Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
Re: Жребчево
Вчера бях на църквата но не за риболов а за посрещането на джулая. Имаше много хора и стана много приятен концерт, Имаше и колеги риболовци в залива, няколко лодки видях както и катер май на ИАРА. На отиване към църквата се разминах и с някакъв нов бял джип на ИАРА - за първи път ги виждам с такава кола.
В залива няма вода, прилича на пасище!
Част от изпълнението на група Епизод:
https://youtu.be/qou_Fc-e57c
В залива няма вода, прилича на пасище!
Част от изпълнението на група Епизод:
https://youtu.be/qou_Fc-e57c
- garfield_90
- ще става разбирач
Миналата събота бяхме на паметника. 4-5 морунажа, само на пружина с плетени поводи. С корда е невъзможен риболова на дъно ( голяма напаст от раци ) всичко изчезва за секунди дори и куките.
От петък до неделя бяхме на язовира.Кълват си добре морунажи и платики, също бабушки.Едно шаранче около кило хванахме на 150 м. на захранено петно.Само 1 каракуда.На тролинг и кльонк пробвахме малко,само по 1 кълване,но не се закачиха.До нас в съседна лодка колеги уловиха 1 сом, около 8-10 кг.,на тролинг.
-
- новобранец
Здравейте , колеги . Не съм ходил няколко месеца на Жребчево и само отчайваща информация ми дават . Няма ли малко оптимизъм поне - интересува ме от брега някой успял ли е да излъже кпстур или сулка .
lzla4oszcom написа:Здравейте , колеги . Не съм ходил няколко месеца на Жребчево и само отчайваща информация ми дават . Няма ли малко оптимизъм поне - интересува ме от брега някой успял ли е да излъже кпстур или сулка .
В събота с един приятел бяхме на ръкава до " Жребчето" ,след краварника,от 6 до 10 часа.Нивото на язовира е много,много ниско.Обикновено там дълбочината,до скалите, е няколко метра,а сега-около метър.Вижда се дори дъното.Търсихме костур и бяла риба на стръв горчивка ,на плувка.Като цяло-сравнително слабо-общо 5 костура,от 300 до 500 грама,и една бяла риба-към килограм.Виждаше се да гони хищна риба от време на време,но мисля,че маловодието оказва влияние на активността.Имаше и доста други колеги по бреговете-главно на пружина за мирна риба,но не видях и те да правят добър риболов.
На язовира не се ходи "само" за риба, но иначе през ноща е риболова... бяла дава доста, на местна рибка, на опашка, на доста неща..., за 2 излета Септември най-голямата към 2 кила обаче.. местата са по плиткажите с дребна рибка, не по скалите. Мирна дава доста, платика, морунаж най-вече, това от наблюдения, аз не хващам мирни. Костур от лодка ако го намериш, от брега е слабо за момента, но със захлаждането хищникът ще тръгне още повече. Щука не съм видял още, което е странно. Сометата се активизират много към сутринта, където са съсредоточени. Като цяло си дава риба, особенно в горния край на язовира, но ден с ден не си прилича. Хора имаше много по празниците и уикендите, сега не знам.
Колеги бихте ли споделили някой места за риболов на бяла риба от брега,мисля ноември да направя излет за два три дни само на жива стръв.
-
- ще става разбирач
Средата на септември направихме един двудневен излет с фидери и дънарки , покрай всичкия алкохол успях да похвърлям със спининга късно вечерта и рано рано сутринта за около 2 часа. Общо взето десетина белки дребни и две по малко над килограм. Мятах дребни силикони аваруна с чебурашка, мястото беше някакъв подветрен борум на гърба на Паничарево.. имаше скален плич в някакъв залив, доста приятно беше. Сутринта един хубав рън на една от дънарките.. ама се откачи рано рано. Сефте ходим на язовира.
късмет работа . .
Здравейте,малко информация от вчера-след Паничерево,до един скалист нос-няколко добри костура на рибка,рано сутринта - до 8.30 часа.След 9-никакво пипане.Иначе беше доста красиво и тихо,приятен есенен ден.Имаше доста други колеги,както по близките брегове на язовира,така и вътре във водата с лодки.
