Американска Пъстърва на Воблер и Блесна

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Американска Пъстърва на Воблер и Блесна

Мнение от Cougar »

Отварям я тази тема и ще я допълвам през идните дни / месеци.

Последната седмица имах добри резултати с доста риби по 30-40sm и разбира се 2 по-големи изтървани.

Днешната вечер всичко си беше пак в обичайния стил, надърпах от познатия ми вече калибър ..........

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

и на мръкване стигнах до ето този вир:

Изображение
Заметнах воблера точно в горната част и направо под падналото по течението дърво.(tochno korenite mu w centyra na snimkata) Като почнах да обирам имаше един много свиреп удар, пръчката се огъна, аванса изсфири, но аз държа здраво. Рибата обаче бързо смени посоката на движение и се изстреля право към онази клечка пред мен в дясната част на снимката, аз продължих да опъвам но за части от секундата я бях изтървал. Видях я как се лъсна под водата и при следващото опъване ми хвърли воблера в лицето.

Две от куките на предната тройка изглевдаха ето така:

Изображение

Куките ги купувам да са специално здрави. VMC-ExtraStrong Но 8. Няма какво да добавя...пълно разочарование. :(
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Ехх... бях се затъжил за репортажите на Пумата :D .
Пъстървите са супер колега . В момента в Асеновград , след като минаха проливните дъждове и наводненията снощи реших да се разходя с колата над Бачково и да огледам положението . Взех една въдица със себе си да хвана 2-3 мряни. Просто ей така да не стои въдицата в колата . Видях един познат в селото и той ми каза ,че 3 рибарника са изпуснали пъстървата си и са разбити тотално . Но никой не смее да ходи заради голямата вода . Пък аз нали съм си два метра , без никво колебаене на едни мои вирове след селото се набарбуках във водата , сложих си земния червей и си зачаках баба мряна . Хвърлих 2-3 пъти и на 3тия път последваха два много здрави и рязки удара , засекох и изведнъж тръгна аванса , а колкото и да е голяма мряната аванс не взима , много лесно се предава . След около 5-6 мин се показа една американка с поне за мен доста внущителни размери . После вкъщи кантарчето показа 700 гр. Така от 19 и 30 до 20 и 10 хванах 4 пъстърви и 2 големи мряни .
Та щом пишеш за изкуствените примамки за пъстърва сподели какви са те в средно замътена вода . Защото днес възнамерявам дам им потроша кокалите на тези пъстърви .

ПС: Относно колега rimohit . Айде бе колега до кога ще те чакам да ми дойдеш на гости ще свърши лятото и няма да сме направили заедно нито един риболов на мряна , пък сега и по реката има доста пъстърва.
Клавиатура риба не лови!!!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Американска Пъстърва на Воблер и Блесна

Мнение от www.***.com »

Cougar написа:Куките ги купувам да са специално здрави. VMC-ExtraStrong
Пробвай с Гамакатцу :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Абе уж братовчеда се нави да идваме ама ей на .В бургас ми се отваря работа .А пък и той поне 1 седмица няма да може да се освободи :cry: Питаш ли ме как ми търпи търпилото
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Local написа: Та щом пишеш за изкуствените примамки за пъстърва сподели какви са те в средно замътена вода . Защото днес възнамерявам дам им потроша кокалите на тези пъстърви .
Айде ш отговарям уместо Пумата па той да ме допълва :
Изображение

Тъй тез Голдита са убиици на пъстърва в замътена вода особенно това средното . А и да е тракащият модел :wink:
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

Мнение от lifestyle_987 »

Поздравления за успешния риболов колега.....Екстра си се справил няма някое по голяма парче но нищо другия път....5 пъти по успешно :!: :!: :!: 8)
Не рибата къса влакното, а търпението на човека зад въдицата.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Local написа:сподели какви са те в средно замътена вода . Защото днес възнамерявам дам им потроша кокалите на тези пъстърви .
Е, Local и ти много успешно си се справил. За мътна вода препоръчват електрикови блесни (жълто и оранжево). Аз с тях обаче не съм имал някакви резултати защото не съм ги ползвал. Предпочитам сребърна лопатка.

