Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Зарган 2020
А за много години на първо време де - отдавна не съм те чел,Златев написа:...... Зарганът кое атакува? Малко на косене ми прилича работата, та затова и питам така.
Жив и здрав през тази година,и много риби на куки да имаш.
Ся,хубаво питаш,и си е баш така,ама не съвсем така.
Атакува си баш пилкерчето,но то си му минава през зъбките,щото си е твърдо,
и се нанизва накрая на куката.
Кое му е косенето питам аз?

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- stareca
- ще става разбирач
По скоро се заигрсва с примамката на която ако е монтирана тройката както е редно да е ще има 80%празни удари .А така изнесена го шие през гърба корема и къде ли не .Всеки сам да си преценя за него си тармък ли е или спининг риболов за аристократи .Ясно е че се отвори прекрасна ниша който му се лее и му се пръска с аерографи 

Често зарганите атакуват пилкера и тогава се зашиват "през къста",но понякога решават да атакуват тройката,особено ако си поиграеш да я докараш малко "по-вкусна", и се закичват някъде около устата.Най-често по главата.Не рядко куката си е направо в устите им.Повода между пилкера и куката е някъде около 6-7 см.Може и повече.Руснаците слагат и по 15см.
- radoadvokat
- ще става разбирач
Добро утро, за мен този риболов не е косене. Заргана атакува пилкера. Ако не беше така, то нямаше да сменяме по пет цвята, за да нацелим работещия цвят. А по някога той се променя през час. Много лесно е да се пробва. Заставаме двама един до друг и единия с пилкери другия с олово и тройки, стандартен такъм. Резултата ще е ясен. При мен 95% от рибите са закачени от човката до хрилния капак на заргана.
Поздрав.
Поздрав.
По скоро различни като игра и поведениеradoadvokat написа:.....нямаше да сменяме по пет цвята, за да нацелим работещия цвят....

-
- разбира нещата
За мен етичните и позволени/разрешени начини за улов на зарган са: на булдо, с бомбарда, на спининг с блесна и пилкер с по една тройна кука, тоест рибата да захапва и се хваща на куката!
Комбинацията от пилкер с тройка кука и единична кука чрез резките придърпвания/“търмъчане“/ води до закачане на рибата по тялото и.Никой не може да каже колко риби се нараняват по този начин.
Затова не приемам този начин на риболов и няма да го ползвам.Всекиму се иска да хване повече риба, но не бива това да става чрез нанасяне на рани по рибите.
Това е моето лично мнение, а всеки си прави избора.
Комбинацията от пилкер с тройка кука и единична кука чрез резките придърпвания/“търмъчане“/ води до закачане на рибата по тялото и.Никой не може да каже колко риби се нараняват по този начин.
Затова не приемам този начин на риболов и няма да го ползвам.Всекиму се иска да хване повече риба, но не бива това да става чрез нанасяне на рани по рибите.
Това е моето лично мнение, а всеки си прави избора.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- radoadvokat
- ще става разбирач
За мен да се говори за етични и неетични начини на отнемане на живот е цинизъм 

Митко,имаш предвид асист куката ли? Или нещо друго?Митко Кирилов написа: Комбинацията от пилкер с тройка кука и единична кука
-
- разбира нещата
По принцип сте прав, колега! Но, за съжаление човешката природа е повече /на тоя етап/ физическа отколкото духовна!radoadvokat написа:За мен да се говори за етични и неетични начини на отнемане на живот е цинизъм
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- radoadvokat
- ще става разбирач
СъгласенМитко Кирилов написа:Но, за съжаление човешката природа е повече /на тоя етап/ физическа отколкото духовна!

Вчера успях да закача три зизита на пилкерчето без да се замисля: Кога съм по-човек, ако искам да утрепя някого и да го изям!?! Когато му навра една канджа в устата и дърпам, или когато го ковна с куката за вратлето и му видя сметката?
Колкото повече мисля, по се умислям 

Има една тънка граница между риболова и това да стоиш на брега като идиот!
Къде те споходи този късмет колега?Ако не е тайна мястото.
Galata написа:Вчера успях да закача три зизита на пилкерчето без да се замисля: Кога съм по-човек, ако искам да утрепя някого и да го изям!?! Когато му навра една канджа в устата и дърпам, или когато го ковна с куката за вратлето и му видя сметката?Колкото повече мисля, по се умислям
Колега,става въпрос за нараняването с това тралене на рибата,която не вземаш,а не за това кой начин на хващане те прави да си "по-човек".
- kukukuka
- кандидат преподавател
Колега,става въпрос за нараняването с това тралене на рибата,която не вземаш,а не за това кой начин на хващане те прави да си "по-човек".
с чепаре не е проблем нали
с чепаре не е проблем нали

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Не познавам човек който практикува спортен риболов в черно море. Може и да има, но аз не съм срещал. А да съжаляваш рибата че си е отишла с дупка от кука, а не е в тигана, си е лицемерие. Или завист. За сметка на това познавам много които бяха върли противници на "траленето" (за туич може би не са чували), а сега ги виждал да махат по буните. И пак има някои дето хващат на всяко хвърляне, и други дето само махатhadji написа:...