Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от gergi_81 »

bubamara написа: А да попитам този термошлаух с вряла вода ли го свиваш и какъв размер ползваш ако не е тайна обясни целия монтаж плюс боята със спринцовка ли я пълниш.
Най-много ползвам кука 4 и 5 с шлаух 1мм. На кука 1 и 2 шлауха е 1.5мм.
Сега може да си навлека яростта на някои колеги, но както казват: "Занаят се краде". Аз това съм го "откраднал" от Краси Каприев (и не само това) и от уважение към него няма да споделя как точно става.
Някой беше спомемал, че в Бургас се продават шлаухчета с подобна форма. Не съм ги виждал и не знам къде, но точно тая групичка от антифенове на моите чепарета, които най-ммого ги плюеха, сега купуват яко шлаух в стремеж да докарат нещо подобно. Както и да е.
Надявам се, че ще остана разбран по тази тема и няма да има драми.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Някой ако търси куки с дълго рамо да свирка, имам няколко стека. Довечера ще погледна номера и наличност. Цената ще е синволична просто само ми пречат.

Иначе от 5-6 години и аз ползвам шлаух подобен на Киро но с голямата разлика че този е силиконов,мек,флурисцентен и лесно се нанизва на намотката както на 4-5 номер така и на 1-ви.
Лошото е че съм зависим с доставката от приятел от Щатите но съм се позапасил

IMG_20190718_073820.jpg

3-ти номер кука
IMG_20200211_080246.jpg
Жорката беше споменал за кухотата в шлауха и че така олеква куката ама май никой не му обърна внимание,и аз премълчах от съобръжение :wink:

Относно мешаните риби, не сме им фен и затова не ползвам 20-ки, прочем ако трябва да съм откровен в такива моменти палим и отиваме да търсим рибите. Може би и затова не ползваме куки под 3-ти номер "с едро за едро"

Я да питам и нещо:
Какво правите когато намерите яко чернокопа и яде в несвяст???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

dobria1 написа:
Я да питам и нещо:
Вадя някое леферско за тролинг с 6 куки и пердаша с него. Имам чувството, че с по-малко куки повече риби вадя. По-бързо и лесно откачам и бързо пускам пак.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

gergi_81 написа:
dobria1 написа:
Я да питам и нещо:
Вадя някое леферско за тролинг с 6 куки и пердаша с него. Имам чувството, че с по-малко куки повече риби вадя. По-бързо и лесно откачам и бързо пускам пак.
Сега разбираш ли що исках да виждам сонара и да съм с половин чепаре.
Ще изчакам и другите да си кажат реакциите и ще разкажа как процедираме на нащо корито :wink:

Впрочим има 19-ки сс дълго рамо 2стека и половина :roll: пак съм се олял
Изображение
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

dobria1 написа:
gergi_81 написа:
dobria1 написа:
Я да питам и нещо:
Сега разбираш ли що исках да виждам сонара и да съм с половин чепаре.
Ще изчакам и другите да си кажат реакциите и ще разкажа как процедираме на нащо корито :wink:

Впрочим има 19-ки сс дълго рамо 2стека и половина :roll: пак съм се олял
Всичко е относително.Ти си търсиш една риба,а Киро говори за друга ситуация.И двете куки имат своите моменти и трябва да ги има в арсенала.За чернокоп и лефер ме научиха от малък"Ако се колебаеш кой номер кука да вържеш е по-добре да заложиш на по-големият номер"
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

Димо Михалев написа: Всичко е относително.Ти си търсиш една риба,а Киро говори за друга ситуация.И двете куки имат своите моменти и трябва да ги има в арсенала.За чернокоп и лефер ме научиха от малък"Ако се колебаеш кой номер кука да вържеш е по-добре да заложиш на по-големият номер"
Наистина не знам защо и дали съм прав, но съм се убедил, че ако под лодката се клатят чепарета 8-ца и 10-ка, повече резултат ще има 10-ката. В мен е останало едно чувство, че винаги по-тънките размери влакно и по-малките куки имат предимство в менюто на рибите. Аз винаги почвам с малки размери и ако рибата е чак толкова лакома и ящна, че да губя куки почвам да качвам размерите.
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

