Жребчево

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Malkiq_Ribar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Жребчево

Мнение от Malkiq_Ribar »

Здрасти на всички колеги!
Искам да попитам каква е хавата на Яз.Жребчево какво излиза и на каква стръв.
Мерси предварително!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

може и да ходя през уикенда но и аз нямам инфо :shock: :(
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
wohim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Жребчево

Мнение от wohim »

Malkiq_Ribar написа:Здрасти на всички колеги!
Искам да попитам каква е хавата на Яз.Жребчево какво излиза и на каква стръв.
Мерси предварително!

четете на адрес
http://www.standartnews.com/archive/200 ... 4524_8.htm
Описанието е супер
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

и аз уикенда ще съм в района и мисля да направя един-два излета 8)
Аватар
Agent Vassilev
новобранец
новобранец

Мнение от Agent Vassilev »

Погледнах новините от "Стандарт" - :lol: :lol: :lol:
Често ходя на Жребчево и на Тунджа. Моето впечатление е, че това е един от вече малкото язовири, където може да се лови истинска риба на воля. Какво излиза предимно:
1. Таранка - навсякъде, но най-много по малките "ръкавчета", там където се вливат деренца и придошлият язовир сега е залял върбите. Аз преди 2 седмици там изкарах една малко под килограм. Кълве на всичко. Най-много уважава, обаче торният червей. Добре е предварително да се захрани с жилави топки, които да не се разнасят.
2. Костур. Навсякъде. Само да има как да уцелиш пасажа. Според мен захранките не вършат работа. Има дни в които може да го скъсаш, а има и дни в които може цял ден да висиш, без да ти чукне. На бял червей излизат дребни. Аз съм постигал най-добър резултат на щипок. В София шипоци има на малко места, мога да препоръчам магазина на пазарчето в Младост 1. Може да си вземеш, обаче от Ст. Загора. Там, където Тунджа се влива в язовира има още един малък "язовир". Преди "Римският мост". Там също е пълно с таранка и Костур. Водоемът е по-малък, рибите са по-дребни, но винаги се хваща.
3. Бяла риба. Върви най-много на устието на Тунджата. Става и на рибе, но там я гонят на "силикон". Изкуствените риби трябва да са по-големички... напримет около 10 сантиметрови. Аз съм виждал да вадят бяли риби над 2 кг. Лично аз съм хващал "рекордната" си бяла риба там на щипок. Има още едно много благодатно място за бяла риба - викат му "Паметника". Това е на около 3-4 км от Гурково, посока Нова Загора. Брегът бързо става дълбок, скалисто е. Това е благодат за бялата риба.
4. Щука. Преди 2 седмици един пич извади там 4 парчета на кефалски воблер. Това е отново на устието на Тунджата. Трябва да се хвърля пред малите, обрасли заливчета. Щуката се закача непосредствено до брега. Става и на рибе - каракуда.
5. Платика. На дъно в язовира. Хубава риба, но е много капризна за хващане. Аз съм ловил много рядко. Стръв - торен червей.
6. Шаран. Закачал съм няколко пъти дребни шаранчета на торен червей. Ако имаш лодка може да се извадят и истински дядовци.
7. Толстолоб - тази година на откриването разни пичове с корда 0.50 на грапене изкатаха няколко достакилограмови прасета. Този риболов, обаче не е за мен.
8. Сом - виждал съм само веднъж. Една седмица след откриването местният фризьор (няма майтап - ученик на стилиста Капанов) изкара парче към 2 кг на силиконова рибка.
Мисля, че това са основните обитатели. Уклей, например не съм закачал никога там. Вероятно костура не му дава да се покаже. Ако някой се сеща за още някакви обитатели, освен раците, които постоянно дрънкат звънците и гадните корморани да пише :wink:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ами аз да допълня за едрата и много бабушка която дава доста добре с платиката , кефала който е по рядък , и за уклея който си го има.
Чух това лято за амури
А за щуките бях чувал но не знаех че 4 броя могат да се хванат за един излет.Явно са се поравъдили
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Agent Vassilev
новобранец
новобранец

За щуките да си призная и аз не бях чувал, но ги видях. Ама тоя пич, дето ги хвана голям карък излезе... Едната му избяга от живарника, друга, може би над кило я изтърва, като отиваше да я прибере... А едната беше малка и я пусна. Та от 4-те отнесе само една :(
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Чак жал ми става за момчето :cry:
Аватар
Agent Vassilev
новобранец
новобранец

Бе да ти призная... нямаше големи драми :)
Изживя го по мъжки...
zerow
новобранец
новобранец

Мнение от zerow »

В неделя на Жребчево не даваше,при яка захранка 9 платики/под кг/,епизодични удари на костур.
Аватар
Agent Vassilev
новобранец
новобранец

Ех, тоя Жребчево, бе-е-е... Много риба, ама и много вода! Ако не е около теб пасажа може да си висиш като изпразнен х...й цял ден... ама завърти ли се пък - дупе да му е яко!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

мда преди 2-3 години за час и половина-два съм правил по 40-50 костура (200-500гр) на туистер :shock:
Но скоро не съм повтарял тези успехи :cry:
Аватар
Agent Vassilev
новобранец
новобранец

Особенно пък за хищниците. Мене, ако питате захранката там не върши почти никаква работа (с изключение на "ръкавчетата", в които има каракуда). По-скоро се разчита на подхранка, но ако си попаднал на пасаж. Иначе няма шансове със захранка да привлечеш нещо. Особенно пък само за един ден.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”