Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от иванко »

На Пода е 10лв.на човек и 4лв. килото на рибата.Това е.Питай нещо по конкретно ако мога да ти отговоря.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

На ПОДА в топлите дни излизат по 3-4-5 шаранчета до 3 кила.Които се задоволява с риби до 3 кила там му е мястото :roll: .Бозвелийско 15лв 3пръчки и всяка следваща по 3лв от октомври до април беше пуснат безплатен за риболов, ситуацията трагична никой не е хващал там скоро май :roll: .Николаевка голямата май вече няма арендатори или по-скоро се сменя арендатора, не съм наясно, но със сигурност не е бил източван, зимата регуларно от скука правя разходка по водоемите и николаевка винаги съм го виждал пълен :wink: .

HARRY77, доколкото си спомням ти говореше за някакви карти с които да се пуска на язовира,които да са нещо като годишен пропуск.Напълно съм съгласен, но нека собственика да покаже какви риби пуска и да има трофейни екземпляри.Под трофейни разбирай на 8-9кг,а не да ловиме зарибителен материял :rolleyes: . В такъв случай аз ще съм първия които ще си купи такава карта за този язовир.Пък и как да се сигурни, че в един момент няма да ми тегли мрежите собственика и да си вземе рибата :ANAL: ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Dobo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobo »

Иванко щях да те питам за кой точно развъдник става дума,обаче видях че си написал че си ходил само на един.Другото което искам да питам е дали е по удачно на плувка или дъно(предполагам дъно) и такива подробности-такъми,стръв и т.н.,ако не е проблем да споделиш ...
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

иванко написа:На Пода е 10лв.на човек и 4лв. килото на рибата.Това е.Питай нещо по конкретно ако мога да ти отговоря.
Иска ли се предварително да се обадиш/преди беше така/ или се отива направо на място?
10лв на човек или 10лв на човек с въдица? Трябва ли да плащам за жената и хлапето ? И колко въдици можеш да пуснеш за тези 10лв?
Удобно ли е за семейсто с деца-помня,че преди имаше беседки,огнища и т.н.Иска ми се да отидем семейството на риболов-таранки и шаранчета,детска радост :D !
И на какво се хващат шараните и на какво таранките? Дъно,плувка,стръв ?

Предварително ти благодаря за отговорите!
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

kalkan4o написа:HARRY77, доколкото си спомням ти говореше за някакви карти с които да се пуска на язовира,които да са нещо като годишен пропуск.Напълно съм съгласен, но нека собственика да покаже какви риби пуска и да има трофейни екземпляри.Под трофейни разбирай на 8-9кг,а не да ловиме зарибителен материял :rolleyes: . В такъв случай аз ще съм първия които ще си купи такава карта за този язовир.Пък и как да се сигурни, че в един момент няма да ми тегли мрежите собственика и да си вземе рибата :ANAL: ?
Когато коментирах темата с Иван /арендатора на яз.Левски/ му казах, точно за тази показност.Защото с друго око ще се гледа на язовира, когато всяка седмица или през седмица пред учите на риболовците се пуска добра риба.А относно килограмите на екземплярите, който има инфо от къде могат да се вземат такива риби, нека каже и останалото е по-лесната част от начинанието.Мен ме притеснява факта, че той май няма намерение да прави нещо подобно и вече си мисля, че си губя времето в приказки.Дано някой негов колега да приложи тази моя идея.А пък ако аз успея един ден да я осъществя, ще си умра от кеф. :D Преди 2 години бях на крачка да го направя, но не отидох в Суворово да подпиша 5 годишен договор за Калиманци и сега се псувам. :oops: :oops: :oops:
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Има за какво да се псуваш човече.На мене това ми е мечтата,язовирче и да си го гледкам.Супер.Живот и здреве някой ден ще го направя.При сегашните условия,да вземеш язовир под аренда,кмета трябва да тие тъст :P или да се изхлузиш със сериозен рушвет.Поне аз така мисля.Между другото на Девня са пуснали третия развъдник-зарибен с 800-шарана по килограм.Има и големи шарани,амури,толстолоб,които са останали от предишни години.Информацията е на сто процента сигурна.Заплаща се 10лв.на човек-две въдици.Имаш право на 2кг.риба(без да я заплащаш),а останалото по 5лв.кило.Единия от малките развъдници е изпразнен и рибата е преместена в другия.В неделя най-вероятно ще съм там и ще пиша за резултатите.Дано да са обещаващи. :D
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

