Молба към всички...

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

joco

Молба към всички...

Мнение от joco »

членове на "Клуб риболов с директен".Моля да бъда приет във вашия Клуб,като обещавам редовно да си плащам членския внос(най-често ще бъде под формата на шишета с огнена течност :oops: :D )и ще присъствам на всичките ви сбирки ит.н. и т.н. :D :P :rolleyes: А сега сериозно:
Вчера следобяд едно приятелче звънна,че му трябвали 5-6 кила пастърва за некво гости,ма иска прясна,а не от магазина. :oops: :rolleyes: Взе ме и къде,къде,на платеното на Пънча.Взех си само директния(на Сърница така и не успях да го пробвам :drinkers: :drinkers: :drinkers: :mrgreen: ).Застанахме на мостчето,най-близо до мрежата от към реката и .....Влюбих се,бе,влюбих се :oops: :D :idea: .Основно 014,повод 0,12,кука №14 Мустад,плувка 1,5 гр.на бял и се почна.... :rolleyes: Вадих риби от 200 до 700гр. пастърви и едно шаранче 1,250гр.Перфектно засичане,перфектно водене на рибата към кепа,абсолютен контрол над рибата,въобще абсолютно различно преживяване и кеф,в сравнение с пръчките с макара :oops: :D !Отделно хвърляхме един до друг и отчетливо при мен имаше повече кълване и повече закачени за устата риби.Е,имаше и изпуснати,но още не съм свикнал със засичането.Малко ми е странно,че има леко забавяне от вдигане на пръта до засичането,ма то се компенсира от по-чуствителната плувка.
П.П.Май че наистина ще се огледам за нещо по-добро като прът,но вероятно към есента.Все пак ми трябва малко време да свикна с новите движения и поведение на и към пръта!
П.П.П.Нямам мускулна треска,но сигурно е от разпивката,дето дръпнахме в кръчмата през пътя-някаква битова механа(не бях ходил от години там).Препоръчвам ви я горещо :drinkers: :rolleyes: .Всичко е на супер ниво,че си взех скара за в къщи,че трябваше да готвя.... :mrgreen:
П.П.П.П.Зарибихте ме,ей,зарибихте! :oops: :D
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Re: Молба към всички...

Мнение от Dedy »

:smt109 :smt109 :smt109 :smt109

Приет си! Гласуването протече по следния начин: ЗА - 100%, ПРОТИВ - няма, ВЪЗДАРЖАЛИ СЕ - няма!
А наесен те чакаме и ТУКА
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Dedy написа::smt109 :smt109 :smt109 :smt109

Приет си! Гласуването протече по следния начин: ЗА - 100%, ПРОТИВ - няма, ВЪЗДАРЖАЛИ СЕ - няма!
А наесен те чакаме и ТУКА
Айде вкарай го в беля, сега човека...
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

Молба към всички...
от joco на Пет Мар 28, 2008 2:26 pm

членове на "Клуб риболов с директен".Моля да бъда приет във вашия Клуб,като обещавам редовно да си плащам членския внос(най-често ще бъде под формата на шишета с огнена течност )и ще присъствам на всичките ви сбирки ит.н. и т.н.
Значи не се подвеждай по приказките на ДЕДИ и линковете му :) :) и с директният който го може си го може :) :)
За мен лично си приет в клуба :smt041
Изображение
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

joco написа:членове на "Клуб риболов с директен".Моля да бъда приет във вашия Клуб,като обещавам редовно да си плащам членския внос(най-често ще бъде под формата на шишета с огнена течност :oops: :D )и ще присъствам на всичките ви сбирки ит.н. и т.н. :D :P :rolleyes: .....:D
Такива думи галят ухото. :D Радвам се, че си познал магията на плувката и на директния. Това непременно трябва да се отбележи някакси :drinkers: .

Наслука!
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Честито и добре дошъл.Включвай се по често и ще научиш тънкостите на най-добрия начин на риболов.(за мен)
joco

Мнение от joco »

Малко отчет и един въпрос:
Откакто съм с директния,приятелите ме гледат малко нещо на "пенджуек",че хващам повече риба от тях :oops: :D .Ми от 5 излета,освен че нямам капо,но и съм с най-много уловени риби :mrgreen: .Сега въпроса:
Дължината на линията ми е около 6,50метра,при пръчка на 7м.Като ловя на дълбочина около 3,50-4 метра контрола на линията е лесен,ама ако съм на около 1 метър,влаченето ме тормози.Трябва ли да скъсявам линията и всъщност,колко трябва да е дължината на влакното между върха на пръчката и плувката?
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Дължината на целия такъм трябва да е колкото пръчката или до двйсетина сантиметра по-къс. Тва дет си го намислил е за щеките.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Добре дошъл в клуба на директния :lol: :lol:
Наблюдател ме изпевари :!: Наистина линията трябва да е с около 20см по къса от дължината на пръчката за да можеш по -лесно да замяташ и после по-лесно да можеш да кепчосаш уловената риба.
За разтоянието от плувката до върха нямаш избор ,това се постига само при щеката като се използват различни по дължина топ сети :idea:
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

joco, чакам те и в другия клуб! Вярно, че тогава приятелите ти откровенно ще те намразят, но усещам, че вече започваш да узряваш за него.
joco

Мнение от joco »

Dedy написа::arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

joco, чакам те и в другия клуб! Вярно, че тогава приятелите ти откровенно ще те намразят, но усещам, че вече започваш да узряваш за него.
:oops: :oops: :D Ми позаглеждам се,питам за нещо по-длъжко :D ,за нещо по-удобно за сядане(дали пък не е платформа :oops: :rolleyes: ),ма всяко нещо с времето си!
П.П.Деди,мерси за търпението по повод на нЕкои тъпи въпроси,ма кАто ми се Обясни нЕколко пъти :oops: :D съм много схватлив :P
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Първо помисли за едно столче, после другото идва по реда си. Няма нищо по-удобно от платформата при риболова на плувка. Без значение дали ще ловиш с директен, щека, мач, или боло, кефа е голям!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Освен столчето , важен момент са и стойките :D Аз ползвам като тези на снимката по-долу , "Г"-образната отзад , телескопичното колче отпред- фиксира пръта по направление ; върха на пръта- на 20-50см от повърхноста на водата. Г-образна стойка за отзад ползвам след няколко скока с дрехи след телескопи ( единия път и с чаша мастика в ръка , така бързо стана :oops: ). :D :D :D
Прикачени файлове
IMAG0240.JPG
IMAG0240.JPG (91.37 KiB) Преглеждано 1281 пъти
Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

IDA написа:Освен столчето , важен момент са и стойките ...
:wink: :wink: :wink: :wink:

Колега, на столчето за което аз говоря не му трябват стойки, то си има едни други пинизи, които осигуряват конфорта на риболовеца!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Поста ми е по-принцип за столче (сигурно за 90% от ползващите директни). Платформата е ясна-там няма какво да се коментира :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”