Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За спама по темите!
Модератор: dantho.mihov
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
За спама по темите!
Аз мисля че е крайно време да се замислиме по въпроса за СПАМА по темите!!! А вие???? 

Re: За спама по темите!
Абе,крайно !
Има много изнервящи с мераци за модератори.....
Ама ...
Има много изнервящи с мераци за модератори.....
Ама ...
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Браво бат Гого!
Един от малкото конкретни случаи тази вечер
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=148685#p148685
Не искам никого да ощетя,орежа,наскърбя или отхвърля,ама истината е,че си нямаме ИСТИНСКИ ПРАВИЛА във форума!
Нямате си идея колко ми е болно да делна тема,ама го правя!Нямате си идея колко много теми местя на ден!Нямате си на идея,че ние модераторите отделяме повече време на личните съобщения,отколкото същността на темите.Какво да Ви кажа-все пак надхвърлихме 15 000 потребители!Преди година и половина аз пуснах тема "5 555"!
Тази вечер на майтап загатнах за временен бан на трима от потребителите ни-Rapala_team,Kroki_bg,Alcora/не съм си го и помислял даже/!Момчета,в този форум няма спам-има флууд!
Разберете,че от трупане на мнения няма облага!Писал съм го и пак ще го напиша- Малко е нужно,за да ни е удобно и полезно използването на този сайт!
Един от малкото конкретни случаи тази вечер

Не искам никого да ощетя,орежа,наскърбя или отхвърля,ама истината е,че си нямаме ИСТИНСКИ ПРАВИЛА във форума!
Нямате си идея колко ми е болно да делна тема,ама го правя!Нямате си идея колко много теми местя на ден!Нямате си на идея,че ние модераторите отделяме повече време на личните съобщения,отколкото същността на темите.Какво да Ви кажа-все пак надхвърлихме 15 000 потребители!Преди година и половина аз пуснах тема "5 555"!

Тази вечер на майтап загатнах за временен бан на трима от потребителите ни-Rapala_team,Kroki_bg,Alcora/не съм си го и помислял даже/!Момчета,в този форум няма спам-има флууд!
Разберете,че от трупане на мнения няма облага!Писал съм го и пак ще го напиша- Малко е нужно,за да ни е удобно и полезно използването на този сайт!
- Николай Неделков
- учете се от него
Въпреки ,че и на мен ми се е случвало да спамя в някоя тема , съм ЗА временния БАН. С малко повече желание , съобразителност и АКЪЛ , няма да се омазват хубавите теми с излишен спам. Спама в РАЗНИ - там всяка тема тръгва с едно начало , а поема по 100 други пътища ...
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paublo_Eskobar
- Модератор
На всеки от нас се е случвало да поспами малко без да се осети дори!Аз много пъти съм се усещал и съм гледал да си изтрия поста навреме,за да не преча примерно на споделената радост от улова на някой колега с някое тъпо изказване извън темата.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Отварям си значи дадена страница в основен подфорум на сайта и гледам съотношение 27/18 в полза на темите без катанец !
Това нормално ли е ? Това спам ли е ?....или на съответния модератор му "хлопа дъската"
Добре де , ако една тема се повтаря , няма ли къде да се тури _ да речем директно в подфорум "Модераторското кошче" , ами трябва сега тука бате да видиме всички кой е тоя "пич" , дето не чете форума редовно !
Ама много назидателно това с катинарите бе !!!

- Rapala_Team
- разбира нещата
-
- разбира нещата
Този форум е предпочитан пред другите точно защото можеш да пуснеш някоя лакърдия не по темата. И доста често това освежава темите и прави четенето по-леко. Но не бива да се прекалява. Има предостатъчно теми за чесане на езиците.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Понякога се получава,защото думата дума отваря,но наистина да не се злоупотребява.А с отварянето на теми,също виждам,че някои нови колеги не си правят труда да прочетат малко назад,а направо си пускат дублираща тема.В момента в "морски риболов" се напълни с нови дублиращи теми.

Спам е имало, има и ще има! "Истински правила" (да ме извини, sapuna), едва ли скоро ще има! Този проблем трябва да се контролира от всички нас и не е въпрос само на каквито и да било правила, а на самодисциплина. Прав е наблюдател, че понякога някой лек майтап освежава темата, но именно тук някъде трябва да търсим границата, която не бива да прескачаме. Това почти всички сме го правили със ясното съзнание, че спамим, но сме решили за себе си, че мнението по никакъв начин няма да навреди на темата, а това не може да се вкара в някаква рамка. Не отричам факта, че форума има нужда от точно определени правила в доста области и се надявам това някога да стане, но не бих одобрил нашия сайт да се превърне в полицейски, в който всяко по-различно мнение да бъде изтривано. Пак казвам, че проблема е общ и не бива, ако са ти оспамили някоя тема веднага да си отмъщаваш на колегите под същата форма, а да се стремиш да не допускаш тази грешка. Тук идва и нашата работа на модераторите, в която освен да чистим темите, трябва да обясняваме (най-често на ЛС) на колегите прехвърлили границата, защо не трябва да постъпват така, а това отнема много време и не винаги имаме възможност да го правим. Освен това, основен проблем е и трупането на мнения от страна на някои от новорегистрираните колеги, постващи мнения без дори да си направят труда да прочетат темата. В тази връзка за мен виси въпроса, дали въобще е нужно изписването на броя мнения под ника!? Може би и това не е начина и въобще не мисля, че сме в състояние да ограничим новите колеги да блеснат в цялата си риболовна светлина. Абе важното е да сме здрави!
-
- ще става разбирач
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз пък имам моменти, когато спама е по-силен от мен и докато не мина през полвината теми не ме отпуска, ама кво да правя. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ехо ... хо ...хо... оуууchirusa_bg написа:Аз пък имам моменти, когато спама е по-силен от мен и докато не мина през полвината теми не ме отпуска, ама кво да правя.

- barutchiata ©
- Администратор
Само да вметна,че самосъзнанието на потребителите е по важно от броя на модераторите, защото и 1000 мода да има спами ли се, всички теми стават като една.Обичайните неща...пиене,ебане,на кой му е по голям, ти ли ще ме учиш бе,яж ми..., и .....абе вие си знаете.Поотпуснахме нещата в разни понеже сме хора, а хората имат нужда да пускат парата от време на време.И колкото повече потребители толко повече мнения и виждания.Та ми прави впечатление се заформиха групички които само да им излезне някой нов във форума и го зачекват здраво.Неминуемо това води до конфликти,които не са ми приятни.Форума има нужда от повече уважение на потребителите един към друг, отколкото разделение......в крайна сметка тука всички сме от naRiba .......ако бъркам нещо ме поправете!!!!Дразнителите ги оставете на мен и не се занимавайте с тях!