Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Хвърляте хартийки – ще горите в ада!
Модератор: dantho.mihov
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Хвърляте хартийки – ще горите в ада!
Четох темите в "Екосистемата около бивака".Актуални и наболели теми.Предложението на Zen ме подсети да Ви запозная с едно материалче,на което попаднах неотдавна!Не знам дали статията е авторска /на Вергиния Генова/ или е копната от друго място,но ще си позволя да я пренапиша!
Дълго се чудих в кой раздел да пусна темата и след като не е пряко свързана с риболова реших,че тук и е мястото!
Та ... припомнете си миналото,замислете се върху греховете си,постъпките си и преценете как ще ви се реваншира живота!
Смъртните грехове вече не са седем-станаха четиринадесет!Те са много модерни и разпространени и мисля, че по един от параграфите – замърсяване на околната среда – всички сме в кюпа и няма измъкване.
Та,да го повторя и аз: Сега да ви видя дали ще продължавате да съгрешавате срещу себе си, природата и бога!?!
Дълго се чудих в кой раздел да пусна темата и след като не е пряко свързана с риболова реших,че тук и е мястото!
Та ... припомнете си миналото,замислете се върху греховете си,постъпките си и преценете как ще ви се реваншира живота!
Смъртните грехове вече не са седем-станаха четиринадесет!Те са много модерни и разпространени и мисля, че по един от параграфите – замърсяване на околната среда – всички сме в кюпа и няма измъкване.
В.Генова написа: Папата прибави още седем смъртни гряха, които директно ви гарантират телепортацията в ада. Досегашните заклеймени грехове са формулирани през VI век и определено е любопитно да си ги знаем:
За прегрешилите в горделивост следва разпъване на колело;
За завистниците – потапяне в ледена вода;
За чревоугодниците – тъпчене с плъхове, жаби и змии;
За похотливите – задушаване в огън и сяра;
Гневливите ги очаква разчленяване;
За скъперниците – потапяне в казан с вряло олио;
За мързеливите – хвърляне в дупка с отровни змии.
Прочитайки ги, може би вече откривате своето място и се питате, а ако не вярвам, дали все пак може да прескоча трапа. Така формулирани в съвременния свят си е с еднопосочен билет за ада и изглежда няма спасение. Може би от страх броя на католиците драстично намалява и желаещите да вярват в нещо се преориентират към други по-толерантни богове.
Папата обаче е решил да сложи в ред вярващите, като ги заплаши с още нови смъртни грехове. Те са много модерни и разпространени и мисля, че по един от параграфите – замърсяване на околната среда – всички сме в кюпа и няма измъкване.
реклама
Новите смъртни грехове са:
Експериментиране с човешкия геном – звучи ми като лов на вещици! За да няма риск да съгрешите, по-добре въобще не се занимавайте с наука, че не се знае в кой кръг на ада ще горите, а само се трепете над новата дисертация.
Педофилия – това не би ли трябвало да се смята за грях доста по отдавна?
Замърсяване на околната среда – ето от тук няма измъкване, освен да се върнем към землянките.
Нечестно забогатяване за сметка на други – от феодализма насам, мисля, че този грях се развива много цветущо, апогеят е официално обявен при капитализма. Всеки, който има фирма си е пътник, защото все някога някак е ощетил работниците си.
Причиняване на социално неравенство – класи, касти, съсловия, масонство... не са от вчера, но добре, че Папата се е сетил най-накрая да ги озапти тези хора. То бива, бива да се бъхтаме, за да се докопаме до средната класа, ама това си е грях отвсякъде.
Лакомия за пари – без коментар. Всеки работодател да си го сложи над бюрото и с небрежен жест да го показва на подчинените си всеки път, когато дръзнат да се полакомят и да споменат инфлацията. Това е все едно да споменеш Божието име напразно.
Употреба и разпространяване на наркотици – напълно съм съгласна, ама какво ще правят тези невинни деца, които някак си някой батко вече ги е подмамил към дъното на ада.
Не е честно да те пуснат да живееш и изведнъж да те осветят, че нарушаваш поне параграф 22 и още няколко в съседство. Но така е, никой не ги е карал насила да се раждат в християнска страна, още повече католическа.
И след като вече сме наясно с новите смъртни грехове, трябва да сме още по-бдителни към живота си. Вече може да не казваме, че пътят към ада е осеян с добри намерения, както се вижда това вече е хем остаряло, хем погрешно, хем никой не може да дефинира какво е това словосъчетание (добри намерения) най-вероятно хората използвайки такива са подведени под параграфа на словоблудстване и директно ще си горят в ада.
Вече спокойно можем да казваме, че пътят към ада е постлан с хартийки от банички и найлонови пликчета. Сега да ви видя дали ще продължавате да съгрешавате срещу себе си, природата и бога!?!
Та,да го повторя и аз: Сега да ви видя дали ще продължавате да съгрешавате срещу себе си, природата и бога!?!
Re: Хвърляте хартийки – ще горите в ада!
Представя те ли си тоя папа да вземе да измисли и някай грях за ловенето на риба
или за пиенето на домашна
или да не се заглеждаш по Анжелина Джоли
Ми то няма да има хора в рая бе Митко,всичко е направено за пари еййй сигорно и там трябва да се плаща,подкупва,рушвети,да му таковам всичкото вече не ми се и умира 

