Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
eenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
съветите тука са горе -долу без значение ,виж рибата какво ще кае по въпроса

моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

- nabor4eto
- ще става разбирач
Миналата година бях направил чепарета с такива пера и ламета и бях доста доволенeenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?

Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

Не си играй с токачка за сафридени чепарета, стават, но трябва да са мешани с ишил или бърне, виж за чернокоп, ако сложиш на #4 кука и някое ламенце за цвят ще имаш по-добра успеваемост!eenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?
Ясно лошото е, че перата са къси и стават до 6 номер кука.
Махово перо от токачка, достатъчно за #4(куката на снимката)eenergie написа:Ясно лошото е, че перата са къси и стават до 6 номер кука.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Като вземаш пера, гледай да не са летателните. Другите са хем по меки, хем по дългиeenergie написа:Ясно лошото е, че перата са къси и стават до 6 номер кука.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Играх го тоз мач и все греди отнесох, няма тънко.stareca написа:rashkoto1 написа:Изчезнал вид еВсе в някой сайт трябва да имат залежали количества ама няма гаранция какво ще пристигне -по скоро дебело.
Всъщност имам едни, ама ги крия чак от себе си, пазя ги ей тъй да си имам Жалко но наистина ги няма вече

- stareca
- ще става разбирач
Мойте наблюдения спрямо токачката са че работят що годе но много по слабо от всичко останало за сафрид както споменават колегите по добре да ги пропуснеш .А за чепаретата като за първи опит са чудесни с времето ще се наредят нещата от към визия според мен .eenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?
Ще си позволя да дам 1-2eenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.
Намали малко материала и другия е режи картоните по дължина и няма да се сгъват

- stareca
- ще става разбирач
И аз имам един наченат пакет спирам да го ползвам щом положението е такова с намирането .Имам един пакет UV purple на hareline струва ми се че е една идея по тънко пък може и да си внушавам ,или просто така ми се искаdobria1 написа:Играх го тоз мач и все греди отнесох, няма тънко.stareca написа:rashkoto1 написа:Изчезнал вид еВсе в някой сайт трябва да имат залежали количества ама няма гаранция какво ще пристигне -по скоро дебело.
Всъщност имам едни, ама ги крия чак от себе си, пазя ги ей тъй да си имам Жалко но наистина ги няма вече

В комбинация със зеленикави ламета може да направиш 10ти номер 1-2 чепарета за проба.eenergie написа:Не ми харесват боядисаните. Намерих такива пера от токачка и мисля и с тях да направя някое чепаре стават ли?
Може да пробваш и със 7ми номер като добавиш и 2-3 ламета ако имат дължина перата - за харип/блеч/карагьоз.
С какво си намазал материала на сафридените?
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
От тая ув перла имам два модела ,горния е филстарски и е пресукан по на едро ,а долното ми е от магазина на Битоля (от много време няма)то седи на по ситни перли но сякаш са еднакво дебели . Сигурно има и по тънки на veniard пуснете по едно фото да се види разликата.stareca написа:И аз имам един наченат пакет спирам да го ползвам щом положението е такова с намирането .Имам един пакет UV purple на hareline струва ми се че е една идея по тънко пък може и да си внушавам ,или просто така ми се искаdobria1 написа:Играх го тоз мач и все греди отнесох, няма тънко.stareca написа:Все в някой сайт трябва да имат залежали количества ама няма гаранция какво ще пристигне -по скоро дебело.
Да, от Битоля и аз го имам, но и то е дебело и ми харесва повече от вениард (Филстар).
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- stareca
- ще става разбирач
Относно картончетата на кой магазин продават готови и от кой вид ,щото тези при които чепарето е смотано зад картона нещо не ми допадат Предпочитам от по стария стандарт на стъкмяване но нищо не пречи да пробвам и иновациите.Опеделено навиването там е в пъти по бързо.tiho_roev написа:Като за начало добре изглеждат ако споделиш какъв материал си сложил може и да ти дадем съвети ,а относно картончетата на краставицата в Бургас продават готови иначе можеш да ползваш картон от кутия за обувки или пица а отворите се правят с перфораторeenergie написа:Здравейте, това са моите първи чепарета ще се радвам да чуя вашите съвети.