Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Разбира се, шегувам се.Димо Михалев написа:Кое се трие и кое не, е по преценка на модераторите, и не се обсъжда!gergi_81 написа:
Виж ти като я качиш тази комбинация и никой не я трие. Аз не смея да пусна нищо вече
Преди време стана въпрос за чепаретата в google, и се загледах в някои модели, които ползват в Англия. Ясно, че са за скумрия, но някои неща ми допаднаха много. Там основно ползват сребристи и сиви ламета,като гледат да се доближават до естествените цветове на рибките. Ще си направя няколко експеримента с това ламе. Може пък и нашия сафрид да го хареса.
Спокойно, ще имат и очички!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Интересен начин, успяваш ли да направиш еднакви дължини на бидемите така?Моряка написа:Ако на някой му допаднеНе може да се разкарва възела на никъде
https://www.youtube.com/watch?v=JQDZ4Nrs5Rw
От всичко най-обичам, гол по пясъка да тичам!
-
- ще става разбирач
Моряка написа:Ако на някой му допаднеНе може да се разкарва възела на никъде
видимо е добър,но ми се струва малко времеемък ,за чепаре за сафрид ,за черньо мисля е ок
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- Моряка
- кандидат преподавател
Точно така, отнема повече време.El Pescador написа:Моряка написа:Ако на някой му допаднеНе може да се разкарва възела на никъде
видимо е добър,но ми се струва малко времеемък ,за чепаре за сафрид ,за черньо мисля е ок
А сега де? 

При такъв сериозен възел, мен лично не би ме притеснявало времето и сложността, а по-скоро, че става буца, която е доста по-видима за рибите. Може и да съм в грешка, разбира се, но гледам всичко да е възможно най-тънко и фино.
Стигнах до този извод след един експеримент с капчица червена боя на самия възел. Идеята ми беше, да имитирам нещо, което рибките/куките гонят. Ефекта беше- загуба на няколко чепарета и изхвърляне на останалите.
Оказа се, че чернокопа също захапва тези точици и прегризва цялото чепаре. (Поне така си мисля, че се случваше тогава) От тогава си мисля, че колкото по-малко е възелчето, толкова по-добре работи чепарето. Без значение дали е за сафрид или чернокоп.
При турските чепарета, в които слагат по едно свободно топченце на бидема, се търси същият ефект между другото. Някои колеги също правеха такива преди време, но вече не ги виждам "в обръщение". Някой да сподели опит с тези модели, ако желае. Интересно ми е освен оплитанията на бидема дали има и други недостатъци и прегризани влакна.
Стигнах до този извод след един експеримент с капчица червена боя на самия възел. Идеята ми беше, да имитирам нещо, което рибките/куките гонят. Ефекта беше- загуба на няколко чепарета и изхвърляне на останалите.
Оказа се, че чернокопа също захапва тези точици и прегризва цялото чепаре. (Поне така си мисля, че се случваше тогава) От тогава си мисля, че колкото по-малко е възелчето, толкова по-добре работи чепарето. Без значение дали е за сафрид или чернокоп.
При турските чепарета, в които слагат по едно свободно топченце на бидема, се търси същият ефект между другото. Някои колеги също правеха такива преди време, но вече не ги виждам "в обръщение". Някой да сподели опит с тези модели, ако желае. Интересно ми е освен оплитанията на бидема дали има и други недостатъци и прегризани влакна.
Топчето бачка на сумрак.
Но и чернокопа го търси
В дълбочина.
Аз слагам,ако има такава поръчка.
Иначе лично аз не използвам
Топче за лично ползване.
Миналата есен,един единствен ден
Ми дадете много добър резултат,
На сумрак,спрямо без топче.
Пък и топчето може да се набие
На куката на лопатката,като главичка.
Но и чернокопа го търси
В дълбочина.
Топче за лично ползване.

Риболовци.
Можеш да го набиеш, но идеята му е да имитира нещо, което рибката гони. Създаваш реална ситуация под водата и разсейваш плячката от другите детайли, които издават измамата. Поне такъв е замисъла, но явно не работи, според предвидените резултати, и метода не успя да се наложи.lusienn написа:Топчето бачка на сумрак.
Но и чернокопа го търси
В дълбочина.
Топче за лично ползване.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Малко извън темата , някой да има повече сигнална корабна боя (оранжева)да ми продаде малко?
Яни Георгиев Viya Fishing Бургас 088 854 7070, има много хубава корабна боя, която ще продава в магазина.redovi555 написа:Малко извън темата , някой да има повече сигнална корабна боя (оранжева)да ми продаде малко?
Често прегризва и вирбел с карабинка (който ползва никелирани такива) няма начин да не се е чудил що изчезва всичко от раз.gergi_81 написа: Оказа се, че чернокопа също захапва тези точици и прегризва цялото чепаре. (Поне така си мисля, че се случваше тогава) От тогава си мисля, че колкото по-малко е възелчето, толкова по-добре работи чепарето.
Затова или черни или дори само вирбел
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Сега като го спомена, преди слагах едни топченца да ми спира вирбела на водача горе. Заминаваше си всичко, както казваш.dobria1 написа:Често прегризва и вирбел с карабинка (който ползва никелирани такива) няма начин да не се е чудил що изчезва всичко от раз.gergi_81 написа: Оказа се, че чернокопа също захапва тези точици и прегризва цялото чепаре. (Поне така си мисля, че се случваше тогава) От тогава си мисля, че колкото по-малко е възелчето, толкова по-добре работи чепарето.
Затова или черни или дори само вирбел
Топче не ми е заминавало,
Засега над чепарето.
Ползвам едни по едри,
Шарени от пресован стиропор,
За платерина,над вирбела
С чепарето и само черни слагам
От малките. Намерих им приложение,и на
Пликчета за чепаретата.
Ще държа готови бидеми
В тях,малко място взимат в куфара,
С такива резервни влизам за чернокоп,
Поне по 10 на ден превръзвам.
Тая кука ми носи и сафрид мешано.
До 20 см чернокопи прибира,
По едри сменям на номер 19.
Много лека кука,добре играе.
Но има недостатък,че се гъне лесно,
Но вади много риба .
Засега над чепарето.
Ползвам едни по едри,
Шарени от пресован стиропор,
За платерина,над вирбела
С чепарето и само черни слагам
От малките. Намерих им приложение,и на
Пликчета за чепаретата.
Ще държа готови бидеми
В тях,малко място взимат в куфара,
С такива резервни влизам за чернокоп,
Поне по 10 на ден превръзвам.
Тая кука ми носи и сафрид мешано.
До 20 см чернокопи прибира,
По едри сменям на номер 19.
Много лека кука,добре играе.
Но има недостатък,че се гъне лесно,
Но вади много риба .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Само да ви информирам че има отново от стария кринкъл(без медния отенък)
6 цвята малко бледи ама....
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- ще става разбирач
Тънка перла кажи къде да намеримdobria1 написа:Само да ви информирам че има отново от стария кринкъл(без медния отенък)
моята риба никой не може да я хване ,