Препоръчайте ми един хубав телескоп с водачи!!!!!!!

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
i_love_fishing
новобранец
новобранец

Препоръчайте ми един хубав телескоп с водачи!!!!!!!

Мнение от i_love_fishing »

Здравейте колеги :) Дайте ми съвет: искам да си купя телескоп с водачи, който да ми върши работа при всякакав вид риболов.Значи харесах си тук един http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... omer=D2451 кажете си мнението, според описанието е добър и на супер цена.ако има нещо по-добро като за мен нащинаещата :oops: (и все пак да не е нещо много просто :wink: ) споделето го.Ще ви помоля и за макара да ми препоръчате, да е около 20-30-40лв.Искам да пробвам с телескоп с водачи затова ви питам вас, нали сте мастъри :) НАСЛУКА!!!
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

re

Мнение от Pocko »

не изглежда зле но според мен ще ти е малко тежък. За стойкя става , но да го държиш цял ден по някоя река примерно ... мисля че ще ти натежи доста.
кога нема риба и рака е риба
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

И на мен ми се вижда доста дървен :roll: , но ако искаш да ти върши работа "за всякакъв риболов", т.е. плувка, дъно, блесна... може би не е лош избор (ако въобще може да се измисли такава пръчка :? ). Все пак бих ти препоръчал за начало да се ориентираш към плувковия риболов и да си вземеш едно лекичко телескопче с водачи (напр. такова Шекспирче, каквото доктора е препоръчал на колегата в другата тема). За другите видове риболови има време - всичко по реда си :wink:
V93
новобранец
новобранец

Re: Препоръчайте ми един хубав телескоп с водачи!!!!!!!

Мнение от V93 »

Колежке, за съжаление няма как с една и съща пръчка да дърпаш уклейки на малка плувка и големи шарани на дъно.
Това, дето си го харесала, сигурно ще ти свърши някаква работа, ама нещо възтежичко ми се види. 400 гр. не е малко, а като добавиш и теглото на макарата, ще стане бая, особено за девойка. Такова топузче като го подържиш на ръка едно известно време доста ще ти уморява ръката.
Лошото е, че ако човек е с ограничен бюджет положението е такова - по-евтините такъми са тежички, а това, което е по-читаво си струва парички.
Аватар
i_love_fishing
новобранец
новобранец

http://shop.fishing-mania.com/viewrods3 ... mer=sk1196 този как ви се струва?защо пък да не става за риболов на дъно например? и мога да си хващам по-едра риба с такъв подобен телескоп на плувка нали? и все пак лекичък е :) ЗА ЯЗОВИР СТАВА ЛИ??????
Най-обичам да тръпна в очакване, когато плувката ми се движи, към дъното...
гост
новобранец
новобранец

Мнение от гост »

Това е съвета на доктора предполагам. А на дъно можеш да ловиш с такава пръчка, но е по-опасно понеже пръчката е направена да изхвърля по-малки тежести и може да се счупи ако не внимаваш.
Уважавай събеседника!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Хм :roll: не случайно там пише, че "серията е подходяща за плувка" :!: С тази акция и керамични водачи не ми се струва разумно да го ползваш за дъно :roll:
Аватар
i_love_fishing
новобранец
новобранец

Разгледайте всички телескопи с водачи с марка Shakespeare в http://shop.fishing-mania.com и ми кажете, кой става за универсален риболов и е най-подходящ за мен :) ако ви се занимава де :?
Най-обичам да тръпна в очакване, когато плувката ми се движи, към дъното...
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Много труден избор :roll: , но ако все пак държиш да е Шекспир може би някакъв компромис е Shakespeare - Pro Power Tele; 3 м. :? Малко късичък идва за плувка, но... универсални пръчки няма!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Хм... виж сега . Аз съм с Cormoran Tele Pro 4.00 m . чист карбон с керамични водачи 180 гр . Макарата ми е на Шимано 8-лагера . Перкектен баланс между двете . От миниатюрни уклеи до 4 килограма шаран съм вадил с този комплект . Моя съвет е да посабереш малко парички и да си вземеш един карбонов телескоп 3- 3,5 м , понеже ти си момиче и доста бързо ще умалееш . Макарата може да не е толкова добра но ще я смениш след време . Не бързай да купуваш от нета , разгледай рибарските магазини откъдето си . Сигурен съм че ще има нещо по на достъпна цена . И при всички полежения вземи някой опитен рибар с теб , защото в магазина могат да ти кажат да супер е телескопа ама като те видях че не разбираш особено и да те метнат.
Не бързай и като копуваш излез от магазина и виж удобна ли ти е въдицата подръж я , разклати я малко да я усетиш , защото ще ти стане като удължение на ръката , комфорт и удобство трябва да съпъдстват риболов . :)
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Babydoctor . Дам и ти си прав , ама тука идва другия момент че ако пукне или чупи единия карбон ще внимава с втория , а пък като вземе кола за брулене на орехи няма да и прави особено впечатление като го хласне 2,3,4,5 пъти :D и на него нищо не му стане. Ама нека все пак почне с нещо по обикновено пък то ще си проличи по нататък. :)
V93
новобранец
новобранец

Мнение от V93 »

Local написа:... ако пукне или чупи единия карбон ще внимава с втория , а пък като вземе кола за брулене на орехи няма да и прави особено впечатление като го хласне 2,3,4,5 пъти :D и на него нищо не му стане.
А бе, то като съсипе телескопче за нап. 100-тарка и нагоре ще е малко утешение, че за следващия ще внимава. Хубаво е човек да се научи с нещо по-обикновено, пък като си създаде навици вече и опасността да види сметката на някой скъп такъм ще е по-малка.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Веселба голяма
http://shop.nariba.com/rods/view/2/1/1070.html
Ей такова нещо си поръчах тази година (4м) и въпреки че изглежда доста :roll: как да кажа... непритенциозно.. вече му направих 10-15 излета на плувка и останах доста доволен.
Иначе го взех за да стои на село (като резервен вариант :D ,случва се и без въдици да тръгна) но вервайте ми , цяло лято ловя с него и съм доволен.
За дъно не става но смело мъкнах каракуди по 500 гр с 0.12основно като има и една около 600гр на актива и доста платички по около 500гр.
Е за дъно не става но за плувка е муцки.Особенно за начинаещ.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Така е колега . Прав си. Нека свикне с брадвата после с ножа , казваше дядо ми :D
atanasov2004
новобранец
новобранец

...още едно мнение от мен.

Мнение от atanasov2004 »

Хайде и от мен едно мнение. Има едни леки и финни телескопчета на
Трабуко, сини на цвят, много леки и финни, пише че са карбон ,но не
знам дали са оригинални. Даста добър строй-леки и стегнати. Дължина
3-3,30 м. мисля че ще ти вършат работа за уклей,червеноперка,бабуш-
ка,каракуда,костурчета и т.н. Не са скъпи 35-40лв. Моя съвет е да
си вземеш от тях. Не са подходящи за дъно, но за плувка са добри.
Успех !
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”