Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

забраната
Модератор: dantho.mihov
Re: забраната
Забраняват за 45 дни риболова
32 наказателни постановления са издадени от началото на годината срещу бракониери-рибари в благоевградско,съобщиха от Изпълнителна агенция по рибовъдство и аквакултури.
Глобите, определени от държавата за този род закононарушения, възлизат на хиляда лева, а при повторност на деянието санкциите са значително по-тежки.
Като системни нарушители са регистрирани братята Груеви от град Петрич, които нелегално ловят риба в гръцката част на река Струма и след това я търгуват без необходимите разрешителни документи.
От началото на годината ,досега Груеви са залавяни 4 пъти от инспекторите на Агенцията по рибовъдство и аквакултури.
Официално риболовът се забранява от 15 април за 45 дни,тъй като в този период рибите хвърлят хайвер.
Затвор си трябва за такива иначе скоро и в Гърция няма да може да ловиме
А тия от Агенцията по рибовъдство и аквакултури да поработят малко повече
как може замо 32-ма
сега ако трагна за час време ако не хвана
поне 10-15 парашутисти пак на
кво се правят на слепи
32 наказателни постановления са издадени от началото на годината срещу бракониери-рибари в благоевградско,съобщиха от Изпълнителна агенция по рибовъдство и аквакултури.
Глобите, определени от държавата за този род закононарушения, възлизат на хиляда лева, а при повторност на деянието санкциите са значително по-тежки.
Като системни нарушители са регистрирани братята Груеви от град Петрич, които нелегално ловят риба в гръцката част на река Струма и след това я търгуват без необходимите разрешителни документи.
От началото на годината ,досега Груеви са залавяни 4 пъти от инспекторите на Агенцията по рибовъдство и аквакултури.
Официално риболовът се забранява от 15 април за 45 дни,тъй като в този период рибите хвърлят хайвер.
Затвор си трябва за такива иначе скоро и в Гърция няма да може да ловиме
А тия от Агенцията по рибовъдство и аквакултури да поработят малко повече

сега ако трагна за час време ако не хвана

кво се правят на слепи

Колеги, вярно, че се е писало много, аз мисля прочетох всички теми които намерих за тази година.
Аз лично не намерих нищо официално. Знам, че всяка година забраната е приблизително от 15 Арпил до 31 Май, но доколкото знам си зависи от времето и развитието на природата.
Искам също да попитам ако някой знае, понеже бях чул оттук оттам, че събота и неделя по време на забраната можело да се лови. Други споделят мнението, че тази година заради многото почивни дни в началото на май забраната щяла да влезе след 06.05.2008. Искам да попитам вярно ли е, че през почивните дни и официални празници може да се ходи за риба и дали има нещо официално решено за забраната на риболова през тази година, Говоря за вътрешните водоеми, язовири и реки.
Мерси предварително!
Аз лично не намерих нищо официално. Знам, че всяка година забраната е приблизително от 15 Арпил до 31 Май, но доколкото знам си зависи от времето и развитието на природата.
Искам също да попитам ако някой знае, понеже бях чул оттук оттам, че събота и неделя по време на забраната можело да се лови. Други споделят мнението, че тази година заради многото почивни дни в началото на май забраната щяла да влезе след 06.05.2008. Искам да попитам вярно ли е, че през почивните дни и официални празници може да се ходи за риба и дали има нещо официално решено за забраната на риболова през тази година, Говоря за вътрешните водоеми, язовири и реки.
Мерси предварително!
Вярно е, може да се ходи, но само за пъстърваИскам също да попитам ако някой знае, понеже бях чул оттук оттам, че събота и неделя по време на забраната можело да се лови

Официалното решение за забраната все още се очаква.Искам да попитам вярно ли е, че през почивните дни и официални празници може да се ходи за риба и дали има нещо официално решено за забраната на риболова през тази година, Говоря за вътрешните водоеми,
- чпс
- ще става разбирач
http://www.nafa-bg.org/BG/BG.php
Тук би трябвало да има официална информация за забраната
Може би са забравили да я публикуват или аз не мога да я открия
Може би ще публикуват съобщението на 14 април в 23h 59' 59"
Или може би забрана няма да има..
Тук би трябвало да има официална информация за забраната
Може би са забравили да я публикуват или аз не мога да я открия
Може би ще публикуват съобщението на 14 април в 23h 59' 59"
Или може би забрана няма да има..
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
За черно море почва от 15.04,като за кая на въдица няма забрана.Каята на мрежи е забранена от 15.04 до 15.05.
Калкана има пълна забрана от 15.04 + 60 дни,значи до 15.06.Цитирам закона за рибарство и аквакултури,там са и минималните размери на рибите,разрешени за прибиране.
Калкана има пълна забрана от 15.04 + 60 дни,значи до 15.06.Цитирам закона за рибарство и аквакултури,там са и минималните размери на рибите,разрешени за прибиране.
И аз следя тук-http://www.nafa-bg.org/BG/EDemocracy/index.php ама нищо няма
.

