Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Друго имах предвид, но както и да е. Иначе ти добре знаеш, че като ми звънне някой да ме пита нещо - винаги споделям и обменям опит с всеки, които се е поинтересувал.st_beer написа:Жоре ,нямаш право да се сърдиш за това, че някой не споделя. Ти също го правиш.gergi_81 написа:
Извинявай, но ако Seaguar AbrazX е средно ниво влакно, ще ми е много интересно да видя нещо от висок клас (което става за чепарета). Но явно тези от вас, които са го открили, няма да го споменат по знайни и незнайни за нас причини.
"Всичко знаем, всичко можем, но няма да ви кажем"....................
Не ми се търси цитат да те цитирам. Става дума за назад в темата ,когато те попитаха за боята как я нанасяш в термошлауха,но ти отговори ,че това няма да го споделиш понеже сам си си го открадна от някой . Така ,че понякога ще дойде времето и ти да искаш да научиш някоя тайна на други хора.
Аз обаче Ви разбирам и не упреквам никой в това понеже търгувате и това си е ваша стока и търговска тайна. Не ме разбирай погрешно и нямам никакви лоши чувства към теб .
Следващият път ще се постаря повече. Съпричастен съм, с твоите 10 секунди и усилието да се чете. Извинявай.КИРО написа:Поне да беше го направил като хората.gergi_81 написа:..........., понеже го изтрих от цитата![]()
Аз Киро не му се обиждам,
За нищо може да не влиза много
Но е стар морски вълк,
И си го уважавам.
А специално за чепаретата ми е от
Най- голяма помощ Борката.
За всичко.
Той пък няма време да лови,
Та аз го замествам по тая част,
Но когато има за какво да се ходи
А на Борката,пък разбрах му е дал съвет
Нашия Софиянец Павката,
А пък за материяла на ролки ми даде
Насоки Краси Атанасов,у фейса та се запознах
С Яни,А пък Яни се познава с всички от
Приморско,и е рода с дясната ми ръка
Младен та се навързахме всички хе хе хе
Отделно за 50 години минато време
Се познавам с други риболовци
По вода.
За нищо може да не влиза много
Но е стар морски вълк,
И си го уважавам.
А специално за чепаретата ми е от
Най- голяма помощ Борката.
За всичко.
Той пък няма време да лови,
Та аз го замествам по тая част,
Но когато има за какво да се ходи

А на Борката,пък разбрах му е дал съвет
Нашия Софиянец Павката,
А пък за материяла на ролки ми даде
Насоки Краси Атанасов,у фейса та се запознах
С Яни,А пък Яни се познава с всички от
Приморско,и е рода с дясната ми ръка
Младен та се навързахме всички хе хе хе

Отделно за 50 години минато време
Се познавам с други риболовци
По вода.

Риболовци.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Искам да попитам модераторите има ли възможност да се върне опцията
харесвам даден пост или нещо подобно като във фб с емотикони. Благодаря!
харесвам даден пост или нещо подобно като във фб с емотикони. Благодаря!
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
На мен лично лайкове не ме
Вълнуват.
За 10 години,си намирам приятели
И без лайкове в тоя форум
Вълнуват.
За 10 години,си намирам приятели
И без лайкове в тоя форум

Риболовци.
Част от "заготовките" за чепаретата ми за новия сезон:

( за съжаление качеството на снимките малко "куца", без значение +/- светкавица )
Куките са 9-ки.
Относно цвета и вида им:
На база използването им вече доста години, не съм забелязал съществена разлика в количеството сафрид, хванато на даден цвят/вид кука.
По-скоро мястото им в чепарето - най-вече последно, до оловото - е от значение за повече хванати риби, особено при капризен / предпазлив сафрид.
Ако не са фабрично странично закривени, обикновено изкривявам леко настрана жилата на куките за по-добра игра на чепарето.
Част от бидемите получават и фосфорецираща перла за по-добра атрактивност при намалена естествена светлина.
( за съжаление качеството на снимките малко "куца", без значение +/- светкавица )
Куките са 9-ки.
Относно цвета и вида им:
На база използването им вече доста години, не съм забелязал съществена разлика в количеството сафрид, хванато на даден цвят/вид кука.
По-скоро мястото им в чепарето - най-вече последно, до оловото - е от значение за повече хванати риби, особено при капризен / предпазлив сафрид.
Ако не са фабрично странично закривени, обикновено изкривявам леко настрана жилата на куките за по-добра игра на чепарето.
Част от бидемите получават и фосфорецираща перла за по-добра атрактивност при намалена естествена светлина.
Нека уважаваме "другата страна" в нашата "игра":
Да хващаме със сърце и душа, а да прибираме с разум...
Доста сме писали за"чепразестите" куки и 90% са отрицателни отзивите.Blizzard написа: Ако не са фабрично странично закривени, обикновено изкривявам леко настрана жилата на куките за по-добра игра на чепарето.
Убеден ли си че има ефект от "фосфорециращата перла"?
gergi_81 Що се палиш от думите на Киро че повечето иновации идват от Варненци?
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Колко доста години
На мен лично ми се струват
Доста претрупани 9 ти номер.
[attachment=0]Screenshot_2020-04-21-22-56-31-263_com.android.chrome.jpg[/attachment
Да е за проба разбирам,ама от опит
Ме съмнява да хареса някой това