- edimi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Nedeltcho Delev написа:..........,да му таковам всичкото вече не ми се и умира

А за хартийките......ох, малко богобоязливи хорица останаха в таз държавааааа ей! Явно много българи ще са в ада. Ама така пък ще ни е ясна системката, буташ рушветче и хоп, вънка от казана, буташ друго рушветче и хоп друг в казанааааа. Яко побългаряване ще да падне в тоз` АД

малиии, кеф, риба
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
- nikaro
- ще става разбирач
Евала,Митак
Всички трябва да се замислим какви сме и на къде
сме се запътили

Всички трябва да се замислим какви сме и на къде
сме се запътили

- krokibg
- учете се от него
Знаете ли че,въпросните папи продават индулгенций ??? Съгрешаваш,купуваш си индулгенций и хопа вън си от ада
Тези папи ще си измислят още куп грехове за да продават повече от техните индулгенций.Така че,я си я карайте както си знаете,все ще се намери начин да излезнеш от казана срещу някой и друг лев

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Значи момчета,при Любо нямате грижи!Кисии,пликове,превръзки и т.н.-директно в язовира!Така може да не се види и белким спестим по една индулгенция!
п.п. Да не ми се върже някой ей!Ша Ви трепа!

п.п. Да не ми се върже някой ей!Ша Ви трепа!
Наистина при католицизма всичко винаги е било малко по комерсиално,а при православието всичко се извисява към духовното.
Има си десет Божи заповеди и според мен а според всеобщото мислене те са необходими за спазване!
А тези нови грехове измислени от папата не се различават от 7 смъртни гряха горделивост,похот,чревуогодие,завист,алчност,гняв и леност!
Така че може да не се плашим че ще слезем в ада защото сме богати или защото сме изхвърлили хартиика на неподходящо място.
Христос също казва че богат трудно би влязъл в Царството небесно-но не и невъзможно!
Поздрави!
Има си десет Божи заповеди и според мен а според всеобщото мислене те са необходими за спазване!
А тези нови грехове измислени от папата не се различават от 7 смъртни гряха горделивост,похот,чревуогодие,завист,алчност,гняв и леност!
Така че може да не се плашим че ще слезем в ада защото сме богати или защото сме изхвърлили хартиика на неподходящо място.
Христос също казва че богат трудно би влязъл в Царството небесно-но не и невъзможно!
Поздрави!
- maycal
- ще става разбирач
Индулгенциите не дават гаранции!Krokibg написа:Знаете ли че,въпросните папи продават индулгенций ??? Съгрешаваш,купуваш си индулгенций и хопа вън си от ада![]()
![]()
Тези папи ще си измислят още куп грехове за да продават повече от техните индулгенций.Така че,я си я карайте както си знаете,все ще се намери начин да излезнеш от казана срещу някой и друг лев
![]()
![]()
![]()

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
незнам колеги за вас ?ако знам че там ме чакат хубави рибоци то? еи сега умирам и хич не ми пука за жената, децата, и родата па камоли за папата