Изображение

Мисля че с блесни ще си по-добре защото в голяма вода като ги закачиш няма да можеш да нагазиш да си ги откачиш, а воблери не е приятно д асе губят. Освен това тези риби от рибарника няма да са много придирчиви. Те тепърва трябва да се учат как да си намират сами храна.

А аз тук ще си взема нови куки и ще продължавам до улавяне на голямата риба, но си мисля че това което стана вчера се дължи на секундното отпускане на линията. Тази ми ти риба на голяма скорост се е бухнала в този клон пред мен, едната кука се е закачила на него а другите от голямата инерция са се изправили...Защото аз с моето опъване не мога да ги изправя, по-скоро ще се скъса кордата (0.26)

Не съм ви пуснал снимки от мухарския си риболов. Вързах един Muddler Minnow (голяма муха имитация an рибка) и като ги затрясках. Първа риба - кефалче от 8см. Втора риба пъстърве от 7см, трета риба костур от 9см и т.н. Скоро няма да повторя.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

А така колеги . Благодаря за инфото . Вече и аз направих снимки на мреноците , но имайте търпение да ги изкарам от на едни приятел телефона . :D
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Rimohit та кога ще ходиш в Бургас . Аз ще ходя в края на месеца си нося багажа в квартирата . Дай да обадим няква среща ако стане.
Аватар
orkam_12
новобранец
новобранец

Май,че и тази е Американска???

Мнение от orkam_12 »

Имам само един излет до момента,защото реките който ги има тук при мен са на 300км от мен.Голанските вьзвишения-това е мястото(единственно)!От началото на октомври ,обаче ще ходя всеки петьк и сьбота http://www.snimka.bg/album.php?album_id=7522
Наслука на всички!!!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Май,че и тази е Американска???

Мнение от Cougar »

оркам_12 написа:От началото на октомври ,обаче ще ходя всеки петьк и сьбота [урл]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=7522[/урл]
Я виж ти.. и в Изрел имало от тези риби.....чудна работа. Имаш ли някоя снимка от реката и освен американка какво друго има в нея?
Аватар
orkam_12
новобранец
новобранец

Мнение от orkam_12 »

Ще трябва да ги качь в нов албум ,и тогава ще пиша.По принцип освен кленчета,скобар , костур и оклей,друго не сьм ловил тук по реките. :wink:
Наслука на всички!!!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Я да повдигна тази тема да е готова за записване на първите трофеи вероятно другата седмица :D

Тази вече минах край реката за малко с цел да си хвана една рибка за вечеря, но положението беше много трудно. Първо на червей не кълвеше и хванах 1 кефалче и си изтървах рибката - американка към 25см. После минах на блесна Blue Fox Но2 сребърна и пак много слаби резултати с извадени 2 малки рибки. Поразходих се нагоре и видях още един рибар да мята с блесна - неговата беше Но3 или Но5 пак от същия вид но не бил хванал нищо. Отправих се право към вира където знам че чакат рибите......Първо хвърляне в бързия и тази 42см американка залепна. Прибрах си я и си тръгнах след като направих някоя и друга снимка.

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
orkam_12
новобранец
новобранец

Мнение от orkam_12 »

Браво,супер снимки и сериозен улов!!! :wink:
Наслука на всички!!!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Река Согийн

Мнение от Cougar »

Риболовната ни дружинка в намален състав тръгна към един парк за каравани на река Согийн, където бе и нашата каравана. Прогнозата бе за хладно време и лек дъжд което би трябвало да докара още малко съомга и пъстърва от езерото. След като потегглихме в 11 часа бяхме на терена в 2 часа след обяд на един слънчев и дори топъл ден. Имаше добро количество рибари и от двата бряга на реката, но се виждаше че не ловят. Ние си отворихме по бира и седнахме на една пейка под боровете, от която имахме поглед на един участък от 500м от реката. Докато изпиме първат бира не видяхме нищо да се случки, както и по-нататък при следващите изпити бири нямаше кой знае какво да видим, но си стояхме и си бърборехме и така чак до към 5 часа.

В 5 станахме и нахлухме неопреновите гащеризони и нагласихме такъмите. Питър за пореден път ми даваше прът с макара за плувка, които обичайно ги отказвах, но тази вечер, след като ми омръзна да отказвам ги приех. Какво пък, и утре и в други ден бяхме предвидили да сме тук. Можех да загубя днешната вечер в опити да замятам с центърпин макара и да отплитам замотана корда....