[attachment=0]Screenshot_2020-04-21-22-56-31-263_com.android.chrome.jpg[/attachment
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Хич даже не се паля. Даже не съм го коментирал това, както се вижда. Всеки си има глава на раменете и вижда сам за себе си как стоят нещата.dobria1 написа:
gergi_81 Що се палиш от думите на Киро че повечето иновации идват от Варненци?
Аз лично не бих се занимавал с демографския фактор при чепаретата при положение, че това не е нещо измислено в България. За мен новостите в чепаретата са дошли във Варна, както и навсякъде другаде в България, когато се е появил Google.
Аз не съм виждал по хубави от
Нашите произведени в Бг.
Поне в Гуглето.
Ако има някой въпреки
Да ми покаже,нещо извън Бг
За нашите риби измислени
И приложими
Нашите произведени в Бг.
Поне в Гуглето.

Ако има някой въпреки
Да ми покаже,нещо извън Бг
За нашите риби измислени
И приложими

Риболовци.
Лично при мен бидеми с фосфорецираща перла работят по-добре (от такива без) в последните 15-20 минути до пълен мрак - става дума за риболов от брега при дълбочина 15-20 метра. Обикновено слагам такава перла на 5 бидема - през кука.dobria1 написа:Доста сме писали за"чепразестите" куки и 90% са отрицателни отзивите.Blizzard написа: Ако не са фабрично странично закривени, обикновено изкривявам леко настрана жилата на куките за по-добра игра на чепарето.
Убеден ли си че има ефект от "фосфорециращата перла"?
Относно "чапраз" куките - при мен с тях играта е по-изразителна ( бидемите вибрират по-добре ) и при по-плавно водене на чепарето. За хващането - хващат си не по-зле от правите куки.
lusienn написа:Колко доста години![]()
"Доста", в случая означава точно това - достатъчно доста.
За протокола: на 47 съм...
Относно "претрупването и (не)харесването" на 9-ките:
Всеки си има право на мнение - и аз уважавам това право.
От друга страна, след като едно нещо собственоръчно съм го проверил многократно и съм се убедил в работоспособността и качествата му, сигурен съм че се подразбира дали ще "отразя" и къде ще "класирам" подобни "обобщаващи" мнения и съмнения - тип "изстрел в мрака"...
-
- ще става разбирач
Blizzard и аз претрупвам повечето си чепарета и то съзнатело ,ако се наложи за секуди отнемам ,но обратният процес не отнема секунди .Има моменти и тука малко хора го знаят рибата иска дебел ем а не изфинено бидемче .
Относно иновациите ,който пробва морето му казва тайните си,а другите просто си остават плагиатори .И на мен са ми се смяли за лудите ми идеи ,но кофичката ми се пълни ,а някои си остават само с смехът
Относно иновациите ,който пробва морето му казва тайните си,а другите просто си остават плагиатори .И на мен са ми се смяли за лудите ми идеи ,но кофичката ми се пълни ,а някои си остават само с смехът

моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

- Димо Михалев
- Модератор
Люси не е нужно да коментираш всяка качена снимка,ако не си разбрал света не се върти около твоите чепарета.Във фейсбук може да обясняваш на дълго и широко колко ти били добри "произведенията" и как тук всички ти завиждали,ама тук няма да мине.Тоя флурокарбон,с който парадираш, Жоро ти го препоръча,виждам,че и някой материали,които той ползва ти също от скоро си ги открил.Малко е тъпо да си присвояваш неща,които другите са открили,а ти да се изтъкваш,колко добър майстор си.Общо взето всичко,което връзваш някой друг с опит го е открил,ама нямаш техните умения да ги вържеш.
Ако не престанеш с безсмислените си коментари под всяка снимка, както и да се опитваш да дразниш другите потребители,ще ти се наложи да си починеш малко от форума и темата.Следващия път ще ти го сложа в профила!
Ако не престанеш с безсмислените си коментари под всяка снимка, както и да се опитваш да дразниш другите потребители,ще ти се наложи да си починеш малко от форума и темата.Следващия път ще ти го сложа в профила!
Никой не искам да обиждам,
И материалите сме обсъждали
В тая тема,и влакната.
На мен ми препоръчват,и аз
Препоръчвам.
И никой не задължавам с нищо.
И материалите сме обсъждали
В тая тема,и влакната.
На мен ми препоръчват,и аз
Препоръчвам.
И никой не задължавам с нищо.