Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- 
				аксел
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Re: Спининг въдици на достъпна цена
понеже си от Пловдив,прегледай и марките Dragon и Colmic.

валатът не най-лошото нещо на света

- 
				ТТ лови по реки
- ще става разбирач 
Мерси за предложението Аксел,прегледах в нета спинингите на Драгон. Дори два модела ми харесаха,Guide Selekt Butcher  2,60  5-21gr. ,и Dragon Moderate || 2,60  5-25gr.Обаче не знам те ли са най-удачни,сподели повече ако ловиш с тази марка.Или ако може,да се видим пред някой магазин,да обясниш и споделиш опит нагледно.Бирата е от мен.

- 
				аксел
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
От марката Dragon,съм имал модел Гуидо Селект Бътчър на 260см мисля,че беше с тест 4-25,като впечатленията са ми отлични относно качеството на изработка.Доста колеги,неоснователно подценяват този бранд.Модела Модерейт е един от топ моделите на марката,много хубава гега.Вярно,че цената и не е ниска,но според мене е на по-високо ниво от прочутите Ганчо-вци.
Хераклес е спининговата серия на Колмик,онзи ден гледах каталога за 2019.Имат много интересни предложения,мисля,че там също има избор на пръчка от тези които търсиш.Ползвал съм около 7 различни модели спининги на марката,като в момента имам 3бр.Неслучайно днес като минах покрай състезателите по спортен риболов на Гребната доста от тях бяха с въдици на марката.Дано нещо да си избереш и със здраве да си го ползваш.

Хераклес е спининговата серия на Колмик,онзи ден гледах каталога за 2019.Имат много интересни предложения,мисля,че там също има избор на пръчка от тези които търсиш.Ползвал съм около 7 различни модели спининги на марката,като в момента имам 3бр.Неслучайно днес като минах покрай състезателите по спортен риболов на Гребната доста от тях бяха с въдици на марката.Дано нещо да си избереш и със здраве да си го ползваш.

Здравейте драги форумци.
Както се вижда по регистрацията съм съвсем нов риболовец но вие ме запалихте по спининга. Въпреки,че изчетох всички теми и коментари обаче не успях да направя своя избор. Но не защото не се ориентирах, а защото за съжаление в интернет магазините всички препоръчани от вас пръти вече не са в наличност. Поради това моля за мнението ви относно този модел
https://www.bent-fishing.com/produkt/67 ... n-new-ryos на 1.8
или пропоръчаният наскоро от уважаемия Павел Иванов този модел
https://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html
Ще се лови на малки рекички уклей и малки до средни кленове поради това ми трябва замятане на много леки воблери и блеснички както и провиране през много гъсти щубраци. Първият модел ме устройва като дължина ,но пък теста започва от 2 грама.Ще мога ли да изхвърлям например салмо хорнет 1.5 гр или някой от по-скъпите микро воблери.Вторият пък сякаш ми е дълъг но мога да го понеса ако качеството на въдицата е по-добро според вас. Горе-долу се ориентирате,че бюджета общо с макарата РиобиСлам/ по ваши препоръки/ ще е около 300 лв./,така че ако предложите и алтернативи...
Горещо благодаря предварително!!!

Както се вижда по регистрацията съм съвсем нов риболовец но вие ме запалихте по спининга. Въпреки,че изчетох всички теми и коментари обаче не успях да направя своя избор. Но не защото не се ориентирах, а защото за съжаление в интернет магазините всички препоръчани от вас пръти вече не са в наличност. Поради това моля за мнението ви относно този модел
https://www.bent-fishing.com/produkt/67 ... n-new-ryos на 1.8
или пропоръчаният наскоро от уважаемия Павел Иванов този модел
https://www.plodex.eu/fishing/spiningi.html
Ще се лови на малки рекички уклей и малки до средни кленове поради това ми трябва замятане на много леки воблери и блеснички както и провиране през много гъсти щубраци. Първият модел ме устройва като дължина ,но пък теста започва от 2 грама.Ще мога ли да изхвърлям например салмо хорнет 1.5 гр или някой от по-скъпите микро воблери.Вторият пък сякаш ми е дълъг но мога да го понеса ако качеството на въдицата е по-добро според вас. Горе-долу се ориентирате,че бюджета общо с макарата РиобиСлам/ по ваши препоръки/ ще е около 300 лв./,така че ако предложите и алтернативи...
Горещо благодаря предварително!!!
Здравейте, колеги. Както колегата по-горе е написал и при мен случаят е същият. Изчетох доста теми и повечето модели, които се предлагат вече не са налични по магазините. Започнах преди 3 години със спининга като си купих GAD Fair 5-25гр, оказа се, че въдицата е доста твърда и не успях да и намеря приложение. Дори при риболов на щуки не ми правеше голямо удоволствие. Година по - късно се сдобих с GAD Gancho 3-12 акция, която се оказа доста по-добра въдица, но отново при риболов на пъстърви ми идваше твърда. Сега вече продадох GAD Fair и обмислям да си взема light въдица по-възможност по-мека. Бюджетът е ограничен - до 100лв. Като съм се спрял на Formax CortX - 0.5-7гр акция, по-евтините варианти на Favourite и евентуално Gad Gancho 0.5-8, която отново не знам колко мека ще ми бъде. Предложения за нещо качествено и бюджетно?