- krokibg
- учете се от него
Сапунджиев,имам едно камионче Мерцедес 407.Със него,всяка втора седмица изпращам хора да събират бутилки и хартийки за да е чист язовира.Скоро не бях се качвал понеже имам ангажимент,но като ми сварши/ангажимента/се качвам и се прави генерална уборка на язовира.Немога да исчистя всичко на 100% но ти гарантирам че само със тези си действия съм си осигурил влизането в рая,ако има такъв някъде.Там съм повярвай ми. А за индулгенцийте,повярвайте ми,всички които правят простотий и са католици,си купуват и се откупват.Основно това се е случвало в Италия преди,случва се и сега.Ако знаете колко народ се е възползвал от това си право

Понеже стана дума за натежаване в добрата посока ще разкажа една история и Вие ще прецените дали с иидулугенция можеш да натежиш към доброто:maycal написа: Индулгенциите не дават гаранции!![]()
Думата "индулгенция" означава "снизхождение", т.е. ако нещата са "на кантар", надеждата е чрез купените индулгенции да натежат в добрата посока!
"В едно село починал кмета-много добър човек направил много добрини на селото.
Трябвало само да се качи до Св.Петър да му отвори вратата на Рая.
Качил се кмета и почти сигурен направо се устремил към Високата порта,обаче Св. Петър го спрял и му казал:
-Не бързаи толкова г-н Кмете.Първо трябва да извадим везната и да премерим колко тежът добрите ти дела и колко лошите неща си извършил.
-Добре!-казал кмета като не се притеснил.
-Ето тука от лявата страна слагам само едно прегрешение което виждам а ти ще кажеш за добрите си дела.
-Построих Църква в селото кубето на която стига чак до небето и цяло село ме обича!-започнал кмета.
-Добре слагаме Църквата!-но везната останала наклонена към греха.
-Построих чешма в центъра на селото и цялото село пие вода от нея и ме обича!
-Добре слагаме и чешмата!-но везната пак останала наклонена към греха.
-Направих мост който да съединява със съседното селои цяло село ме обича!
-Добре слагаме и моста!-но везната пак останала наклонена към греха.
Тогава кмета разтревожен попитал какъв е толкова голям греха?
-Греха е следният.Спомни си когато направихте моста двете села колко агнета заклахте и колко вино изпихте!
-Така е!-казал кмета.
-А когато ти се връщаше по него не видя ли сляп човечец с протегната към тебе ръка да иска милостиня!
-Така беше!
-Ти какво му каза? Сложи само камъче в ръката му и му каза че от това цял мост си направил!
Кмета навел гузно глава но Св.Петър продължил:
-Тогава ти не видя но от слепите очи на този сиромах се търкулнаедна сълза!Ето нея сложих в лявата страна на везните!!!
Като разбрал кмета какво бил извършил се обърна и поел пътя към ада!"
-
- разбира нещата
Така, като ви гледам, бая широчко ще ми е в Рая.

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
-
- и господ не е толокова добър
Ни на земята е оправихме,че почнахме за горе да мислим 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Със хартийки или без,всички ще вървим на майната си,това прочетох от поста на колегата Дими
В крайна сметка,остават записани и хубавите и лошите неща
Важното е човек да прави добри неща,пък да става каквото е писано.Всички сме грешници,и то много големи,но никога няма да си признаем,защото когато се замислим за нещата,винаги гледаме да изтъкнем хубавите първо а лошите уекинко ги поприкриваме.Така че,имам камион за боклука и който го мързи да го събира,ще го посъбера после
Само да не ходите по голяма нужда на пътя,да не правим гигантски слалом по червен сняг

Не е така Любо че всички ще горим.Аз просто исках да наблегна на това да обмисляме и малките неща!
Затова си мисля че темата на sapuna е много ценна защото за някой малките неща като да си изхвърлиш хартийката са незначителни но винаги малките камънчета са обръщали каруцата!
Затова си мисля че темата на sapuna е много ценна защото за някой малките неща като да си изхвърлиш хартийката са незначителни но винаги малките камънчета са обръщали каруцата!