Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
- kikk4o
- ще става разбирач
Re: Зарган 2020
Стига с тая педерастия по риболовните форуми!!! Има закони, които трябва да се спазват. В тях е описано къде, как, кога и по колко...
Останалото е въпрос на възпитание...
Останалото е въпрос на възпитание...
- kukukuka
- кандидат преподавател
Как точно? Копае ли се? И на какви места?
лопата или вила
и започваш да ровиш като прасе в тинята 
лопата или вила

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
На входа на езерото от страната на Аспарухово, вадил съм и от езерото. Но с тая скъсана тръба не знам кой ще нагази. По твърдите и големи п@ли доплуват чак до морска гара.
- stareca
- ще става разбирач
Както се казва поне във варна го има в изобилие с лопата да го ринешkukukuka написа:Как точно? Копае ли се? И на какви места?
лопата или вилаи започваш да ровиш като прасе в тинята

- kikk4o
- ще става разбирач
Имаше го в изобилие, поне до преди 15 и повече години. Сега е малко по-трудно с ваденето. Имам познати, които си вадят и сега, но по техни думи всяка година все по-малко и дребни червеи има. Ходят в района на езерото след Белослав посока Агрополихим.stareca написа:Както се казва поне във варна го има в изобилие с лопата да го ринешkukukuka написа:Как точно? Копае ли се? И на какви места?
лопата или вилаи започваш да ровиш като прасе в тинята
- kukukuka
- кандидат преподавател
по добре е злато да промиваш 

"Ако в крайна сметка се окажете със скучен, нещастен живот, защото сте слушали майка си, баща си, учителя си, свещеника или някой тип по телевизията, който ви казва как да вършите нещата, то вие си го заслужавате"
Червеите са в изобилие! Важното в случая е, да знаеш къде се намират
М/ у другото, нещо по темата. Зарган има, но е навътре в морето, извън обхвата на крайбрежните рибари

М/ у другото, нещо по темата. Зарган има, но е навътре в морето, извън обхвата на крайбрежните рибари

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте! 
По въпроса, че се нараняват неуловени риби - това е неминуемо независимо от начина на риболов.
Но ако няма ненаренени риби, какво ще ядат, например, лихнусите по дъното!
Пък искаме и тия дънни обитатели да са едри, а как това да стане с по-малко храна?!
Има една идея, която срещнах в Светото писание - там се казва, че всички живи същества са скъпи на Бога,
но ако Той трябва да избира дали да умре риба, която е уловена (убита) или да умре човек от глад,
то Бог ще си избере жив да остане човека, защото му е по-скъп от рибата!
Относно монтажа на пилкер с повод и вързана тройка с 7-8см влакно - представете си какво прави рибата, когато атакува пилкера!
Тя нагълтва примамката(пилкера), но не и тройката и разбира се си затваря устата,
ние усещаме удара и засичаме и най-вероятно измъкваме със сила пилкера от устата на заргана!
И сега следва въпроса: къде може да се забие куката ако рибата е със затворена уста?!
Ами най-вероятно някъде по тялото или главата й, но не и вътре в устата й.
А иначе си мисля, че тройката се закрепя по този начин(с влакно 7-8см),
защото само пилкерът без тройката е по-желана форма за зарганите,
те си обичат да кльопат по-удължени и по-тънки примамки,
като например морския червей, а избягват по-обемисти обекти, каквито са тройните куки.
..
Наслука на всички!

По въпроса, че се нараняват неуловени риби - това е неминуемо независимо от начина на риболов.
Но ако няма ненаренени риби, какво ще ядат, например, лихнусите по дъното!
Пък искаме и тия дънни обитатели да са едри, а как това да стане с по-малко храна?!
Има една идея, която срещнах в Светото писание - там се казва, че всички живи същества са скъпи на Бога,
но ако Той трябва да избира дали да умре риба, която е уловена (убита) или да умре човек от глад,
то Бог ще си избере жив да остане човека, защото му е по-скъп от рибата!
Относно монтажа на пилкер с повод и вързана тройка с 7-8см влакно - представете си какво прави рибата, когато атакува пилкера!
Тя нагълтва примамката(пилкера), но не и тройката и разбира се си затваря устата,
ние усещаме удара и засичаме и най-вероятно измъкваме със сила пилкера от устата на заргана!
И сега следва въпроса: къде може да се забие куката ако рибата е със затворена уста?!
Ами най-вероятно някъде по тялото или главата й, но не и вътре в устата й.
като например морския червей, а избягват по-обемисти обекти, каквито са тройните куки.