Преместихе се на Римския мост към 10.30,не бяхме идвали от близо два месеца.С една дума-панаир.Много народ,буквално през 1-2 метра,особено до моста.Караници за места,закани,всеки хвърлил по 2-3 въдици.И това е през седмицата,половината места са заети още по тъмно,не ми се мисли какво е събота-неделя.Направо да ти се отще да ловиш.Иначе,риба видимо има много,и то почти всякаква - хващаха каракуди,червенопери,морунажи,костури.Нивото е ниско.Един колега до нас извади нелоша щука на рибе,на 2 метра от брега,и едно малко шаранче,което видях,че пусна обратно.Ние за час и половина,с къси 3 - метрови директни телескопчета уловихме доста върхар (уклей ) на бял червей,на бой 50 см.Към 12.30 си тръгнахме.
Преместихе се на Римския мост към 10.30,не бяхме идвали от близо два месеца.С една дума-панаир.Много народ,буквално през 1-2 метра,особено до моста.Караници за места,закани,всеки хвърлил по 2-3 въдици.И това е през седмицата,половината места са заети още по тъмно,не ми се мисли какво е събота-неделя.Направо да ти се отще да ловиш.Иначе,риба видимо има много,и то почти всякаква - хващаха каракуди,червенопери,морунажи,костури.Нивото е ниско.Един колега до нас извади нелоша щука на рибе,на 2 метра от брега,и едно малко шаранче,което видях,че пусна обратно.Ние за час и половина,с къси 3 - метрови директни телескопчета уловихме доста върхар (уклей ) на бял червей,на бой 50 см.Към 12.30 си тръгнахме.
-
- новобранец
Благодарност за информацията . Все по - малко колеги споделят .
Да,това е вярно.Вероятно заради развитието на социалните мрежи ( и риболовните групи там ) все по-малко отзиви от излети,но и дискусии и мнения за различните техники и методи на риболов се споделят във форума.Години наред ми е било интересно и полезно да чета коментари от опитни колеги относно различните монтажи на линиите (за болонеза,мач и тн ),стръв,захранки,както и множеството качени снимки и описания за хубави и резултатни излети.Не само по яз.Жребчево,но и по много други водоеми и реки из страната.
-
- новобранец
На Жребчево ходя от почти 30 години и ми е слабост . Не искам да споделям какво е давал язовира около 1990 г . , защото едва ли ще ми повярва някой . И при това на подвижна плувка на рибка / на около 12 м . дълбочина / и въртяща бг . блесна . След като дойдоха лодкарите опустя - жалко .
Завчера на полуострова срещу стената - слаба работа. На плувки само попчета кълвяха! Страшна напаст! Закачихме 2 за жива стръв и се хвана приличен костур и малка сулка малко над половин кило. То и времето не беше с нас - гъста мъгла до 9 часа и нещо. После ярко слънце.
Пробвах на фидер, захраних 2 петна. На по-близкото само една червеноперка, на по-далечното и доста в по-дълбокото - само една платика. Поне я биваше.

Пробвах на фидер, захраних 2 петна. На по-близкото само една червеноперка, на по-далечното и доста в по-дълбокото - само една платика. Поне я биваше.

Осем месеца по-късно,състоянието на язовира изглежда е такова... -https://selo.bg/news/%D1%81%D1%83%D1%88 ... %BD-1-2368icinho написа:Здравейте,две снимки от днес,в района на "Потопената" църква,Запалня -https://imgur.com/a/bMxv9bM
Минахме от там за да видим какво е положението.Лично аз никога не съм виждал язовира толкова празен,и то като се предполага,че сега трябва да е пълен до горе-след толкова обилни майски валежи.Не знам как,и по какъв ред се източва Жребчево в полза на ВЕЦовете(доколкото съм чел и следил новините),но за мен това не е нормално.Като се има предвид,че летните жеги още не са започнали,както и напоителният сезон.Имам чувството,че до есента вода почти няма да има-само локви в средата на язовира...
Иначе,рано сутринта бяхме на Римския мост - за щука,носихме си каракудки за стръв от града;никаква активност на рибата,нивото е много високо,шлюзовете са затворени и водата прелива над тях.Под моста се вижда да играе риба,плитко е,течението е бавно.Може би след изтичане на забраната за мирните видове ще има риболов там.
Не см ходил на стената на язовира,въпреки,че съм бил много пъти за риба и искам да попитам има ли ВЕЦ на стената?