- 
				stefannankov
- научил се да хвърля 
Тука пишете основно за сладководен раздел, ама и аз да питам. За джигове с тежест 7,10, макс 20 гр., евентуално и някой воблер какъв прът би бил препоръчителен. Интересувам се от бюджетен вариант като за начало. Ще се ловят малки риби - 100-200 гр. зарган, евентуално, ама много евентуално на воблер някоя друга морска риба под 1 кг. Място за риболов - Варненско-Тюленовския вилает. Дълбочините варират - на 50 м. далечина около Варна е сравнително плитко - 5-6 до 10-на м. на повечето места пред буни, на плаж е не повече от 4 м, но на Тюленово на 50 м. става много дълбоко, вероятно над 20 м, защото още от брега като меря с телескоп е 7-8-9 м.Предизвикателството е, че при зарганите мястото за риболов е по скали и буни, а и на скалите и на буните  има отпред препятствия , заради които пръчка за бомбарда под 3,90 е много трудно да се използва на повечето места. Та гледайки спининговите въдици виждам че максимално стигат до около 2,70 м. С пръта за бомбарди мятам джиг 40 гр. и го усещам добре при клатене, как се вие из водата но само ако няма силно вълнение. Та .. гледах много пръти... Драгон - хареса ми... ама е малко над бюджета, Показваха ми и едно Рьоби на 2,40 с плътен връх също не лошо , но и двете с много фини водачи,а и акции от сорта на 3-15.... После попаднах на Siweida elegance  за която инфото е с много смесени чувства... - 60 лв - акция 5-20 и дължина 2,70.  След което отделих и една визита във Видракс където ми показаха май Yokozuna, но ми се видя с много твърда акция, а за Бърклитата Чериууд освен че били бюджетни пръчки нищо друго не казаха. Накрая стигнах до Daiwa Crossfire с два върха 6-21 и 10-45, която е някаква без аналог по света като предложение и я има на дължина 2,70, междинно се поколебах около Шимано Катана спининг на 2,70 , която я има в акции 10-30 налична, въпреки че по документи трябва и във версия 7-28 да я има... Та така нещо за около 80 лв. като начало може ли да се измисли или да скачам на тия скъпите Драгони? Фаворит Абсолют също е в списъка но няма налични по-дълги...

С пръчка 2.70 трудно се туичва, а без туич няма заргани.

- 
				stefannankov
- научил се да хвърля 
Аз самия с къса гега не съм пробвал, но админа в началото на темата прави ревю на 3м спининг, има и доста публикации на 2,50-2,60 м. Много се гънат върховете ли? Кое пречи?rap66 написа:С пръчка 2.70 трудно се туичва, а без туич няма заргани.
Всичките ми пръчки бяха 2.70, имам и една 2.40 до 21 гр. Пробвал съм туич на блелеите и джиговете за чернокоп, не ми се получава. Може би защото се лови от плажа и буните, пръчката е надолу и скоростта е сравнително голяна. Сега за зарганите си взех един балистик 2.15, 3.50-14, получават се нещата и все едно че нямаш въдица, а удължител за ръка. Имам и същата на 2.70, с по голяма акция, за 20-30 гр. пилкерчета, не ми е удобна за туич. Може би има значение и макарата, и колко обира на оборот, за да съвпадне туича с оботот/половин оборот, иначе се губи ритъма

- 
				stefannankov
- научил се да хвърля 
Добре де, при въдица около 2 м. единственото място за което се сещам е Рубин, на което няма да удряш джига, и улова в скали или тетрапод. Не се ли откачат много, съответно и да се нараняват примамките ако застанеш на буна с тетраподи при толкова къса въдица. Гледах един младеж на Кранево преди седмица с въдица за тролинг на негов приятел - дистанции горе-долу правеше но ваденето  беше от тетрапод на тетрапод... не виждах колко наранява примамката ама със сигурност е имало поражения. Аз повечето ги гледах на 2,40... на махане без примамка е едно, с примамка в море трябва да я купя и пробвам, това е вярно...което вече прави повече въдици за купуване... и бомбардаджийска въдица на зима щях да купувам.... пак отидоха едни пари....

Предложете джигова пръчка за Дунав, тест примерно 10 - 40. Бяла риба и щука. Бюджет до около 350 лв. Дължина 2,60. Графит. Старото ми чери е супер за блесни, но за джиг е малко глуха.

- 
				аксел
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
https://www.vidrax-fishing.com/shop/ind ... 741&page=7
нямам преки впечатления,малко над обявения бюджет,но според мене си струва да се види......има и по-мощен вариант.

нямам преки впечатления,малко над обявения бюджет,но според мене си струва да се види......има и по-мощен вариант.

Благодаря за предложението, но вчера си вземах една такава:   https://fish24.bg/tailwalk-dageki-s802mh-16174.  втора ръка  за 250. Някой път се случва да хвърлям в силно течение и дълбочина с чебурашка над 20 гр. За русенци примерно на кранчето под Булриса. Навъртат се и мустакати тъдява.

Здравейте, колеги.  Някой има ли идея къде в София има налични модели спининг въдици на FL  ?

- Martin Mihailov
- учете се от него 
https://www.filstar.com/bg/dealers/Спартак написа:Здравейте, колеги. Някой има ли идея къде в София има налични модели спининг въдици на FL ?