Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

мултипликатор
Модератор: sapuna
мултипликатор
здравейте.търсих във форума но не намерих тема за мултипликатори та затова реших да драсна 2 реда.Значи мисля да си купя мултипликатор обаче имам един въпрос .Захвата на мултипликатора за пръчката дали е еднакъв със този на обикновените макари.Със две думи дали мултипликатора се захваща по същият начин и дали ще стане на обикновен телескоп например.Моля някои да сподели мнение да не го купувам напразно.Мерси
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Re: мултипликатор
Има два вида захват !!! Единият е такъв че когато навиваш,мултито ти стой от горната страна и водачите също
Но има и такива,които си стоят точно както нашите макари и се навиват като тях със лявата ръка.Хубаво гледай какъв мултипликатор искаш да вземеш,та накрая да няма нова тема " Продавам Мултипликатор".Иди във магазин със услллллллужливи продавачи и ги помоли да ти демонстрират първо на живо.Качи и двата вида и сам си направи извода,кой от двата вида ще ти е удобен за риболов.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
мерси много колеги.значи има два вида милтипликатори.трябва да гледам да е със същият захват.проблема е ,че съм в чужбина и около мен няма магазини.мислех да си ги поръчам по интернет.Но както и да е вече съм наясно счс нещата.Благодаря за бързите отговори.
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Мисля че поне веднъж си гледал тролинг от лодка и как хващат големите риби със огромни мултипликатори/повечето марка "ПЕНН" Виждал си и как водачите и макарата са от горе а не от долната страна както ние ловим със обикновенни въдици и макари.Има обаче и нормални,дето като се монтират на пръчката,си стоят от долу и се борави досущ като със обикновенна спинингарка и макара.Проблема е при избора ти на мултипликатор,да решиш какъв точно да бъде и дали да е наш -европейски стандарт или като тези дето ловят навън.Не че човек няма да свикне да лови и със обратен мултипликатор и водачите отгоре,но когато за първи път го пробвах,ми беше много терсене и все още ми е неудобен за ловене.Аз си взех един Корбос
Със него се работи точно както се работи със обикновенна макара !!! Дано съм ти бил полезен.Успех !!!
Със него се работи точно както се работи със обикновенна макара !!! Дано съм ти бил полезен.Успех !!!
Кроки мерси много приятел.Значи Търся но немога да намеря с европеѝски стандарт.явно незнам точно къде да търся.искам да е с обикновен захват(европеѝски).много те моля ако не ти е проблем ме насочи към някой сайт.Мерси предварително
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Аз ти препоръчвам за кльонк този мултипликатор -Корбос,ако ще ловиш по друг начин,съжалявам но не съм напълно компетентен за всичко.Може би,има и по малки модели на Корбос и за тролинг,но нямам представа къде ги има и на какви цени.Сега ще се поровя и ако намеря,ще ти пиша къде да търсиш !!!
кроки намерих го този от снимката.само ми кажи моля те с коя ръка се върти понеже предпочитам да е с лявата
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Ако стойката на макарата дето се закача за пръчката стои от горе над макарата когато я поставяш във работно положение/както на нашите макари/ и дръжката за навиване е от ляво,значи е за лява ръка
Успех !!!
Извинявай,но би ли казал за какво ще ползуваш Мултипликатора,ако не е тайна разбира се

Извинявай,но би ли казал за какво ще ползуваш Мултипликатора,ако не е тайна разбира се

ами мисля да го ползвам за риболов на тежко.миналата година имах добър сезон.Хванах 8 амура от 10 до 25 килограма.понеже имам нужда от две макари мислех да си взема 2 мултипликатора.мисля,че е по добрият вариант.този дето си го снимал го намерих в един сайт за около 130лева.хареса ми само не разбирам тази метална стойка отпред за какво служи.обясни ми моля те понеже несъм много вчас.предполагам,че се дърпа настрани.нещо като скоба.
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Ти направо ме разби
Това е нещо от рода на дисковите спирачки при автомобилите.Второ,тези макари доколкото знам неса за шарански риболов и не че нестават,/може да се разпъва със тях и побират до 500-1000 м корда.Само неми е ясно как ще хвърляш със нея,защото се иска много прецизна настройка за да не изпреварва при хвърляне вътенето на макарата отвилата се корда че става мазало.Мисля че трябва да си избереш друг вид макара за шараните които искаш да ловиш.Мултипликаторите от този клас са за Кльонк или Тролинг,демек за по едри либи и от лодка,където не се иска да се замята !!! Мисля че бях изчерпателен достатъчно за да си промениш решението !!!

Ами да ти каже честно виждал съм дасе лови с тях.мислех си че са по устойчиви и по надеждни от обикновените макари.освен това може дасе навият по малко метри корда.относно замятането може и дасе окаже,че си прав.бих искал да чуя и други мнения преди да взема решение.ако има някои коѝто има такова чудо нека сподели мнение моля.
има ли воля-има и пьт
- krokibg
- учете се от него
Този някой ако измисли нещо което несъм написал,нека да го чуя,белким се осветля.Има такива м,лтипликатори със които може да се замята колега,но са за друг вид риболов и т.н.Убеден съм че има колеги които ги ползуват и за друг вид риболов,но всеки сам си взима решение.Успех и дано намериш това което търсиш,важното е да ти е кеф когато ловиш а не мнението на другите,то две еднакви мнения са рядкост

ами май съм на път да се откажа.макар,че ми се иска да си взема понеже съм виждал дасе замята от брега с мултипликатор.може би трябва да е някакъв които да е специялно за мятане от бряг знам ли.ако някои все пак знае какъв трябва да е точно нека драсне 2 реда.иначе благодаря на всички за мненията.
има ли воля-има и пьт