gergi_81 написа:
Димо Михалев написа: Всичко е относително.Ти си търсиш една риба,а Киро говори за друга ситуация.И двете куки имат своите моменти и трябва да ги има в арсенала.За чернокоп и лефер ме научиха от малък"Ако се колебаеш кой номер кука да вържеш е по-добре да заложиш на по-големият номер"
Наистина не знам защо и дали съм прав, но съм се убедил, че ако под лодката се клатят чепарета 8-ца и 10-ка, повече резултат ще има 10-ката. В мен е останало едно чувство, че винаги по-тънките размери влакно и по-малките куки имат предимство в менюто на рибите. Аз винаги почвам с малки размери и ако рибата е чак толкова лакома и ящна, че да губя куки почвам да качвам размерите.
За сафрида е така,а чернокоп и лефер е друга" бира"!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dobria1 написа: Сега разбираш ли що исках да виждам сонара и да съм с половин чепаре.
Пускам 10 куки зад лодката,с този "воблер" отдолу
Изображение

Имам и различни грамажи де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

gergi_81 написа:
dobria1 написа:
Я да питам и нещо:
От лодка нямам много опит и наблюдения но от брега съм го набарвал в несвяст доста пъти . Рибата в такива моменти доста често почва да си яде собствения ем (по малкия чернокоп) и с чепаре от брега става трагедия вадиш само глави и чепарето след 5 замятания не става за нищо . Тогава обръщам на изкуствени примамки за да отсявам по голямата риба и за по лесна работа защото всичко това не трае вечно така ,че логиката за по груб такъм и с по малко куки звучи правдоподобно.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа:
dobria1 написа: Сега разбираш ли що исках да виждам сонара и да съм с половин чепаре.
Пускам 10 куки зад лодката,с този "воблер" отдолу
Изображение

Имам и различни грамажи де.
Киро, не бъркай нещата,ако в такива моменти залагаш на тролинг според мен е грешка.
Знаеш че и на това се пускаме понякога(откачам като трябва да премятам 1 кофа с скандили), и с кръглите късанките са по малко :wink:
Ще ми се и за този риболов да побеседваме малко но нека е по късно, все още има какво да се сподели за чернокопа и разните тактики.

Bubamara е дал добър съвет и виждам светлина в тунела, макар темата да се изкривява леко,мисля че едва ли на някой няма да му хареса да научи някоя хитринка :wink:
Изображение
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

2019 влизах рядко. Хванах някой друг лефер на тролинг. 2018 в началото на сезона лових на тролинг също. Но много бързо се преориентирах със същите чепарета и 100 гр пилкер на клатене. Търсене със сонара и като завеи отдолу бой с шест сантиметра октопод и 2/0 куки. Голяма сеч беше. Този размер на октопода вземаше повече мазни чернокопи и даже лефери. За три часа пълнихме чантата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

Аз до 4ти номер минах с 8бр куки, а по-големите мисля вече с 6бр да правя, иначе като яде като побъркан(едвам ще дочакам този момент отново) махам всичко скъпо по такъмите и оставам на олово . Аз съм фен на клатинга, тролинг само в краен случай ако не иска да яде на клатене или ако не е за лефер. Джига още не съм го усвоил напълно, но имам такива намерения тази година. Много по-добре(за пълнене на съдове) е да се вадят по 2-3 риби вместо да напълниш 10 куки с чернокоп( естествено за кефа по-доброто е второто :) )
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Забравих да спомена, че преди 4-5 години имаше моменти в които спуквахме лефера с чепаре и пилкер. Но тези моменти бяха при гъсти риби.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

rashkoto1 написа:Много по-добре(за пълнене на съдове) е да се вадят по 2-3 риби вместо да напълниш 10 куки с чернокоп( естествено за кефа по-доброто е второто :) )
:wink: :wink: Това е едно от най важните неща написани за мен :wink:

Има няколко начина за постигане на това, по нататък ще кажа как процедираме на лодката.
Това (според мен) е и разковничето по дълго да се лови чернокоп,при вадене на повече риби по бързо се пръска
Изображение
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

rashkoto1 написа:То това е много относително....факта , че си взел чернокоп не ме изненадва...все пак си бил с по-чернокопеното чепаре, най-вероятно не си хванал толкова сафрид като приятелите ти. Когато е смесена рибата сафрида не е на дъното за разлика от чернокопа. Тежестта е също от голямо значение да може бързо да мине покрай сафрида без да се закачи някой и в същото време да предизвика интереса на така желаната за всички нас риба.
Есента имаше доста хора около мен, които не знаеха даже, че има чернокоп(дребен, но имаше) на дъното .
тази година мого хора и не разбраха че имаше чернокоп ,на две вълни и то ,първата когато всички се убиваха за лефер и късъха линии на Баката и втората след около месец по късно с по дребен чернокоп
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”