Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

съвет
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
съвет
Ще пробвам и в този форум. Накратко...нов съм, имам нужда от доброжелателен съвет. Каква въдица, ще ми препоръчате за около 100 лева? Директен, с водачи и лека макара, мач или какво...Ще помогнете много, ако споменете марки и къде мога да ги намеря. Нека да е нещо читаво, нищо че съм нов. Може да се направи известен компромис с парите, ако си заслужава. Благодаря и на слука!
Колега, предполагам, че колегите ще опитат да ти помогнат, но така както си задал въпроса ще е малко трудно. Улесни нещата като кажеш поне горе-долу за какъв риболов ти трябва (плувка, тежко, спининг...) и евентуално за какви водоеми! Нищо че си нов - всяко нещо има начало и съм сигурен, че тук ще намериш доста полезни неща за това какво и как трябва да направиш. Добре дошъл с пожелания много бъдещи успехи в новото хоби!!!!
-
- новобранец
Колега, разгледах и съветите, дадени ти от колегите в другия форум, та от своята камбанария мога да ти препоръчам следния подход: Вземи едно нормално телескопче с водачи от порядъка на 4-5 м. (за плувков, а не дънен риболов), сложи му една прилична макара и като за начало мисля, че си готов. Не, че директните телескопи, които ти се предлагат нямат своите предимства, но аз винаги съм предпочитал тези с водачи и така и не можах да се влюбя в директните. Още повече, че за начинаещ риболовец като теб едва ли е необходимо кой знае какво.
Ако трябва да съм по-конкретен мисля, че пръчките (болонезе или телескоп с водачи) на СПРО или Трабуко ще са добър избор. Не съм ги пробвал, но ми се струват добри пръчки на поносими цени.
Що се отнася до макарите - тук съм много бос
и ще оставя колегите да те ориентират по-точно към модел и марка. По стечение на обстоятелствата не съм си купувал макари от доста време (все ми подаряват и съм доволен от подаръците
), та и не ми се е налагало да се интересувам от тях
Мога да те посъветвам само да не си купуваш измишльотини за 15-20 лв.!!
След като се оборудваш с първата въдица и започнеш да ходиш за риба нещата ще станат доста по-лесни. Особено ако си мераклия, бързо ще разбереш какво е подходящо и удобно за теб, за местата които посещаваш и за рибите, които търсиш.
Ако трябва да съм по-конкретен мисля, че пръчките (болонезе или телескоп с водачи) на СПРО или Трабуко ще са добър избор. Не съм ги пробвал, но ми се струват добри пръчки на поносими цени.
Що се отнася до макарите - тук съм много бос

След като се оборудваш с първата въдица и започнеш да ходиш за риба нещата ще станат доста по-лесни. Особено ако си мераклия, бързо ще разбереш какво е подходящо и удобно за теб, за местата които посещаваш и за рибите, които търсиш.
-
- новобранец
-
- новобранец