Никога на колене пред когото и да е.
-
- новобранец
ДНЕС СЕ ОБАЖДАХ НА ИАРА И КАЗАХА,ЧЕ НЕ ЗНАЯТ ОТ КОГА ЩЕ Е ЗАБРАНАТА.
ИАРА като не знаят кой да знае ?! Пак ли смятат да кажат в последния момент ? Не знам как е по света, но съм се убедил, че българската иара е пълна пародия. За 10 години не са ме проверили нито веднъж ! Прибират си парите и хич не им дреме какво става по водоемите. Ето за това рибата в България лека-полека изчезва ...
- Николай Неделков
- учете се от него
padi4o написа:ИАРА като не знаят кой да знае ?! Пак ли смятат да кажат в последния момент ? Не знам как е по света, но съм се убедил, че българската иара е пълна пародия. За 10 години не са ме проверили нито веднъж ! Прибират си парите и хич не им дреме какво става по водоемите. Ето за това рибата в България лека-полека изчезва ...
Какви пари прибират ... 25 лева пари ли са

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Колеги на няколко места виждам статии в които се споменава за забраната, но нищо съвсем официално не съм намерил,
веднъж от Монтана, веднъж от Русе, някой да е чул нещо ново
ot dir.bg:
Атакуваха рибари-бракониери по Дунава
12 април 2008 /
На брега на Дунава териториалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури (АРА) в Русе унищожи голямо количество заловени уреди за бракониерски риболов.
Уредите или са забранени за използване, или са били поставени на забранени места по вътрешните реки и в Дунав, обясни ръководителят на русенското звено на АРА Атанас Миндев.
Той съобщи, че от 15 април влиза в сила редовната пролетна забрана за улов на всички видове риби. Тя ще продължи до 31 май. Забраната за улова на есетрови риби ще е от 15 май до 15 юни. Атанас Миндев съобщи, че във връзка с тези ограничения предстоят масови проверки. Възможните глоби за нарушители достигат до 4000 лева.
eto ot montana mont7:
РИБОЛОВ – ЗАБРАНА От 15 април влиза в сила забраната за риболов. За дунавската скумрия срокът е 30 дни, за другите видове – до 60. След като в средата на април влезе в сила забраната за риболов, рибарите от Монтана ще могат да хвърлят въдици само на язовир “Огоста” в зоната на баластриерите – Церовския ръкав. В Община Бойчиновци разрешеният участък е от моста над река Огоста в Громшин до моста в Лехчево. По река Лом за периода ще може да се излиза за риба от главния мост в града до втория, който е до бившия месокомбинат, такава информация дават от ИАРА–Монтана. В момента вървят засилени проверки за нередовни любители-въдичари, както на монтанския, така и на другите водоеми в областта. Служителите на Агенцията инспектират и река Дунав, за да проверят дали упражняващите стопански риболов водят задължителните при тази дейност дневници. Проверява се и дали се употребяват забранените кърмаци, както и дали мрежите са маркирани. За липса на разрешителни през март инспекторите на местното звено на ИАРА са съставили 4 акта и са конфискували един двигател на лодка.
веднъж от Монтана, веднъж от Русе, някой да е чул нещо ново
ot dir.bg:
Атакуваха рибари-бракониери по Дунава
12 април 2008 /
На брега на Дунава териториалното звено на Агенцията по рибарство и аквакултури (АРА) в Русе унищожи голямо количество заловени уреди за бракониерски риболов.
Уредите или са забранени за използване, или са били поставени на забранени места по вътрешните реки и в Дунав, обясни ръководителят на русенското звено на АРА Атанас Миндев.
Той съобщи, че от 15 април влиза в сила редовната пролетна забрана за улов на всички видове риби. Тя ще продължи до 31 май. Забраната за улова на есетрови риби ще е от 15 май до 15 юни. Атанас Миндев съобщи, че във връзка с тези ограничения предстоят масови проверки. Възможните глоби за нарушители достигат до 4000 лева.
eto ot montana mont7:
РИБОЛОВ – ЗАБРАНА От 15 април влиза в сила забраната за риболов. За дунавската скумрия срокът е 30 дни, за другите видове – до 60. След като в средата на април влезе в сила забраната за риболов, рибарите от Монтана ще могат да хвърлят въдици само на язовир “Огоста” в зоната на баластриерите – Церовския ръкав. В Община Бойчиновци разрешеният участък е от моста над река Огоста в Громшин до моста в Лехчево. По река Лом за периода ще може да се излиза за риба от главния мост в града до втория, който е до бившия месокомбинат, такава информация дават от ИАРА–Монтана. В момента вървят засилени проверки за нередовни любители-въдичари, както на монтанския, така и на другите водоеми в областта. Служителите на Агенцията инспектират и река Дунав, за да проверят дали упражняващите стопански риболов водят задължителните при тази дейност дневници. Проверява се и дали се употребяват забранените кърмаци, както и дали мрежите са маркирани. За липса на разрешителни през март инспекторите на местното звено на ИАРА са съставили 4 акта и са конфискували един двигател на лодка.