Изображение

Отправихме се право към бента където рибата се спираше за известно време. Имаше по 5-6 човека и от 2-те страни на реката, но и ние успяхме да се вместин някак си там. След като ми бе показано как да хвърлям, направих 3-4 тренировъчни мятания из плитчините след което бухнах плувката с 6-те оловца и куката с хайвера в един водовъртеж който ми се стори перспективен и така започнахме. Целта ми беше основно да хвърлям за упражнение. На 6-7 замятане обаче, рибите явно усетиха новака и нещо ми захапа стръвта. Закачих го. Ами сега! Тази част от упражнението не ми беше преподавана още..."Как да вадим риба на центърпин..." Няма аванс, няма дявол, а дългия прът (към 5 метра) въобще не ми дава представа какво натоварване оказвам на рибата. Притисках диска на макарата, като спирачка за да моря животинчето, но е трудно да се разбере кога е момент да навиваш и кога трябва да отпускаш. В крайна сметка след 5-6 минути на борба, задържах макарата когато не трябва и повода ми 0.20 бе откъснат. Предположих че беше съомга.

Броени минути след като смених куката обаче, отново закачих нещо. През цялото това време никой не извади и не закачи каквото и да било от 12 човека. Този път явно направих нещата по-добре и рибата бе сякаш по-малка защото успях да я извадя. Докато ходих за апарат, Питър наниза рибата на връв, вместо само да я пази...но какво да се прави. Беше женска американка от 61см - първата ми риба уловена по този начин на риболов.

Изображение

"А, утре вече няма да видиш прът и макара.." - чух като коментар от Питър. Естествено цяла вечер при него нямаше ни един удар.

На другия ден. Буквално цял ден нещата вървяха наопаки. Първо аз не спак добре в тази каравана, в същност хич не спах. Сутринта ни посрещна с дъжд и....на пръта на Питър единия водач липсваше. Беше го счупил отпреди но едва сега видя. Естествено му предложих "моят" негов прът, и аз останах да ловя с моите си спинингови такъми. Но никакъв късмет ни при него ни при мен. На обяд почнаха едни такива гръмотевици, че ние разумно скатахме и отпрашихме към близкото градче за отмора. Върнахме се и се надявахме дъжда да е прогонил народа, но пак бента бе окупиран. Питър намери място, но аз се отказах от участие в този зоопарк. Тръгнах на една дълга и мъчителна разходка надолу. Сега пък изгря едно слънце......стапящо. На километри надолу нямаше никой, но нямаше и следа от риба. В крайна сметка се върнах към 6 вечерта на бента и намерих Питър доволен от "уловени" риби които до една му били скъсали и 2-ма спинингисти които в един момент почнаха да закачат и вадят съомги. Първо само една..после втора..сега вече и аз си сложих блесна...но после те хванаха още 2 а при мен вместо съомга удари само един костур.

На другата сутрин (днес) по радиото дадоха прогноза за слънце и 27'С. Естествено всеки реши че с риболова е свършено. Беше прекаленно топло за неопреное гащеризон.

Аз по шорти отивам в 10ч на бента и гледам и от 2-та бряга по 10-13 човека как нервно ловят, рамо до рамо. Стоя аз и чакам. Че като напекло онова ми ти слънце......И хоп един си тръгна после една дружинка от 3-ма от моята страна си тръгна, после втора и така до 1 час от моята страна бе останал един самотен рибар, а от другата само 4 човека. "А така.......аа.ааа.'

Слагам аз блесната и ги почвам от едно място и резултата е налице. Първо една съомга,

Изображение

Изображение

после докато експериментирах с воблери закачих и някакъв странен вид,

Изображение

и накрая като се бе омел и последния рибар от моята страна закачам..ето тази американка.

Изображение

Изображение

И това в близо 12 часа по обяд. Питър обаче го гледам бере душа на тези 27'С на караваната. Било много лошо времето Не ставало за риболов. Абе изпий една студена бира под бора и трай там. Теб не те пече. А аз не се оплаквам...но неееее. Разбра той че не може ме догони в резултата този път и се изплъзна. Метнахме се в колата и се прибрахме тъкмо когато рибата кълвеше и целия бент със стотици скачащи съомги и пъстърви бе оставен само за нас.

Е те това не го разбира!
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”