За платика!!

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

За платика!!

Мнение от vek0 »

Реших , че ще ми е от полза ако се посъветвам с вас (особено за тази капризна риба платиката...)Едни приятели ми казаха ,че на р.Тунджа до село Ханово започнала да излиза платиката ,та събота и неделя най-вероятно ще съм зареден на реката рано рано :mrgreen: .Изкам да се пробвам на фидер да я хващам ,но незнам колко дебела корда да слагам за основно влакно и за поводи .Също така ако можете да ми кажете и долу-горе кой номер кукичка да ползвам ще съм ви много благодарен.Долу-горе излизали средни екземпляри(250-350 гр. и нагоре ) :?: :?: :!: :arrow: :arrow:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: За платика!!

Мнение от Николай Неделков »

Светнаха ми очетата като видях заглавието "За ПЛАТИКА" :lol: :lol: :lol: направо станаха като копчета на балтон :lol: последните дни само фидерски филми гледам и такива за платики , така че и аз да изкажа мнение :lol: . Щом ще ловиш на реката си сложи 0.20 - 0.25 ако излезне нещо по едро ( шаран , клен ) да имаш шанс да го извадиш :wink: Предплагам , че платиката няма да се плаши от тази дебелина на влакното :roll:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Моето сега е :
Основно влакно - 0.16мм
Повод - 0.12мм :?: :?: :?: :rolleyes: :rolleyes:
Защото тези мой приятели ми казаха че на такава са я хващали обаче на плувка и била много плашлива и предпазлива .>!.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Ами вземи си и 0.20 и като отидеш на място , сам ще установиш как е по-удачно да се лови :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Значи там ще експериментираш.Подготви си две шпули и бой.Успех.И да пишеш в успешни.
Аватар
karavelov
новобранец
новобранец

Мнение от karavelov »

Колега, според мен повода ти е добре,само че основното ми се вижда малко тънко.Все пак ще мяташ тежка хранилка и с 0,16 основно може да имаш проблеми.Аз ползвам 0.20 за основно на фидера и в събота си лових платики на Дунав без проблем :D Успех :smt023
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

И да пишеш в успешни.
Ха дано , дал Господ :P :lol: и мерси за съветите .. :)
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Колеги ,сега ако можете да споменете нещо и за големината на кукичката ще е супер !!! :roll:
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

туряй най мъндзърката :lol: :lol: :lol:

тва горе е шега аз на Въча спецялно за платика монтирам от 0.16 до 0.10 зависи къв калибър излизан и дали е плашлива
я чувствась себя очен хорошо
ilky
новобранец
новобранец

Мнение от ilky »

кука №14 , №16 бяла :wink: Успех :D
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Хм, платиката си е много капризна даже, особено през това време на годината. 0.11-0.13 повод . 0.18 - 0.20 основно . Повода на куката 50-70см , зависи от течението, повода толкова дълъг, защото течението отмива храната от фидера и прави пътека , целта е стръвта да попадне в тази пътека. Кука права и тънка , понеже платиката има нежна уста. Ако е по силно течението слагай пръст или мокра глина , ако не е ,фидер захранка (някоя от по-хубавите български) + някоя платикарска манджа. Кастерчета и бели червеи слагай в захранката. Не е зле да имаш пинки и тънък торен за стръв.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
vek0
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vek0 »

Local написа:Хм, платиката си е много капризна даже, особено през това време на годината. 0.11-0.13 повод . 0.18 - 0.20 основно . Повода на куката 50-70см , зависи от течението, повода толкова дълъг, защото течението отмива храната от фидера и прави пътека , целта е стръвта да попадне в тази пътека. Кука права и тънка , понеже платиката има нежна уста. Ако е по силно течението слагай пръст или мокра глина , ако не е ,фидер захранка (някоя от по-хубавите български) + някоя платикарска манджа. Кастерчета и бели червеи слагай в захранката. Не е зле да имаш пинки и тънък торен за стръв.
Мерси колега за изчерпателния отговор !!! :prayer: :prayer: :partyman: :partyman:
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

колега имфото ти не е точно платики на тунджа около ханово няма платиките са на запушеното или маните както му е другото име рибите са от 200 до 500 грама аз лично ги ловя на 0.18 основно и 0.10 повод кука 18 червена стръвта е бял и пинки между другото платиките са редки в неделя съм там търси ауди или пасат комби
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

:wink:
Последно промяна от snegk на Чет Апр 10, 2008 8:12 pm, променено общо 1 път.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от laplandeca »

И аз да споделя опит ама от северни платики.Ловях ги тая година на дъно, основно дебело плетено влакно, повод 0,30, куки 10 и поголеми.Хващаха се такива от 350/400 грама до кам 600 гр.Не ходих специално за платика, ама то като рече да се хваща.
Водата ледена, стръв „морски дарове„. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”