забраната

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
koceto-76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

забраната

Мнение от koceto-76 »

от кога влиза забраната за язовирите.ако някои знае нека пише.
наслука риболовци
Аватар
Kok0
новобранец
новобранец

Re: забраната

Мнение от Kok0 »

Забраняват за 45 дни риболова
32 наказателни постановления са издадени от началото на годината срещу бракониери-рибари в благоевградско,съобщиха от Изпълнителна агенция по рибовъдство и аквакултури.

Глобите, определени от държавата за този род закононарушения, възлизат на хиляда лева, а при повторност на деянието санкциите са значително по-тежки.

Като системни нарушители са регистрирани братята Груеви от град Петрич, които нелегално ловят риба в гръцката част на река Струма и след това я търгуват без необходимите разрешителни документи.

От началото на годината ,досега Груеви са залавяни 4 пъти от инспекторите на Агенцията по рибовъдство и аквакултури.

Официално риболовът се забранява от 15 април за 45 дни,тъй като в този период рибите хвърлят хайвер.
Затвор си трябва за такива иначе скоро и в Гърция няма да може да ловиме
А тия от Агенцията по рибовъдство и аквакултури да поработят малко повече :axe: как може замо 32-ма
сега ако трагна за час време ако не хвана :smt117 поне 10-15 парашутисти пак на
кво се правят на слепи :smt013
Sergey
новобранец
новобранец

Мнение от Sergey »

Колеги, вярно, че се е писало много, аз мисля прочетох всички теми които намерих за тази година.
Аз лично не намерих нищо официално. Знам, че всяка година забраната е приблизително от 15 Арпил до 31 Май, но доколкото знам си зависи от времето и развитието на природата.
Искам също да попитам ако някой знае, понеже бях чул оттук оттам, че събота и неделя по време на забраната можело да се лови. Други споделят мнението, че тази година заради многото почивни дни в началото на май забраната щяла да влезе след 06.05.2008. Искам да попитам вярно ли е, че през почивните дни и официални празници може да се ходи за риба и дали има нещо официално решено за забраната на риболова през тази година, Говоря за вътрешните водоеми, язовири и реки.

Мерси предварително!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Искам също да попитам ако някой знае, понеже бях чул оттук оттам, че събота и неделя по време на забраната можело да се лови
Вярно е, може да се ходи, но само за пъстърва :lol: .
Искам да попитам вярно ли е, че през почивните дни и официални празници може да се ходи за риба и дали има нещо официално решено за забраната на риболова през тази година, Говоря за вътрешните водоеми,
Официалното решение за забраната все още се очаква.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

http://www.nafa-bg.org/BG/BG.php

Тук би трябвало да има официална информация за забраната

Може би са забравили да я публикуват или аз не мога да я открия

Може би ще публикуват съобщението на 14 април в 23h 59' 59"

Или може би забрана няма да има..
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

За черно море почва от 15.04,като за кая на въдица няма забрана.Каята на мрежи е забранена от 15.04 до 15.05.
Калкана има пълна забрана от 15.04 + 60 дни,значи до 15.06.Цитирам закона за рибарство и аквакултури,там са и минималните размери на рибите,разрешени за прибиране.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

И аз следя тук-http://www.nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php ама нищо няма :smt102 .
Никога на колене пред когото и да е.
pencho-dani
новобранец
новобранец

Мнение от pencho-dani »

ДНЕС СЕ ОБАЖДАХ НА ИАРА И КАЗАХА,ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ОТ КОГА ЩЕ Е ЗАБРАНАТА.
Аватар
padi4o
новобранец
новобранец

Мнение от padi4o »

ИАРА като не знаят кой да знае ?! Пак ли смятат да кажат в последния момент ? Не знам как е по света, но съм се убедил, че българската иара е пълна пародия. За 10 години не са ме проверили нито веднъж ! Прибират си парите и хич не им дреме какво става по водоемите. Ето за това рибата в България лека-полека изчезва ...
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

padi4o написа:ИАРА като не знаят кой да знае ?! Пак ли смятат да кажат в последния момент ? Не знам как е по света, но съм се убедил, че българската иара е пълна пародия. За 10 години не са ме проверили нито веднъж ! Прибират си парите и хич не им дреме какво става по водоемите. Ето за това рибата в България лека-полека изчезва ...

Какви пари прибират ... 25 лева пари ли са :shock: За един добър еднодневен излет отиват толкова ... а и за сравнеие в съседна Сърбия СЕДМИЧНИЯ БИЛЕТ е 15 евро :shock: годишния 80 ... за какво говориме изобщо :idea: За толкова пари , толкова труд :evil: Аз съм съгласен и 200 лева да стане билета , но да се забранят арендованите водоеми със закон , да се проверяват всички места за риболов НЕПРЕКЪСНАТО и да зарибяват поне малко ... тогава с кеф ще си давам парите за билет :!:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sergey
новобранец
новобранец

Мнение от Sergey »

Колеги на няколко места виждам статии в които се споменава за забраната, но нищо съвсем официално не съм намерил,
веднъж от Монтана, веднъж от Русе, някой да е чул нещо ново

ot dir.bg:
Атакуваха рибари-бракониери по Дунава
12 април 2008 /
На брега на Дунава териториалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури (АРА) в Русе унищожи голямо количество заловени уреди за бракониерски риболов.
Уредите или са забранени за използване, или са били поставени на забранени места по вътрешните реки и в Дунав, обясни ръководителят на русенското звено на АРА Атанас Миндев.
Той съобщи, че от 15 април влиза в сила редовната пролетна забрана за улов на всички видове риби. Тя ще продължи до 31 май. Забраната за улова на есетрови риби ще е от 15 май до 15 юни. Атанас Миндев съобщи, че във връзка с тези ограничения предстоят масови проверки. Възможните глоби за нарушители достигат до 4000 лева.

eto ot montana mont7:
РИБОЛОВ – ЗАБРАНА От 15 април влиза в сила забраната за риболов. За дунавската скумрия срокът е 30 дни, за другите видове – до 60. След като в средата на април влезе в сила забраната за риболов, рибарите от Монтана ще могат да хвърлят въдици само на язовир “Огоста” в зоната на баластриерите – Церовския ръкав. В Община Бойчиновци разрешеният участък е от моста над река Огоста в Громшин до моста в Лехчево. По река Лом за периода ще може да се излиза за риба от главния мост в града до втория, който е до бившия месокомбинат, такава информация дават от ИАРА–Монтана. В момента вървят засилени проверки за нередовни любители-въдичари, както на монтанския, така и на другите водоеми в областта. Служителите на Агенцията инспектират и река Дунав, за да проверят дали упражняващите стопански риболов водят задължителните при тази дейност дневници. Проверява се и дали се употребяват забранените кърмаци, както и дали мрежите са маркирани. За липса на разрешителни през март инспекторите на местното звено на ИАРА са съставили 4 акта и са конфискували един двигател на лодка.
zampo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zampo »

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”