Наслука на всички!

- Димо Михалев
- Модератор

Аз смятам,че нашия зарган на стандартния монтаж на пилкер с тройката ще му е доста трудно да захапе и за това се налага тройката да се пусне на повод и така при кълването да се "зашие".Това обаче си е само мое мнение и не ангажирам никой.1000n написа:
като например морския червей, а избягват по-обемисти обекти, каквито са тройните куки...
Наслука на всички!
Хубава полемика се получи, благодаря Ви колеги за разнообразните и нтересни отговори и гледни точки. Изясниха ми се някои положение. Интересно е, че на практика всичко премина без словесни екцесии.
И методът с пилкета сега изглежда по-ясен, благодаря.
Здраве и слука ти желая, Киро! Хубави задачи и ангажименти ме държат далеч от водата (и солената и сладката) и затова и не пиша. Но всичко с реда и времето си!КИРО написа:...А за много години на първо време де - отдавна не съм те чел,
Жив и здрав през тази година,и много риби на куки да имаш...:

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
ето как в Полша ловят заргани в Балтийско море https://www.youtube.com/watch?v=3BbZu5I ... e=emb_logo ...... и ловят заргани 3-4 пъти по-големи от нашите.../p.s. там са такива нашите са малки /
Да върна малко темата към първоначалната идея - днес (вече вчера) 3 заргана и 5-6 изпуснати. Като от 8 до 11:30 хванах само един, а от 11:30 до 11:45 всичко останало. Общо взето за 15 мин. ми се напълни душата
.
От утре времето се разваля и май ще има пауза.

Зарган по това време на годината-навътре в морето!L_G написа:Да върна малко темата към първоначалната идея - днес (вече вчера) 3 заргана и 5-6 изпуснати. Като от 8 до 11:30 хванах само един, а от 11:30 до 11:45 всичко останало. Общо взето за 15 мин. ми се напълни душата.
Айде да не се заблуждаваме!
Ако си хванал някой заблуден, подгонен от хищник, въпросът е друг, а отговорът ясен

Едно проучване на плодовитостта на заргана.
https://link.springer.com/article/10.10 ... 010-0233-0
Признати са три подвида (Colette и Parin 1986 ): B. belone belone (Linnaeus, 1761) - ограничен в североизточната част на Атлантическия океан, B. belone gracilis Lowe, 1839 г. - разпространен от юг на Франция в Средиземно море до Канарските острови в Атлантическия океан и B. belone euxiniГюнтер, 1866 г. - който се среща в Черно море и Азовско море.
Средно месечно полово съотношение на морски дрехи Belone Belone , Адриатическо море, 2003–2008.
Април и Септември, ловим го когато идва край брега да си хвърля хайвера. Това не значи че през останалото време го няма. Но е по рядък.
https://link.springer.com/article/10.10 ... 010-0233-0
Признати са три подвида (Colette и Parin 1986 ): B. belone belone (Linnaeus, 1761) - ограничен в североизточната част на Атлантическия океан, B. belone gracilis Lowe, 1839 г. - разпространен от юг на Франция в Средиземно море до Канарските острови в Атлантическия океан и B. belone euxiniГюнтер, 1866 г. - който се среща в Черно море и Азовско море.
Средно месечно полово съотношение на морски дрехи Belone Belone , Адриатическо море, 2003–2008.
Април и Септември, ловим го когато идва край брега да си хвърля хайвера. Това не значи че през останалото време го няма. Но е по рядък.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Малко уточнение - не съм бил навътре в морето, а от брега или по точно буна.
Дали е нормално или не, не знам, но каквото съм написал е самата истина. Лично аз не съм привърженик на лъжите и преувеличаването и не виждам защо да го правя в случая.
Относно 15 мин. интервал, предполагам е минал някакъв пасаж защото буквално всяко хвърляне имаше удар и тук там зарганите скачаха над водата.
Всички удари бяха сравнително близо до брега/буната. Мястото е Свети Влас.
За мое съжаление, имам снимка на само едната писалка:
Дали е нормално или не, не знам, но каквото съм написал е самата истина. Лично аз не съм привърженик на лъжите и преувеличаването и не виждам защо да го правя в случая.
Относно 15 мин. интервал, предполагам е минал някакъв пасаж защото буквално всяко хвърляне имаше удар и тук там зарганите скачаха над водата.
Всички удари бяха сравнително близо до брега/буната. Мястото е Свети Влас.
За мое съжаление, имам снимка на само едната писалка:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.