Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Аз съм му намерил заместник и от около 4-5години съвсем доволно съм го заменил с това Цената е в лири и единствено от там го намирам(магазина обаче се намира в кътника на Истанбул макар да е на 100м.от "златния рог"stareca написа:Направо се разубедих за този материал .Мисля да го пропусна като вариянт че много станаха вече излишнитеБлагодарности на колегите за мненията и насоките.
п.п един от цветовете е убииствен за карагьоза
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Предполагам ,че е синьото за карагьоза . Миналата година ми попадна една дантела (органза) със същия цвят вземаше го доста добре.dobria1 написа:Аз съм му намерил заместник и от около 4-5години съвсем доволно съм го заменил с това Цената е в лири и единствено от там го намирам(магазина обаче се намира в кътника на Истанбул макар да е на 100м.от "златния рог"stareca написа:Направо се разубедих за този материал .Мисля да го пропусна като вариянт че много станаха вече излишнитеБлагодарности на колегите за мненията и насоките.
п.п един от цветовете е убииствен за карагьоза
- stareca
- ще става разбирач

Аз залагам на синьото и лилавото като вероятните успешни цветове от снимката .Цените много народни на тия материали .Как ги чакам тия първи бели риби за съжаление развъдника за карагьоз на юг е ограничен за вечни времена 
Да ти кажа star4e всичко от снимката с материали го кльопа идеални разцветки за една много добра чергичка . Колеги казаха ,че това моделче давало доста добри резултатиstareca написа:Аз залагам на синьото и лилавото като вероятните успешни цветове от снимката .Цените много народни на тия материали .Как ги чакам тия първи бели риби за съжаление развъдника за карагьоз на юг е ограничен за вечни времена
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Малко ще разчупя темата с един наболял въпрос (С който майстор Люси още не се е сблъскал, но много скоро ще го тресне със страшна сила
) , а именно облагането с данък върху печалбите от нашата дейност. Както повечето от вас вече са разбрали, няма как да се скрие нищо, което минава през Еконт, Спийди и тн, и в един хубав, слънчев ден получаваме писмо от НАП. (Люси, стягай си гъза...пътува
)
Та днес докато плащах данъците, видях на вратата на касата закачена табела, относно търговците на мартеници. Имат някакъв срок за подаване на заявление и таксата им за "подвижен търговски обект" е само 30лв (Бургас, к-с Славейков) При положение, че нашият труд е напълно съизмерим с техния, дали няма начин да минем и ние по някаква такава "занаядчийска" тарифа, защото това с ЕТ- то изобщо не е далавера а декларацията по член 50 още повече. Някой мислил ли е по въпроса и как да си решим проблема?
Та днес докато плащах данъците, видях на вратата на касата закачена табела, относно търговците на мартеници. Имат някакъв срок за подаване на заявление и таксата им за "подвижен търговски обект" е само 30лв (Бургас, к-с Славейков) При положение, че нашият труд е напълно съизмерим с техния, дали няма начин да минем и ние по някаква такава "занаядчийска" тарифа, защото това с ЕТ- то изобщо не е далавера а декларацията по член 50 още повече. Някой мислил ли е по въпроса и как да си решим проблема?
