Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com
Форум
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Точно като теб бях решил, но виждам светлина в тунела.tugman написа:Бях решил да не пиша повече в темата, но конкретно на въпроса, в случая, че сте били с различни размери конец, единственият правилен подход е бил, просто да пуснеш по-дълга линия от колегата ти(дебелината на конеца е била решаваща за газенето на воблера ти) , и от там неговия е "газел" по дълбоко от твоя и е стигал в зоната на хранене на рибите! Иначе съм за #1-лефер и 1.2-паламуд, даже и#0.8(за лефер), ако трябва да се постигне по голямо "газене" на монтажа.radoadvokat написа:Искам да споделя случай от моята практика. Беше през 2018. Ловим двама в лодката. Еднакви воблери и чепарета. Аз троля с влакно РЕ 1.5 той с 1.2. Виждаха се риби. Той взимаше по една, рядко по две. Аз нула. Всичко еднакво, дълбочина на воблера, еднаква дистанция, октоподчета, само мойто влакно малко по дебело. И така докато имаше риби. Даже разменихме въдиците да преборя каръкаАз вземах с неговата, той с моята не. Същото нещо се бе случило и с мои познати. След тоя случай минах на 1.2 и аз.
Оттук и въпроса ми- с какво като дебелина влакно тролите за тея риби?
Не е само до газенето. Дебелия конец завихря повече водата след себе си и явно води до някакви шумове и вибрации, които рибите усещат.
- Димо Михалев
- Модератор

Колега,дълго мислих дали да ти отговарям или не.Аз чепарета за сафрид връзвам само за мен основно от един модел, който ми носи успехи.Няма нужда да пускам снимки,модела е стар и много обсъждан.Самия"майстор"твърдеше,че не лови,а сега парадира,че хваща 10кг. за няколко часа.Хващал съм и Харип на него.но не отговорих на Стареца по причината,че питаше конкретно,а единични бройки не са нещо конкретно,за да заблуждавам.Много от нещата се коментират на друго място,а тук се пуска това, което трябва (причината е един определен човек).bubamara написа:Предлагам да прекръстим темата на "Кой най много оплю Чепаретата на Люси" съответно ще се създаде една тричленна комисия (все пак някои трябва да контролира реда по който ще се изхождаме). ПРЕДСЕДАТЕЛ на комисията ще бъде незаменимият ни колега ДИМО МИХАЛЕВ (той в тая темА освен да коментира Люси едно изречение не е написал странично вече си мисля ,че Димо без Люси не може и Люси без Димо също тоест те са едно цяло).1 ЧЛЕН на комисията ще е колегата gergi_81 той ще отговаря за лоялната конкуренция ,за защита на потребителя ще е ОТК,ТРЗ ,количествен и качествен контрол абе всичко. И не на последно място 2 ЧЛЕН radoadvokat за къде е тая тричленка без адвокат. Може да събират и членски внос (по едно чепаре на човек ама без от на Люси)като потребителските аватари ще са на ПРИМОЦИЯ
П.П.Колегата Рангел тая кука с черните главички я пусна за майтап,ама ти нещо не си разбрал.Такива глави са подходящи,за изработка на мухи за пъстърва и други гадинки,е може и калинки да се направят!
Последно промяна от Димо Михалев на Нед Фев 09, 2020 3:08 pm, променено общо 1 път.
- radoadvokat
- ще става разбирач

