Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Re: Качествени чепарета

Мнение от gergi_81 »

Мilena написа:Как ще ме убедиш в нещо, в което няма спор.
Качеството си е качество- с очички, без, с боички,без, е не е гола кука , но направена с майсторлък :wink:
Повярвай ми, ти си последния човек, който бих убеждавал в каквото и да е. Просто си много далече от тази тема. Пий си питието и бъди горда "негримирана" жена.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

gergi_81 написа:
Мilena написа:Как ще ме убедиш в нещо, в което няма спор.
Качеството си е качество- с очички, без, с боички,без, е не е гола кука , но направена с майсторлък :wink:
Повярвай ми, ти си последния човек, който бих убеждавал в каквото и да е. Просто си много далече от тази тема. Пий си питието и бъди горда "негримирана" жена.
Многоо си далече от истината, повярвай ми!
А това просто можеше да го пишеш на лични, щото е много спам :wink:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Качеството се измерва с опита!
Запомни го от мен!!!
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

Преди време ,когато не можех да си правя сам чепарета си ги купувах от Борката. Чепаретата му нямат очички и с чиста съвест мога да кажа ,че работят безупречно и се пълнят много добре. Човека обаче работи с качествени и хубави материали и според мен това е причината да работят толкова добре и успешно.
Нямам нищо против рисуването на очички и се възхищавам на търпението да се прави. Наистина като прогледнат са много хубави и имат вече един завършен вид .
Моите си ги правя за себе си и не са от кой знае какви качествени материали и влакна ,но си ловят доволно и напълно задоволяват нуждите.
Не го сравнявам по качество с никой и не налагам мнение на никой дали да се рисуват очи или да си боядисват главички. Ако съм изказал някакво мнение то се е отнасяло единствено за мен и не съм ангажирал никого с него.
Hobie Mirage Outback
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

st_beer написа:Преди време ,когато не можех да си правя сам чепарета си ги купувах от Борката. Чепаретата му нямат очички и с чиста съвест мога да кажа ,че работят безупречно и се пълнят много добре. Човека обаче работи с качествени и хубави материали и според мен това е причината да работят толкова добре и успешно.
Нямам нищо против рисуването на очички и се възхищавам на търпението да се прави. Наистина като прогледнат са много хубави и имат вече един завършен вид .
Моите си ги правя за себе си и не са от кой знае какви качествени материали и влакна ,но си ловят доволно и напълно задоволяват нуждите.
Не го сравнявам по качество с никой и не налагам мнение на никой дали да се рисуват очи или да си боядисват главички. Ако съм изказал някакво мнение то се е отнасяло единствено за мен и не съм ангажирал никого с него.
Ей така "за спорта" си направи и едно с очички. За да видиш разликата сам. Нищо не губиш.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Очи се рисуват от много години. Първия беше Michel (и беше от Варна). Ако беше толкова ефективно и важно, всички чепарета сега щяха да са очучени. Рибарите много бързо виждат разликата. Пример давам с пилкерите за зарган. 17.09.2020 първа риба, 23.09.2020 първа масова сеч и лавината тръгна. Дори и някои хора дето ги правеха докато продаваха, вече не ги правят щото не продават.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

rap66 написа:Очи се рисуват от много години. Първия беше Michel (и беше от Варна). Ако беше толкова ефективно и важно, всички чепарета сега щяха да са очучени. Рибарите много бързо виждат разликата. Пример давам с пилкерите за зарган. 17.09.2020 първа риба, 23.09.2020 първа масова сеч и лавината тръгна. Дори и някои хора дето ги правеха докато продаваха, вече не ги правят щото не продават.
Аз пак казвам, 0 Не гиправят просто да спестят време и усилия. И да подчертая. защото явно не четете всичко, очичките няма да направят чепарето супер работещо, както и чепаре без очички не би било неработещо. Идеята е, че всяко усилие се отразява положително! При две еднакви чепарета, но едното с очички, със сигурност разликата ще е в полза на това с очичките. Било то и 98 риби срещу 95, но разлика има. От тук нататък всеки сам си преценя дали си струва усилието. Дразнещото, за мен лично, е че повечето го знаят, че е така, но въпреки това се опитват да убедят хората, че няма ефект от очичките.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Дължината на бидема,
Е по важна за мен.
Преди като купувах,бяха
Къси и не работеха добре.
Имаха по 1 точка с маркер,
В лака за око.
Направих си по дълъг бидем,
И почнах да ловя повече .
В Приморско обичат по дългите
Бидеми.
Тоя сезон имам много с очички.
И едва ли ще ми стигне времето
Да пробвам всичко,по вероятно
Клиенти да те насочат,всеки сезон е различно.
5,6 цвята са,като перото работи
Винаги.
Комбинацията ламенце с перо
Или половин ролка вия,без другите
Нишки едно Ув,и 1 пресукано
Е смърт за сафрида.
Основно ишил и тиква, се търси.
Ако е полиестер шарени,или зелени
При мен и тиква.
От скоро и розови .
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

gergi_81 написа: Ей така "за спорта" си направи и едно с очички. За да видиш разликата сам. Нищо не губиш.
Направих го дори пуснах снимка в темата няколко мнения назад. Затова и останах с впечатление ,че визираш мен в предния си пост .
Hobie Mirage Outback
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

И темата пак тръгна в грешна посока. :D :D
Относно очичките нито е кой знае каква загуба на време нито нищо.
Според мен също разликата в ловенето не е някаква впечатляваща и без очички и със очички едно добре направено чепаре с хубави материали ще си работи предоволно.
Аз лично ги правя за лично удоволствие защото повече ми харесват ,но определено едно чепаре с хубав лак червен лак само на възела не отстъпва по нищо от тези с прословутите "очички".
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

lusienn написа:т скоро и розови .
Розовото си е доказано вървежно,особено при чернокопа.
lusienn

Мнение от lusienn »

По скоро цикламено ,
И лилави ми бие чернокопа.
При лефера е също в полза на
Цикламено розовите.
Те винаги свършват първи в
Магазините.
IMG_20200324_095451.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

st_beer написа:
gergi_81 написа: Ей така "за спорта" си направи и едно с очички. За да видиш разликата сам. Нищо не губиш.
Направих го дори пуснах снимка в темата няколко мнения назад. Затова и останах с впечатление ,че визираш мен в предния си пост .
Не визирах теб. Както и да е. Обобщавам си последното мнение по темата така: Който иска да слага, който иска да не слага, но не трябва това, че някой ги слага да пречи на никой.
Както каза Кико, това с очичките не отнема много време. По-голяма глупост за мене е да се ползват разни спешъл лакове, лампи, печки и тн. Ето това вече е загуба на време и излишни усилия, които с нищо не допринасят за рабтата на чепарето.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

IMG_20200324_102829.jpg
За сафрида не бих си играл, но за чернокопа и лефера съм се подготвил с очички. Чакам да дойде лака и лампата, и ще "прогледнат"
lusienn

Мнение от lusienn »

IMG_20200324_133902.jpg
Те това бачка винаги без грешка,
През есента на сафрид.
За лятото не ходя.
И на слънце и на сумрак.
През целия ден.
Кука номер 10.

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”