Това ако си го написал само да се заяждаш с Люси разбирам ама ако го мислиш сериозно се успокой няма как да стане. Ако се наредиш и ти за 15- 20 дни до търговците и производители на мартенички да си продаваш Чепаретата и на теб ще ти вземат 30 лв.НАЕМ а не данък за подвижния тр. обект. Когато сложат данък на "куфарната търговия" на надомната работа на всички хора които в определени дни на определени места (например пазари) някъде с наем някъде без си продават виното,ракията,сланината,лютеница,маринована риба,стари вещи и ТНТ. Чак тогава може да почнеш лекичко да се притесняваш въпреки ,че лично аз не виждам смисъл.Относно пратките може една част от материалите да ги пазариш на място не през куриер и после кой ще се занимава въобще с кирливите ни чепарета те Божков се оказа че са го изтървали с половин милиард ти за чепарета ми говориш.gergi_81 написа:Малко ще разчупя темата с един наболял въпрос (С който майстор Люси още не се е сблъскал, но много скоро ще го тресне със страшна сила) , а именно облагането с данък върху печалбите от нашата дейност. Както повечето от вас вече са разбрали, няма как да се скрие нищо, което минава през Еконт, Спийди и тн, и в един хубав, слънчев ден получаваме писмо от НАП. (Люси, стягай си гъза...пътува
)
- radoadvokat
- ще става разбирач

За милиони нама закони, за кокошка няма прошка!!!bubamara написа:те Божков се оказа че са го изтървали с половин милиард ти за чепарета ми говориш.
[quote="gergi_81"]Малко ще разчупя темата с един наболял въпрос (С който майстор Люси още не се е сблъскал, но много скоро ще го тресне със страшна сила
) , а именно облагането с данък върху печалбите от нашата .....?[/quotе]
http://balans.bg/3317-danychno-oblagane ... -hudojnik/
Влизаме в тема на която не и е тук мястото . Закона е хубаво нещо въпроса е как се чете . Затова има специалисти(счетоводители) плащаш и се информираш кое как да стане. Ще дам пример с художника ,той рисува ( това не се облага с данък) ама колко не се знае ,а дали е продал нещо също не се знае ,а кви пари е взел пък въобще никой хабер няма (трудно се проследява всичко това). Ако един ресторант си купи 10 картини от художника и иска те да му минат за разход ,той ще издаде стойностен документ на ресторанта със съответната сума за която ще плати данък. Ако някой си купи една картина и си я закачи в хола остава да пият по една ракия с художника .rap66 написа:gergi_81 написа:Малко ще разчупя темата с един наболял въпрос (С който майстор Люси още не се е сблъскал, но много скоро ще го тресне със страшна сила) , а именно облагането с данък върху печалбите от нашата .....?[/quotе]
Надявам се да сте ме разбрали за ракията обезателно със студена водица.
-
Desert Leo
- новобранец

Преди време, в едно телевизионно интервю, финансовия министър спомена за "спестяване" на данъци от креватните (опа, онлайн) търговци. Чу се, че НАП има достъп до данните на куриерите, а касовите апарати са вече с онлайн връзка с НАП, та е въпрос на простичък софтуер, който да следи за появата на пратка наложен падеж, например и липсата на издаване на съответната касова бележка и акта може да цъфне на мейла на продавача, преди още купувача да си е получил стоката. Вероятно за сега следят големите суми, но е въпрос на време да обхванат и дребосъка.
bubamara написа:Това ако си го написал само да се заяждаш с Люси разбирам ама ако го мислиш сериозно се успокой няма как да стане. Ако се наредиш и ти за 15- 20 дни до търговците и производители на мартенички да си продаваш Чепаретата и на теб ще ти вземат 30 лв.НАЕМ а не данък за подвижния тр. обект. Когато сложат данък на "куфарната търговия" на надомната работа на всички хора които в определени дни на определени места (например пазари) някъде с наем някъде без си продават виното,ракията,сланината,лютеница,маринована риба,стари вещи и ТНТ. Чак тогава може да почнеш лекичко да се притесняваш въпреки ,че лично аз не виждам смисъл.Относно пратките може една част от материалите да ги пазариш на място не през куриер и после кой ще се занимава въобще с кирливите ни чепарета те Божков се оказа че са го изтървали с половин милиард ти за чепарета ми говориш.gergi_81 написа:Малко ще разчупя темата с един наболял въпрос (С който майстор Люси още не се е сблъскал, но много скоро ще го тресне със страшна сила) , а именно облагането с данък върху печалбите от нашата дейност. Както повечето от вас вече са разбрали, няма как да се скрие нищо, което минава през Еконт, Спийди и тн, и в един хубав, слънчев ден получаваме писмо от НАП. (Люси, стягай си гъза...пътува
)
Нямаш идея в колко голяма грешка си, ако си мислиш, че ще ти минат едни 4-5 бона през Еконт и няма да те погнат. Поинтересувай се малко, ако имап познат в Еконт, как стоят нещата с пратките и НАП.