На Девня на големия развъдник, ако искаш да хванеш някой от по-големите шарани хвърляй само на рибка.Миналата година имам добри попадения там.Имайки в предвид екземплярите там де.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Аз имам неприятни спомени от там и сигурно вече 3 години не съм стъпвал.При първото ми ходене мисля таксата бе 7лв. и до 3кила се разрешаваше без пари да си вземеш.От 7.00 до 8.00бях си направил 3-те кила ,а до 9.00направихме и на приятелчето с ,което бях килцата.След това ми се каза ,че не може да пускам следващите хванати риби,а трябва да ги плащам или ако не искам да плащам да си ходя.Аз им викам ,абе хора аз съм дошъл за риба ,къде да си тръгвам в 9.00.Не ставало тя така,да не съм ги хващал толкоз бързо.Имаше,едни познати до нас и почнах да ги викам,като ми клъвне да вземат рибата-пак не можело така.Накрая си им дадох пръчките и стръвта и седнах до тях.След тази случка съм ходил още 2 пъти,като задължително единия пазач стоеше до мен.Станчо май се казваше ,а другия едно пиянде.Абе постоянно дразги с тях,и чашата преля третия път-бяхме с 2 коли ,не можело да хващаме общо щото колите са 2 и нямало значение дали сме отишли заедно и сме комшии.Като чух що единия с едната кола слагал в живарника на другия прибрахме всичко и беж за Варна.Оттогава съм сложил точка на таз локва.Само като чуя за там и :axe: :axe: :butthead: :axe:
А сега де? :roll:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

HARRY77, не е било лошо да вземеш Калиманци, но за 5 години просто е безсмилсено.Тъпо е да правиш вложения и след 5 години да го дадат на друг щото е дал по-голям подкуп...освен това язовира си е доста малък :roll: .Не се коси!

А щом въпросния Иван, арендатора на Левски, неиска да прави бизнес по този начин, негова работа, друг ще го изпревари в най-скоро време :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Получих информация за някакъв водоем близо до с. Аврен, зарибен на скоро. Някой да има инфо по въпроса?
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Към Шнорхел-10лв. е таксата за човек,когато съм ходил съм виждал и хора с по 5-6 метнати въдици(вардят я мама си ебало :wink: ).Беседки няма.Не мисля,че ще имаш проблеми за детето и жената.Няма такива работи като обаждания и тем подобни.Отиваш,ловиш си,плащаш си.Направи ми впечатление,че на плувка излизат доста ,но маломерни шаранчета.Лових ги на торен червей.На бял ако мяташ може и някое амурче да удариш.На дъно вече излизат сериозните риби,обаче трябва да имаш впредвид,че дъното е доста тинесто.Слагаш едно олово с две куки над него и си ти :shock: .Така ги ловяха пичовете-на царевица и мазен торен червей.А пък аз,баща ми и брат ми-фидери,пружини,ваглери-един живарник маломерни шаранчета или най-много до кило.Това е ако имаш други питания действай.А извинявай,че сега ти пиша просто не ти бях видял питането :|
Аватар
Шнорхел
новобранец
новобранец

Мнение от Шнорхел »

иванко , Благодаря ти за изчерпателния отговор !
Най-трудно е да замълчиш , когато няма какво да кажеш !!!
Аватар
рибар и иманяр
новобранец
новобранец

Мнение от рибар и иманяр »

маркирайте ако обичате къде е този девненски че нещо не го знам(или кой имате предвид) , благодаря предварително.
Прикачени файлове
devnq.jpg
devnq.jpg (94.58 KiB) Преглеждано 4147 пъти
Davidoff
новобранец
новобранец

Мнение от Davidoff »

На Пчелник хванахме 2,120 шаран - най-големият. Общо 12 парчета - взех 4. Основно са около 1 кило. Таранката не се плаща, но е дребна. Язовирът е интересен - на ръкави. Има места около 2-5 метра, а на стената над 10. В неделя зоната беше доста голяма. Аз първо пробвах по стената, а после се мръднах в един от ръкавите. Рибата е гладна и кълве без да подбира. В събота пак съм там и ще се пробвам за щука. 5 лв. е входът - това е като такса кеф. Никой не те задължава да вземеш шаркото, ако не ти харесва. След 15ти ще пускат всеки ден - може би??
Dobo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobo »

DavidoFF дай ако обичаш малко повече инфо-такъми ,стръв и т.н. Аз ли останах с грешно впечатление или язовира не "работи" всеки ден от седмицата?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”