Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Къде да ходя на риболов...
Модератор: sapuna
- lifestyle_987
- новобранец
Къде да ходя на риболов...
Здравейте въпроса ми е къде да отскоча на риболов през почивните дни (петък,събота и неделя) .... От София съм но може и по далечни язовири от софия .... Например в Пловдив може няма значение...... в кой град... ее да не е на 400-500 км от софия ..... Но искам да отида на хубав язовир но наблизо да има И къде да се спи ззщото нямаме палатка и разбира се да има риба
Може и да е платен язовира...... Чувал съм че на калотина е много хубаво Имало и много близо Бунгала ....платено е и има много риба...... Но незнам препоръчайте ми нещо вие а и естествено ако имате информация за водоема който ще ми препоръчате....В смисъл какво дава на какво кълве а и най важното да не е засегнат от пороите и такива неща....... Надявам се да сте ме разбрали....

Не рибата къса влакното, а търпението на човека зад въдицата.
- lifestyle_987
- новобранец
10х мнооо 10х братле но може ли малко повече инфо за Нишава ако имаш 6тото не съм го чувал аи за резервацийте ако може да обясниш малко повече....babydoctor написа:При тия условия Калотина ще ти пасне най-добре, там и Нишава ти е под носа. Само първо трябва да се обадиш за резервация и то още сега, ако вече не е късно - 0887-592-535. Спане има и на Слаковци, ама язовирът сигурно вече стабилно е обрасъл с водорасли - има риба, ама не ме кефи.
- lifestyle_987
- новобранец
babydoctor написа:Гледай сега, Нишава е трудна река, но си държи добър кефал, ако се правиш на индианец - маскировка и т.н. На ЖСМ-а се обаждаш, питаш има ли еди колко си места за еди кога си и резервираш. Капацитетът е около 16 души, толкова е и на ресторанта, има отделно и барбекю. Цените са нормални, рибата прибираш само ако искаш, иначе им я връчваш с кофата, която предварително ти дават. Много е красиво, гьоловете са два. Нишава влиза в единия, оттам във втория и след това пак в реката. Понякога големи компании си го резервират цялото, затова първо по телефона. А, забравих, каракудата не се плаща, но е среден размер, нищо особено. Там е най-добре за щека, директен и мач. Питай, ако съм пропуснал нещо.
10х за всичко но имам още 2 въпроса най-важния на какво кълве и дали се плаща мисля че забрави да го споменеш и сега заради дъждовете да не е преляло и изобщо да няма никаква риба.....Иначе благодаря ти за всичко супер си човече отнесе се с доста внимание към мен 10х за което.....

- Local
- учете се от него
Колега около Асеновград всички водоеми са платени , освен 40те извора , но той пък не дава риба . За жалост ще те разочеровам , но около Асеновград всички платени водоеми дават слабо , освен Брягово и Езерово , но там пък таксите са високи и няма къде да спите. Моя съвет е да се насочите към някъде другаде . Пусни една тема за Циговчарк . Вече дава риба и има къде да спите.
Клавиатура риба не лови!!!
- lifestyle_987
- новобранец
Local написа:Колега около Асеновград всички водоеми са платени , освен 40те извора , но той пък не дава риба . За жалост ще те разочеровам , но около Асеновград всички платени водоеми дават слабо , освен Брягово и Езерово , но там пък таксите са високи и няма къде да спите. Моя съвет е да се насочите към някъде другаде . Пусни една тема за Циговчарк . Вече дава риба и има къде да спите.
Дава ли вече на Батак щото аз ходих юли месец и за 4дена едно МАЛКО пликче с риба....кустур и червеноперка а сега дано се е оправило колега Локал имаш ли малко повече инфо за Циговчарк
- lifestyle_987
- новобранец
А миналато година ги распукахме края на Август ... Шаран,Каракуда Бъфало Червеноперка Костур .... абе мноо яко беше ама са тая година незнам що така стана ако се е оправило може и на там да се насочиме
П.С. Е тва на аватара съм аз със един от шарковците на Батак отзад зад мен е мястото на което ходихме секи ден Така наречената "ДУПКА"
П.С. Е тва на аватара съм аз със един от шарковците на Батак отзад зад мен е мястото на което ходихме секи ден Така наречената "ДУПКА"
- Local
- учете се от него
Да вече дава на Батак . Инфото ми е от преди час един приятел работи там продава стръв и специално се обадих заради теб .
Червеноперка и костур на втечалото на торен бял и рибка .
Шаран след контра стената на разпъване 150-200 метра на царевица стара с шамандура и хранилка.
Червеноперка и костур на втечалото на торен бял и рибка .
Шаран след контра стената на разпъване 150-200 метра на царевица стара с шамандура и хранилка.
Клавиатура риба не лови!!!
Малко допълнения и уточнения:babydoctor написа:Мисля, че няма как да прелее. Риболовът е 3 лв. на ден, но с жената като си взехме стая, за риболова не ни взеха. Иначе ако задържаш рибата, се плаща като навсякъде. Стръв - всякаква, според капризите - бял, торен, жито, царевичка. Видях да се вади сом, шаран около 1-1.5 кг., казаха, че и пъстърва имало. Аз лично направих половин кофа каракуда, в стил гол след гол под една цъфнала джанка, много беше приятно. Всъщност бяхме там за Великден, а за 24-26 май имаше резервация от неква тайфа на всичките бунгала - те са алпийски стил със стая за двама долу и стая за двама горе, 5 лв. на летгло, но ако го вземеш цялото е 18 лв.
Мястото е общо взето приятно. Току над него обаче минава ж.п. линията и като мине влак вдига бая шум. От друга страна обаче поне в ден неделя мина само 1 влак е 1 локомотив.
Плащането си е 3 лева НА ЧОВЕК на ден, а риба се плаща само ако взимаш.
Бунгалата са общо 3 с по 4 легла. Едно от бунгалата няма санитарен възел.
Цените обаче са малко по-височки. Цялото бунгало е 32 лв, т.е. по 8 лева/креват. Ако ползваш 2 или 3 легла, цената на легло е 10 лв.
За рибата: Това за шаран, сом и пъстърва го четохме и чухме, ама не можахме да го видим на 21.08, щото беше пълна скръб. За цял ден на 2 въдици хванахме 7 клена на скакалец и на бял червей. На дъно не се обади нищо.
От колегите наоколо за цял ден видях 2 души да извадят по една каракудка, а 1 хвана клен + малка каракуда. Според последния, през тази година бил идвал 3 пъти и все капо що се отнася до по-големи риби.
Не знам за вас колега,но аз бях там на 20 и 21.08. В съботата извадих един шаран около 1.200 кг,и два изпуснах.В неделя сутрин от 06 до 08 часа около пет удара,но само удря и къса или отива в лилията.Предполагам сом ми късаше,но никога не знае човек.
ПС:Да не би да бяхте една компания от 3 момчета и едно момиче?
ПС:Да не би да бяхте една компания от 3 момчета и едно момиче?