда по същия начин.Pe6o_Tikvata написа:Днес 3-ма колеги ловяха на китайски червейи си хващаха нормално на него
кутийката (дозата) имала 15-16 червея които позволявали да ги късаш на 3 части и стрували 5лв. ако съм разбрал правилно
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- вече хвърля и на тежко
Ползвам почти същата рецепта като на Пешо . За по едри заргани ползвам :
1ч.ч. бяло вино
1ч.ч. оцет
1ч.ч. олио
3с.л. сол
2-3 листа дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
3-4 кисели краставички /по желание/.
Всичко се смесва и се слага на котлона да заври. Рибата е изчистена и нарязана на парчета колкото за бурканчето в което ще се слага. След завиране на маринатата рибата се пуска за 5 минути , след това се дърпа от котлона и се остава да изтине , рибата се подрежда в бурканите и се залива с маринатата.Ако се добавят кисели краставички това врябва да стане 1-2 минути преди свалянето от котлона иначе стават много солени. РИБАТА ТРЯБВА ДА Е ЗАМРАЗЕНА КОГАТО СЕ ПУСКА ВЪВ ВРЯЩАТА МАРИНАТА иначе се накъсва.
Рецептата е за около 10-13 едри заргани.
1ч.ч. бяло вино
1ч.ч. оцет
1ч.ч. олио
3с.л. сол
2-3 листа дафинов лист
5-6 зърна черен пипер
3-4 кисели краставички /по желание/.
Всичко се смесва и се слага на котлона да заври. Рибата е изчистена и нарязана на парчета колкото за бурканчето в което ще се слага. След завиране на маринатата рибата се пуска за 5 минути , след това се дърпа от котлона и се остава да изтине , рибата се подрежда в бурканите и се залива с маринатата.Ако се добавят кисели краставички това врябва да стане 1-2 минути преди свалянето от котлона иначе стават много солени. РИБАТА ТРЯБВА ДА Е ЗАМРАЗЕНА КОГАТО СЕ ПУСКА ВЪВ ВРЯЩАТА МАРИНАТА иначе се накъсва.
Рецептата е за около 10-13 едри заргани.
-
- научил се да хвърля
Червея май е холандски а не китайски и е 6-6,5 лв но пак си струва повече от 2-3 наши дози изключително жилав е и зарганата не може да го прегризе, обичайно при удар се качва нагоре по повода. Като извадиш рибата си го връщаш пак на куката и пак мяташ. Не винаги се получава така ама като се получи се вадят по 2-4 заргани с едно парче. При празни мятания не се къса, не се свива във водата като нашия.. А, бе повече друг няма да си купя стига да го има по магазините. Предполагам че и сезона ще ни удължи. От глад да умрът бригадите от варненското езеро докато не се оправи дозата...
-
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Кранево от сутринта до 12 часа . 28 заргани и 17 иларии, след това ми омръзна и си тръгнах. Този червей видях да го ползват с добър успех , доста жилава гадинка ми се стори . Събота или неделя ще го пробвам и аз. Момчетата който питах казаха , че има по 15 червея и са ги взели на цена от 6 лева.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за рецептата на Милена! Много интересно ми се струва. Имам въпрос и аз : не се ли осолява малко или м саламура малко преди лимоновия сок?
Нали има все пак изчистваш ефект солта и консервиращ. Или пък в сол и захар равни количества примерно?
Нали има все пак изчистваш ефект солта и консервиращ. Или пък в сол и захар равни количества примерно?
Днес на рубин, около 15-ина риби до обяд. Холандския червей се представи в пъти по-добре от нашия.

От неделя снимка:) Мариновах го 16-17 часа в саламура вода със сол, после 6 часа в оцет ябълков, че от винения рибата придобива цвят. След това избърсах хубаво, и го залях с охладено запържено олио. Отдолу наредих бахар, чер пипер, дафинов лист и чесън. Нареждате рибата плътно и допълвате буркана.
Относно "китайският" червей.. С една доза в събота аз и брат ми изкарахме 28 заргана, като нарязах всички червеи на 3 парчета и хвърляхме нон стоп от 6:45 до 9:15.. С една доза, двама човека, 2 часа и половина хвърляне. Повече от нашият няма да взема! Отделно е супер издръжлив. Жената в магазина ми показа кутия на 3 седмици от първото зареждане, бяха го отделили, за да видят колко време ще изкара.. Няколко пъти го натисках отрязаният червей в скалата за да умре и пущината не умира..
PS: Пешо, 45 дена не е ли много? Знам, че седмица му трябва и може да се яде? Миналата година като правих чернокоп, след 5-6 дена вече почнахме да го ядем. Беше си супер..
- stareca
- ще става разбирач
Малко риби и от мен от вчера риболова беше тегав и труден но за сметка на това рибите са само класни.Най сетне рибата разреди дано таранкаджиите да се махнат от скалите че не се търпи вече. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Днес в Балчик на панела от 8:30 до 15:00 един зарган и 12 попчета 

Готовата смес от подправки си е достатъчно солена.biserkehayov написа:Благодаря за рецептата на Милена! Много интересно ми се струва. Имам въпрос и аз : не се ли осолява малко или м саламура малко преди лимоновия сок?
Овалваш добре заргана и го провяваш 3-4 дни
Къде това?
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Да може да се яде и след седмица , но като минат 40 дни месото на рибата узрява и става по вкусно пък и по лесно се отделя костта , това го знам от баща ми който е завършил Морското училище в Бургас със специалност Технолог на рибопреработването уж за да пътува с корабите но не му се получи.заболя от диабед и не го взеха ,от това си и отиде
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Кранево днес 8 риби.Риболов между 10 и 15.30.Една идея по активна след 14:00.Като цяло редки риби.Направи ми впечатление,че имам кълванета в момента,в който слънцето почне да топли през облаците.Може и да е била по активна след мен,но трябваше да бягам по задачи.
Аз и повече го оставям специално заргана,че нещо ми жилавее.Виж сафрид,чернокоп тях ги подкарвам след около месец-40 дни.Pe6o_Tikvata написа:Да може да се яде и след седмица , но като минат 40 дни месото на рибата узрява и става по вкусно пък и по лесно се отделя костта , това го знам от баща ми който е завършил Морското училище в Бургас със специалност Технолог на рибопреработването уж за да пътува с корабите но не му се получи.заболя от диабед и не го взеха ,от това си и отиде