Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от rashkoto1 »

stareca написа: Полипропиленовото велпапе според мен наранява и пречупва повече основното влакно .За двойните картончета все пак да не забравяме че през процепа за бидема дефакто преминава основното влакно което пак се пречупва и се наблюдава така наречения ефект на (хармониката).Другия минус е 1000-2000 бройки за минимална поръчка,иначе естетически стои добре :D
Да не се бъркаш с поликарбон, моето е меко и няма помен от "акордеон/хармоника" :) .
Мисля 2000 е бройката, за да излязат евтино естетичните и ако имаш някой приятел може да се присламчиш ;) . Аз така направих, че не мога да ги гледам с моето синьо велпапе(естествено си нося от него за второ навиване :D )
Последно промяна от rashkoto1 на Пон Мар 02, 2020 12:30 pm, променено общо 1 път.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
20200302_070057.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

tugman написа:Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
20200302_070057.jpg
Много ми допада идеята, благодаря! :D
В Пловдив на Руския пазар в неделя може да изскочат и подобни цилиндърчета от някакъв пенест материал или стериопор :idea:
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Я каква приятна тема се получила.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

tugman написа:.... И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"
И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.

Относно "картончетата",ползвам 2мм поликарбон.
Хармоника е наистина,ама само докато сложа оловото -
после е 3-та струна на соло китара.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
bubamara
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bubamara »

IMG_20200302_091227774.jpg
IMG_20200302_091259537.jpg
Ако някой още не е измислил къде да си държи готовите бидеми по цветове може да ползва това. Аз като пушач не са ми проблем кутийките и ми върши чудесна работа. Макетно ножче ,лепило и малко картон 5 минути и е готово. Направил съм си няколко за различните номера куки.
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

КИРО написа:
tugman написа:.... И пробвай с гел за коса да събираш материалите във "фитил"
И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.

Относно "картончетата",ползвам 2мм поликарбон.
Хармоника е наистина,ама само докато сложа оловото -
после е 3-та струна на соло китарда.
Кире, относно плюнката, да универсален лубрикант е, обаче има някои "чувствителни" към този човешки секрет :lol: , а за проблема "хармоника" си прав, сложиш ли тежест и забравяш за проблема
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

tugman написа:Относно чернокопените чепарета решението ми е такова, тръбичка Ф16 и навиваш, няма нараняване никакво по влакното, не заема много място, ако е останало нещо от чепарето след риболова-миеш със сладка вода, сушиш и прибираш в чантата. За сафридените чепарета от години ползвам пластики (някой ще каже, че нараняват влакното, но в практиката си не съм стигнал до това мнение) , лесно навивам и мия след риболов
20200302_070057.jpg
На тръбичка е супер особено за чернокопените както и дълги чепарета с по 35 куки за клатене .Забелязвам колегите практикуващи такъв риболов само на тръбичка навиват .Доста бързо се оправят с такъма съответно и бързо събират .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

stareca написа:
20200302_070057.jpg
На тръбичка е супер особено за чернокопените както и дълги чепарета с по 35 куки за клатене .Забелязвам колегите практикуващи такъв риболов само на тръбичка навиват .Доста бързо се оправят с такъма съответно и бързо събират .
Много е удобно, заимствал съм го точно от дългите паламудени чепарета, не отнемат повече време за събиране от картончетата! Също може да слагаш чепарета с различна дължина на бидема
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

bubamara написа:
IMG_20200302_091227774.jpg
IMG_20200302_091259537.jpg
Ако някой още не е измислил къде да си държи готовите бидеми по цветове може да ползва това. Аз като пушач не са ми проблем кутийките и ми върши чудесна работа. Макетно ножче ,лепило и малко картон 5 минути и е готово. Направил съм си няколко за различните номера куки.
Отказах ги отдавна и за това в кесийки, а и заемат по-малко място ;)

П.п. Навремето си правехме роботи от цигарени кутии :)
Аватар
rashkoto1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rashkoto1 »

tugman написа:
Кире, относно плюнката, да универсален лубрикант е, обаче има някои "чувствителни" към този човешки секрет :lol: , а за проблема "хармоника" си прав, сложиш ли тежест и забравяш за проблема
Да ама докато го сложиш и ти избожда очите :lol:
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

КИРО написа: И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.
Преди много време, бяхме писали за ,,специалната смазка,, , ама, ... тогава някои, много се чудеха какво е това ... ?! :D :drinkers:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

lozzy.68 написа:
КИРО написа: И с плюнка става бре - поне аз това ползвам.
Преди много време, бяхме писали за ,,специалната смазка,, , ама, ... тогава някои, много се чудеха какво е това ... ?! :D :drinkers:
Бургазлии пият бира и смучат лукчета ставало добър и стегнат фитил :lol:
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

:smt023 :lol: :drinkers: :fishing5: ... и хващат риби ...
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Не знам,дали по назад в страниците ,бях писал ,как се съхранява и разпъва ново чепаре за сафрид, НО, ако не съм ,ще се опитам с снимки или най-добре с клипче, да Ви покажа!Няма картончета,тръбички,пластмаси или други ,просто една малка книжка (детска), НО, задължително с твърди корици !!! Това ме учи и показва Баща ми... (лека му пръст) и с невероятна лекота,се разпъва за под 5-6 секунди !!! Въпрос на време е да се случи,просто още малко ... !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”