Напълно съм съгласен за дебелината на влакното. Знаех, че оказва влияние на газенето на воблера, но упорствах, защото не бях виждал такава разлика. Но след тоя случай минах на РЕ 1.2. По тънко не мисля да слагам, засега.
Аз преди упорствах и за смазката (дали влияе на дълбочината), Може би смазаното влакно прави по-малко съпротивление и е логично да слиза по-дълбоко, както и да не завихря толкова вода. Абе сложна "наука" си е тролинга на пук на общото мнение, че само влачиш един воблер и седиш в лодката.radoadvokat написа:Напълно съм съгласен за дебелината на влакното. Знаех, че оказва влияние на газенето на воблера, но упорствах, защото не бях виждал такава разлика. Но след тоя случай минах на РЕ 1.2. По тънко не мисля да слагам, засега.
Аз лично това с влакното съм го решил така: влакното е #1 и задължително си пускам поне 2,3 метра флуоро повод 0,43,47,50 нещо такова.
Вързах 150 куки разходих се в парка,
Сега печа чернокоп и ви се смея
Че пак сте ме коментирали,без
Да ви търся
Лефер имаше доста тая година,
Но и много делфини вървят
След пасажите,те и много им се
Увеличи числеността,
Иначе на мрежи хващат,ако може
Да пуснат от делфина.
Младен ми разправя,че така делил
С некъв старец плячка от 400 кг,
На мрежа лефер,дали го бързо
И делнали по 5 бона за 2 часа.
Това преди години.
Сега си изпекох чернокопчета,
Мерих ги 18-20 см са били,
Точно на номер 20 ги ловихме.
До март съм готов със 7,8 кутии
Чепарета от всички модели.
Да има за наши хора.
Едно бидемче за цвят,перо и нещо друго.
Сега печа чернокоп и ви се смея
Да ви търся
Лефер имаше доста тая година,
Но и много делфини вървят
След пасажите,те и много им се
Увеличи числеността,
Иначе на мрежи хващат,ако може
Да пуснат от делфина.
Младен ми разправя,че така делил
С некъв старец плячка от 400 кг,
На мрежа лефер,дали го бързо
И делнали по 5 бона за 2 часа.
Това преди години.
Сега си изпекох чернокопчета,
Мерих ги 18-20 см са били,
Точно на номер 20 ги ловихме.
До март съм готов със 7,8 кутии
Чепарета от всички модели.
Да има за наши хора.
Едно бидемче за цвят,перо и нещо друго.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Риболовци.
Иска ти се май амаlusienn написа:и ви се смея
Да ви търся![]()
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Помагайтеgergi_81 написа: Точно като теб бях решил, но виждам светлина в тунела.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Ново попълнение за тролинг чепарета.
Да има.
Да има.
Риболовци.
Един модел, който много успешно наложих и хората вече го търсят редовно. Бяла коса,UV TAIL, KRINKLE PEARL ( от старите партиди, които нямат меден оттенък (имам си цели 7 парета от тяхdobria1 написа:Помагайтеgergi_81 написа: Точно като теб бях решил, но виждам светлина в тунела.ама и със снимки ще стане още по лесно
А резултатът , когато "рибата не ще" е ето този: Разбира се, че не отричам и класиката с перушина от юрдек за такива ситуации, но я правя малко по-различно от Царя. Перушината ми си има посока и не се опитва да избяга от куката:
И на никой не му дреме за
Теб в Приморско голямата уста.
Сега звъннах пак,да си обсъждаме
Нашия риболов.
По твойто питане.
Твоя човек го знаят като бракониер.
На дружината председателя се казва
Илиян.
И моя човек е в управителния съвет
Плювачо.
Нашия риболов.
По твойто питане.
Илиян.
Плювачо.
Риболовци.
Имаш 3 та покана от мен за двубой от лодка.
После ще се съберем на банкет,
С местните рибари да си кажат
Думата,кой познават на кея
От сбирки,след риболов разбори
Кой как е ял и пил такива неща
И разбира се ще премериме улова
Със снимков материал за тая тема.
После ще се съберем на банкет,
С местните рибари да си кажат
Думата,кой познават на кея
От сбирки,след риболов разбори
Кой как е ял и пил такива неща
И разбира се ще премериме улова
Със снимков материал за тая тема.
Риболовци.
Каква дружинка бе, шестак малоумен? Толкова ли си тъп наистина, че едно изречение да не можеш да прочетеш, или да няма покрай теб някой, не от твоя етнос, че да ти го прочете?lusienn написа:И на никой не му дреме за
Нашия риболов.
По твойто питане.
Илиян.
Плювачо.
Люси, довери ми се, ти си идиот и покрай теб са се събрали само тебеподобни!
Този, който знаят като бракониер твоите малоумници, е баш шефа на рибарския съюз там и ако не беше той, тия лодки няма да са там, глупако. Така или иначе скоро ще се озакони всичко там и тебеподобните ще изчезнат от картинката.
-
El Pescador
- ще става разбирач

чернокоп си имаше в изобилие ,така че недей да грешиш ,това че ти не си хванал е друга работаlusienn написа:Дребна душичка си,
Нема да те отварям
Но миналия сезон нямаше чернокоп,
В действителност никакъв септември,
Но не всяка година е такава.
Най се харчат Чепарета,кога нямаш номер
20,може и 20 бр да загубиш номер 9 и 10.
За ден![]()
При мешан риболов.
Една ламарина 15 см ще ги оскубе
За норматив.
За това съм писал че трябва да има
И такова.
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана
А успокой се малко,
И не бегай по тъча.
Кажи приемаш ли че
Стана банален,с твойте
Плювни
На мен и 2,3 лефера да хвана
Са ми достатъчни за деня.
Тоя къде ми говориш е
Бракониер,в друга област не в рибата.
И не бегай по тъча.
Кажи приемаш ли че
Стана банален,с твойте
Плювни
На мен и 2,3 лефера да хвана
Са ми достатъчни за деня.
Тоя къде ми говориш е
Бракониер,в друга област не в рибата.
Риболовци.
-
luka
- научил се да хвърля

ЦАРЧЕТО /шизофреника Лусуен/ май почна да са нерви ,като зехте да му пущате снимки на риби и на видимо по добри чепарета от неговите а,а....хахахаха