Вече се дейтсва по въпроса от страна на НАП. Всичко над 2000лв е в кюпа. Моя комшийка изгоря с 500лв за някакви гривнички, които пращала по Еконт. Въпроса е, дали можем да си плащаме данъците за дейността без ЕТ.Desert Leo написа:Преди време, в едно телевизионно интервю, финансовия министър спомена за "спестяване" на данъци от креватните (опа, онлайн) търговци. Чу се, че НАП има достъп до данните на куриерите, а касовите апарати са вече с онлайн връзка с НАП, та е въпрос на простичък софтуер, който да следи за появата на пратка наложен падеж, например и липсата на издаване на съответната касова бележка и акта може да цъфне на мейла на продавача, преди още купувача да си е получил стоката. Вероятно за сега следят големите суми, но е въпрос на време да обхванат и дребосъка.
Ами ще ги направиш 2-3 бона и готово разликата ще я пазариш от магазините пълно щастие няма. Иначе излизаш на светло взимаш една лафка нали им спират лотарията и продаваш чепарета . Аз за радост такива кахъри нямам просто за 1 година не мога да вържа за 5 бона материали . Грубо това са по 140 бидема всеки ден ама трябва да станат на чепарета да ги лакираш и ТНТ. Ако някой от това само си изкарва прехраната и не работи друго може някак си и да се получи
- Димо Михалев
- Модератор

Можеш,отиваш в агенцията по вписванията и с ЕГН-то си вадиш Булстат.gergi_81 написа:Вече се дейтсва по въпроса от страна на НАП. Всичко над 2000лв е в кюпа. Моя комшийка изгоря с 500лв за някакви гривнички, които пращала по Еконт. Въпроса е, дали можем да си плащаме данъците за дейността без ЕТ.Desert Leo написа:Преди време, в едно телевизионно интервю, финансовия министър спомена за "спестяване" на данъци от креватните (опа, онлайн) търговци. Чу се, че НАП има достъп до данните на куриерите, а касовите апарати са вече с онлайн връзка с НАП, та е въпрос на простичък софтуер, който да следи за появата на пратка наложен падеж, например и липсата на издаване на съответната касова бележка и акта може да цъфне на мейла на продавача, преди още купувача да си е получил стоката. Вероятно за сега следят големите суми, но е въпрос на време да обхванат и дребосъка.
Виж линка на колегата rap66 там подробно пише почти всичко. А за Еконт като продаваш през него НАП ще ти прати честитка или тел.обаждане за 4-5 бинки няма да те подмине мисля ,че ако пазариш няма проблем само май прихода ги интересуваgergi_81 написа:Вече се дейтсва по въпроса от страна на НАП. Всичко над 2000лв е в кюпа. Моя комшийка изгоря с 500лв за някакви гривнички, които пращала по Еконт. Въпроса е, дали можем да си плащаме данъците за дейността без ЕТ.Desert Leo написа:Преди време, в едно телевизионно интервю, финансовия министър спомена за "спестяване" на данъци от креватните (опа, онлайн) търговци. Чу се, че НАП има достъп до данните на куриерите, а касовите апарати са вече с онлайн връзка с НАП, та е въпрос на простичък софтуер, който да следи за появата на пратка наложен падеж, например и липсата на издаване на съответната касова бележка и акта може да цъфне на мейла на продавача, преди още купувача да си е получил стоката. Вероятно за сега следят големите суми, но е въпрос на време да обхванат и дребосъка.