Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Сефтето на новата пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Сефтето на новата пръчка
След три излета на Текето за по 2 часа и нито едно почукване реших отново да се разходя по голямата река . След работа с колегата bad boy се отправихме към реката. Мястото на което застанахме беше някаква стара помпена или нещо такова .Дълбочината е доста голяма. 25 грамова глава на силикона потъваше около 15 секунди може би и повече. Ето и малко снимки на мястото
Започна да вали вятъра спря съвсем и аз разбира се си забравих дъждобрана в колата и след малко бях толкова мокър че вече въобще не обръщах внимание на дъжда . Колегата лошия ме изостави кам 7 без 15 поради ангажименти и аз останах самичък с тишината и спокойствието на реката разваляна само от валящия дъжд. Около 7 и 15 при поредното хвърляне . при падането на примамката на дъното кратка пауза и при дръпването нещо тежеше от другата страна . Помислих си че е пак някой клон . Но след около метър последваха няколко мощни дръпвания към дълбокото . Рибата беше доста ленива и не оказа почти никаква съпротива. Още преди да я извадя вече знаех кой стои отдоло. Оказа се сомче малко над нормата кам 70 см
Сомчето имаше голяма кръгла рана на корема която вече беше зарастнала и една съвсем прясна . Предполагам това е вследствие на търмакчийте които се навъртат по тези места зимно време. Иначе беше невероятно красиво и изпълни душата ми с позабравени емоции. Прецених че щом е успяло да се спаси от бракониерите заслужава да продължи своя жизнен път и бавно отплува там от където бе дошло. http://www.youtube.com/watch?v=pj9H3px8AQQ
Та за пръчка ставаше въпрос
.Представи се много добре 
Това е от мен надявам се да ви е било интересно .Поздрави от Русе

Започна да вали вятъра спря съвсем и аз разбира се си забравих дъждобрана в колата и след малко бях толкова мокър че вече въобще не обръщах внимание на дъжда . Колегата лошия ме изостави кам 7 без 15 поради ангажименти и аз останах самичък с тишината и спокойствието на реката разваляна само от валящия дъжд. Около 7 и 15 при поредното хвърляне . при падането на примамката на дъното кратка пауза и при дръпването нещо тежеше от другата страна . Помислих си че е пак някой клон . Но след около метър последваха няколко мощни дръпвания към дълбокото . Рибата беше доста ленива и не оказа почти никаква съпротива. Още преди да я извадя вече знаех кой стои отдоло. Оказа се сомче малко над нормата кам 70 см

Сомчето имаше голяма кръгла рана на корема която вече беше зарастнала и една съвсем прясна . Предполагам това е вследствие на търмакчийте които се навъртат по тези места зимно време. Иначе беше невероятно красиво и изпълни душата ми с позабравени емоции. Прецених че щом е успяло да се спаси от бракониерите заслужава да продължи своя жизнен път и бавно отплува там от където бе дошло. http://www.youtube.com/watch?v=pj9H3px8AQQ
Та за пръчка ставаше въпрос

Re: Сефтето на новата пръчка
И тука ще ти кажа, БРАВО ЦЕЦО!!!
Еваларка! И честита сопичка! 

- Dani I
- вече хвърля и на тежко
Браво.Аз също минах от там снощи и ви видях ,но уловът ми бе доста по скромен 5платички и две попчета.
Още веднъж поздрави за улова.
Още веднъж поздрави за улова.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Браво ,хубаво сефте на новия такъм.Макарата Тебен ли е,на точно такава прилича,доволен ли си от нея?
Всичко може,но не всеки го можe.

- cani
- вече хвърля и на тежко

-
- фен клуб-скобар
Честито за въдицата и за хубавата слука

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

-
- разбира нещата
Като те чух,как дишаш на пресекулки и каква доволна физиономия имаш на клипчето...
А честита сопа и браво за улова 

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Честита въдица и евала, че си пуснал сомчето 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Честита гега,браво,колега!Евала за пуснатия сом!

Ако е Тебен макарата,не е като моите,дръжката й е различна.Аз ползвам само такива и съм супер доволен,нямал съм никакви проблеми,а цената е 25лв на бройка.
Продавачът в магазина,от където ги купих вика и аз имам към 10,изпробвани са и няма никакви проблеми.
Ето за това говоря:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500

Ако е Тебен макарата,не е като моите,дръжката й е различна.Аз ползвам само такива и съм супер доволен,нямал съм никакви проблеми,а цената е 25лв на бройка.

Ето за това говоря:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Уникален 
Направо се накефих като видях как бавно си отплува сомчето
С тези пуснати риби се дава уникален пример на колегите и те да изпитат подобно чувство ...
Аз вече съм заразен и последните 4 излета каквото хвана си го пускам ...
и едвали скоро ще взема риба
Продължавай така и за напред

Направо се накефих като видях как бавно си отплува сомчето

С тези пуснати риби се дава уникален пример на колегите и те да изпитат подобно чувство ...
Аз вече съм заразен и последните 4 излета каквото хвана си го пускам ...
и едвали скоро ще взема риба

Продължавай така и за напред

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно си е Тебен ,а и дръжката е като твойта като гледам.Мойта е същата дръжка ,модел тев 400,и също прочетох във форума добри работи .Чисто китайска марка си е било,но са копирали всичко най-добро от водещи марки.Качеството им е високо ,държали си на техните марки.Отворих я от любопитсво и действително всичко е качествено направено.За тия пари е добре,е аз я взех малко повече.Камбата написа:Ако е Тебен макарата,не е като моите,дръжката й е различна.Аз ползвам само такива и съм супер доволен,нямал съм никакви проблеми,а цената е 25лв на бройка. Продавачът в магазина,от където ги купих вика и аз имам към 10,изпробвани са и няма никакви проблеми.

cekoi написа:След три излета на Текето за по 2 часа и нито едно почукване реших отново да се разходя по голямата река . След работа с колегата bad boy се отправихме към реката. Мястото на което застанахме беше някаква стара помпена или нещо такова .Дълбочината е доста голяма. 25 грамова глава на силикона потъваше около 15 секунди може би и повече. Ето и малко снимки на мястото![]()
![]()
Та за пръчка ставаше въпрос.Представи се много добре

Макарката ми е флюгер президент . И на нея и беше сефтето . Мисля да и стопя лагерите от въртене тази година
- MITKO70
- кандидат преподавател
Изглежда на една и съща база /явно доказала се/правят доста макари ,само различни марките.Твойта и моя Тебен тев400 са едно към едно.