Къде да ходя на риболов...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

Къде да ходя на риболов...

Мнение от lifestyle_987 »

Здравейте въпроса ми е къде да отскоча на риболов през почивните дни (петък,събота и неделя) .... От София съм но може и по далечни язовири от софия .... Например в Пловдив може няма значение...... в кой град... ее да не е на 400-500 км от софия ..... Но искам да отида на хубав язовир но наблизо да има И къде да се спи ззщото нямаме палатка и разбира се да има риба 8) Може и да е платен язовира...... Чувал съм че на калотина е много хубаво Имало и много близо Бунгала ....платено е и има много риба...... Но незнам препоръчайте ми нещо вие а и естествено ако имате информация за водоема който ще ми препоръчате....В смисъл какво дава на какво кълве а и най важното да не е засегнат от пороите и такива неща....... Надявам се да сте ме разбрали....
Не рибата къса влакното, а търпението на човека зад въдицата.
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

babydoctor написа:При тия условия Калотина ще ти пасне най-добре, там и Нишава ти е под носа. Само първо трябва да се обадиш за резервация и то още сега, ако вече не е късно - 0887-592-535. Спане има и на Слаковци, ама язовирът сигурно вече стабилно е обрасъл с водорасли - има риба, ама не ме кефи.
10х мнооо 10х братле но може ли малко повече инфо за Нишава ако имаш 6тото не съм го чувал аи за резервацийте ако може да обясниш малко повече....
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

babydoctor написа:Гледай сега, Нишава е трудна река, но си държи добър кефал, ако се правиш на индианец - маскировка и т.н. На ЖСМ-а се обаждаш, питаш има ли еди колко си места за еди кога си и резервираш. Капацитетът е около 16 души, толкова е и на ресторанта, има отделно и барбекю. Цените са нормални, рибата прибираш само ако искаш, иначе им я връчваш с кофата, която предварително ти дават. Много е красиво, гьоловете са два. Нишава влиза в единия, оттам във втория и след това пак в реката. Понякога големи компании си го резервират цялото, затова първо по телефона. А, забравих, каракудата не се плаща, но е среден размер, нищо особено. Там е най-добре за щека, директен и мач. Питай, ако съм пропуснал нещо.

10х за всичко но имам още 2 въпроса най-важния на какво кълве и дали се плаща мисля че забрави да го споменеш и сега заради дъждовете да не е преляло и изобщо да няма никаква риба.....Иначе благодаря ти за всичко супер си човече отнесе се с доста внимание към мен 10х за което..... :wink:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Колега около Асеновград всички водоеми са платени , освен 40те извора , но той пък не дава риба . За жалост ще те разочеровам , но около Асеновград всички платени водоеми дават слабо , освен Брягово и Езерово , но там пък таксите са високи и няма къде да спите. Моя съвет е да се насочите към някъде другаде . Пусни една тема за Циговчарк . Вече дава риба и има къде да спите.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

Local написа:Колега около Асеновград всички водоеми са платени , освен 40те извора , но той пък не дава риба . За жалост ще те разочеровам , но около Асеновград всички платени водоеми дават слабо , освен Брягово и Езерово , но там пък таксите са високи и няма къде да спите. Моя съвет е да се насочите към някъде другаде . Пусни една тема за Циговчарк . Вече дава риба и има къде да спите.

Дава ли вече на Батак щото аз ходих юли месец и за 4дена едно МАЛКО пликче с риба....кустур и червеноперка а сега дано се е оправило колега Локал имаш ли малко повече инфо за Циговчарк
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

А миналато година ги распукахме края на Август ... Шаран,Каракуда Бъфало Червеноперка Костур .... абе мноо яко беше ама са тая година незнам що така стана ако се е оправило може и на там да се насочиме

П.С. Е тва на аватара съм аз със един от шарковците на Батак отзад зад мен е мястото на което ходихме секи ден Така наречената "ДУПКА"
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Да вече дава на Батак . Инфото ми е от преди час един приятел работи там продава стръв и специално се обадих заради теб .
Червеноперка и костур на втечалото на торен бял и рибка .
Шаран след контра стената на разпъване 150-200 метра на царевица стара с шамандура и хранилка.
Клавиатура риба не лови!!!
V93
новобранец
новобранец

Мнение от V93 »

babydoctor написа:Мисля, че няма как да прелее. Риболовът е 3 лв. на ден, но с жената като си взехме стая, за риболова не ни взеха. Иначе ако задържаш рибата, се плаща като навсякъде. Стръв - всякаква, според капризите - бял, торен, жито, царевичка. Видях да се вади сом, шаран около 1-1.5 кг., казаха, че и пъстърва имало. Аз лично направих половин кофа каракуда, в стил гол след гол под една цъфнала джанка, много беше приятно. Всъщност бяхме там за Великден, а за 24-26 май имаше резервация от неква тайфа на всичките бунгала - те са алпийски стил със стая за двама долу и стая за двама горе, 5 лв. на летгло, но ако го вземеш цялото е 18 лв.
Малко допълнения и уточнения:
Мястото е общо взето приятно. Току над него обаче минава ж.п. линията и като мине влак вдига бая шум. От друга страна обаче поне в ден неделя мина само 1 влак е 1 локомотив.
Плащането си е 3 лева НА ЧОВЕК на ден, а риба се плаща само ако взимаш.
Бунгалата са общо 3 с по 4 легла. Едно от бунгалата няма санитарен възел.
Цените обаче са малко по-височки. Цялото бунгало е 32 лв, т.е. по 8 лева/креват. Ако ползваш 2 или 3 легла, цената на легло е 10 лв.

За рибата: Това за шаран, сом и пъстърва го четохме и чухме, ама не можахме да го видим на 21.08, щото беше пълна скръб. За цял ден на 2 въдици хванахме 7 клена на скакалец и на бял червей. На дъно не се обади нищо.
От колегите наоколо за цял ден видях 2 души да извадят по една каракудка, а 1 хвана клен + малка каракуда. Според последния, през тази година бил идвал 3 пъти и все капо що се отнася до по-големи риби.
Захари
новобранец
новобранец

Мнение от Захари »

Не знам за вас колега,но аз бях там на 20 и 21.08. В съботата извадих един шаран около 1.200 кг,и два изпуснах.В неделя сутрин от 06 до 08 часа около пет удара,но само удря и къса или отива в лилията.Предполагам сом ми късаше,но никога не знае човек.
ПС:Да не би да бяхте една компания от 3 момчета и едно момиче?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”