Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Ако реша да "вкарам" черна перушина за сафрид, ще бъде нещо подобно:
Перото е токачка(такова имах в момента), кука #9
1kristal flash
1 tail
1krinkle
1 flashabou
Цветове не съм обозначил, защото са по желание
1kristal flash
1 tail
1krinkle
1 flashabou
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тук си прав,за куки 2-3-4/0 други няма да намериш.Димо Михалев написа:.......,но съм забелязал,че перата от щъркел трудно се намират и е по-добре човек да ги пази за по-големи куки.
Питаш къде често спира тока,и отиваш на разходка под "теловете" - няма се прибереш капо.tugman написа: Есенно време под далекопроводите, но трябва да е някой скоро "паднал", иначе перата миришат!

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На изцяло черно чепаре за сафрид риба не съм хващалtugman написа:Ако реша да "вкарам" черна перушина за сафрид, ще бъде нещо подобно:
1kristal flash
1 tail
1krinkle
1 flashabou
ама на чепаре само със 2 черни куки на една винаги
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
"Ако "вкарам"....", имах пред вид същотото по една две куки. Винаги има риба на черното
По Коледа ходих за пуяци в Кантарджиево...та човека ми предложи на тръгване и един петел вКИРО написа:И от петел стават,там черното има един нюанс на зелено като въртиш перото.iliev68 написа:...........Дали ще работи - ще видим през сезона.
който веднага видях черно-зеленикавите пера, а и
киселото зеле беше станало отдавна(едвам ме нави т.е.)
Иначе и аз съм за, че само черно няма да има такъв успех както някоя-друга кука от цялото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
Замествал съм щъркеловите пера с пера от пуйка, както и от петел за големите куки и си бачкат не по зле.
И между другото един много познат майстор на лефери от Балчик не ползва щъркелови пера

А относно 1-2-3 черни куки на сафридкско, не е причината в черния цвят а в разликата от останалите.Същия е ефекта и с лилаво вместо черно както и всеки разлкчен цвят от основния
И между другото един много познат майстор на лефери от Балчик не ползва щъркелови пера

А относно 1-2-3 черни куки на сафридкско, не е причината в черния цвят а в разликата от останалите.Същия е ефекта и с лилаво вместо черно както и всеки разлкчен цвят от основния

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много добре изглежда но нещо не ми хваща окото разцветката ама винаги има първи път
Синьо с жълто , черно със зелено , червено със лилаво и бяло ув , оранжево с бяло ув и резида
Синьо с жълто , черно със зелено , червено със лилаво и бяло ув , оранжево с бяло ув и резида
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
- stareca
- ще става разбирач
Във всяко едноцветно чепаре слагам по три контрастни куки и ми се струва че е по добре от колкото 100% едноцетно.dobria1 написа:Замествал съм щъркеловите пера с пера от пуйка, както и от петел за големите куки и си бачкат не по зле.
И между другото един много познат майстор на лефери от Балчик не ползва щъркелови пера![]()
![]()
- Димо Михалев
- Модератор
Тук си прав,за куки 2-3-4/0 други няма да намериш.КИРО написа:Димо Михалев написа:.......,но съм забелязал,че перата от щъркел трудно се намират и е по-добре човек да ги пази за по-големи куки.
Имах впредвид куки с големина 2-3-4,без нула накрая.Навремето се правеха чепарета с пера от щъркел за лефер.
Специално за черното перо(щъркел) го изпробвах миналата година за чернокоп в комбинация с перлени ламета, бачкаше по-добре него ден от основните цветове с коса и ламе.tiho_roev написа:Много добре изглежда но нещо не ми хваща окото разцветката ама винаги има първи път
Като цяло знаеш, че гледам да има от всичко...дано има повече тая година, че има какво да се изпробва за няколко сезона напред

- st_beer
- ще става разбирач
Попаднах на едно интересно клипче и го споделям в темата
https://youtu.be/N2q1YYHs1l4
https://youtu.be/N2q1YYHs1l4
Hobie Mirage Outback
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Може би аз нещо не съм разбрал за какъв вид риба е този цвятrashkoto1 написа:Специално за черното перо(щъркел) го изпробвах миналата година за чернокоп в комбинация с перлени ламета, бачкаше по-добре него ден от основните цветове с коса и ламе.tiho_roev написа:Много добре изглежда но нещо не ми хваща окото разцветката ама винаги има първи път
Като цяло знаеш, че гледам да има от всичко...дано има повече тая година, че има какво да се изпробва за няколко сезона напред
защото ми се стори че говорехме за сафрид .
А цвета и размера на куката имат голямо значение
Уточняваѝте ги тези неща бе колеги

Ще ти уточня аз на тебе ама на пролет.....tiho_roev написа:
Може би аз нещо не съм разбрал за какъв вид риба е този цвят
защото ми се стори че говорехме за сафрид .
А цвета и размера на куката имат голямо значение
Уточняваѝте ги тези неща бе колеги

- Димо Михалев
- Модератор
[quote="tugman"]Ако реша да "вкарам" черна перушина за сафрид, ще бъде нещо подобно:
1kristal flash
1 tail
1krinkle
1 flashabou
На север сутрин рано от брега ( не,че останаха много такива места,където се появява сафрид) чепарета направени изцяло от перушина на токачка или ишил в комбинация с ламета превъзхождат тези направени изцяло от синтетика.От лодка токачка не съм пробвал.
1kristal flash
1 tail
1krinkle
1 flashabou
На север сутрин рано от брега ( не,че останаха много такива места,където се появява сафрид) чепарета направени изцяло от перушина на токачка или ишил в комбинация с ламета превъзхождат тези направени изцяло от синтетика.От лодка токачка не съм пробвал.
-
- ще става разбирач
преди време ви бях споменал ,ама никой не ме взе на сериозно
чепаре с гола кука ,максимум един два кринкъла ,куката бяла ,това за зъбат от място
чепаре с гола кука ,максимум един два кринкъла ,куката бяла ,това за зъбат от място
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана