Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

КАПИТАНСКО 2007/2008
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- rumen_78
- научил се да хвърля
ре
Благодаря за жеста към всички колеги . Аз самия ще майсторя лодка около 3-4 м и незнам дали ще ми трябва.На теб разчитам да ми помогнеш ако знаеш за какви съдове е необходимо.А също кои лодки трябва да се регистрират,че съм чувал и такива работи.Благодаря предварително 

тежко се брате живее сред глупци неразбрани ,душата ми в огън тлее,сърцрто в люти рани....
-
- научил се да хвърля
НЕ Е ТАКА ДО 4,15м НЕИСКАТ ДА ЕРЕГИСТРИРАНА ,АЗ СЬМ ОТ РУСЕ СКОРО ПИТАХ ЗА МОЯТА, А АКО Е ИЗВЬН БОРДОВ ДВИГАТЕЛ НЯМАШ ПРОБЛЕМ И ОТ ТАМ.Marco Polo написа:Под 4.60 лодка не трябва да се регистрира. Но ако сложиш двигател на нея - по законтрябва да имаш тапия за капитан. Така поне аз знам, но съм чел закона преди двадесет години, ако някой е по-наясно от мен - да каже.
- чпс
- ще става разбирач
регистрация на плавателни съдове
На територията на Столична община регистрацията на плавателни съдове се извършва от капитан Бойчо Чардаков, служебен телефон 9882082, прием - понеделник, вторник, сряда 9:30-12:00, дирекция "Транспорт" ул. Будапеща 17 - етаж VI
Господин Чардаков е наясно с действащите нормативни актове, свързани с регистрацията на плaвателни съдове и с необходимите документи за правоуправлението им.
Господин Чардаков е наясно с действащите нормативни актове, свързани с регистрацията на плaвателни съдове и с необходимите документи за правоуправлението им.
Re:
Знаем КолегаOnq написа:колеги,а знаети ли каде в бургаска област може да си изкарам капитанско?

Затвор за "Националния отбор по високо-волтов риболов" и "Съюза на миньорите на свободна практика"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: КАПИТАНСКО 2007
Тука един авер ме шашна много яко.Сега почнал курса.
Понеже нямало вече за 10 БРТ,а само за 20,ние дето сме от старото поколение,трябвало да се карат приравнителни изпити.
Я някой по-навътре в нещата да ни каже за какво иде реч.Марко четеш ли тука бре?
Може и да ме бъзика,ама е точен пич,затова се ококорих.
Понеже нямало вече за 10 БРТ,а само за 20,ние дето сме от старото поколение,трябвало да се карат приравнителни изпити.
Я някой по-навътре в нещата да ни каже за какво иде реч.Марко четеш ли тука бре?
Може и да ме бъзика,ама е точен пич,затова се ококорих.
- КИРО
- Обратна връзка:
Да малко дописах,другия месец ще разбера,ама тоя ми даде голям "старт",че още се чеша по босата глава.
кап.Марин Петков
морски клуб "Алфака"
В София курса се провежда в сградата на воените общежития на МО на кръговото на 4-ти км. (високата сграда до Парти центъра.)
Също така правят курсове във Пловдив и Стара Загора.
тел: 0887206425
Цената мин лято беше 250лв. (по спомени) без таксата за изпита и медицинско свидетелство.
морски клуб "Алфака"
В София курса се провежда в сградата на воените общежития на МО на кръговото на 4-ти км. (високата сграда до Парти центъра.)
Също така правят курсове във Пловдив и Стара Загора.
тел: 0887206425
Цената мин лято беше 250лв. (по спомени) без таксата за изпита и медицинско свидетелство.
- КИРО
- Обратна връзка:
Re: КАПИТАНСКО 2007/2008
Днес бях в ИАМА,та.Старите капитански до 10 БРТ важат до края на тази година.За да се подмени,се иска медицинско от Транспортна болница/само от там,за Варна/ и май една или две снимки,отива се на втория етаж и го подменят.
А сега ще пусна една снимка от въпросника за водачи на плавателни съдове до 20 БРТ.Който се интересува,да влезе в галерията ми,и да си ги увеличава колкото иска.Там е целия въпросник,а накрая са всички отговори

Дано са полезни на някого.Ако искате мога и тук,но ще заемат много място.
А сега ще пусна една снимка от въпросника за водачи на плавателни съдове до 20 БРТ.Който се интересува,да влезе в галерията ми,и да си ги увеличава колкото иска.Там е целия въпросник,а накрая са всички отговори

Дано са полезни на някого.Ако искате мога и тук,но ще заемат много място.
- КИРО
- Обратна връзка:
Днес си взех новото капитанско,и ново двайсе.Важи само за 10 години,след това пак подмяна.
АБЕ В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ТАКА ЛИ Е ?
АБЕ В ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ТАКА ЛИ Е ?
-
На моето капитанско не пише за къкъв срок е.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Дано ми остане утре време,ще пусна снимки.
Здравейте
Имам въпрос за капитанското
Имам лодка 4.20 с мотор 30 к.с.
Разбрах, че за да я карам по Дунав ми трябва капитанско за водач на малък кораб. Проблемът е, че с едното око малко не виждам добре. Знае ли някой какво казва закона в случая. Дали ще имам проблеми в транспорнта болница с медицинското.
Шофьор съм повече от 20 години и за В категория няма проблеми.
Имам въпрос за капитанското
Имам лодка 4.20 с мотор 30 к.с.
Разбрах, че за да я карам по Дунав ми трябва капитанско за водач на малък кораб. Проблемът е, че с едното око малко не виждам добре. Знае ли някой какво казва закона в случая. Дали ще имам проблеми в транспорнта болница с медицинското.
Шофьор съм повече от 20 години и за В категория няма проблеми.
Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат условията и редът за вписване на кораби в регистъра на корабите на Република България.
(2) Наредбата не се прилага спрямо военни и гранично-полицейски кораби.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2005 г., изм., бр. 91 от 2006 г.) Не подлежат на вписване в регистъра на корабите на Република България водни колела, академични лодки, кану, каяк, надувни лодки, сърфове, джетове, парасейлинг, хидроделтапланери, както и ветроходните яхти, използвани само за спортни цели, и плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2004 г., бр. 91 от 2006 г.) Плаващите пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега, се вписват в информационната база данни на пристанищната инфраструктура към регистъра на пристанищата.
(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
Курсове за Водач на кораб до 20БТ на море в София. Курсовете са интензивни - малко повече от месец. Лекции близо до Руски паметник. Практика на Панчарево
Капитан Костадинов 0887425058
(2) Наредбата не се прилага спрямо военни и гранично-полицейски кораби.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 59 от 2005 г., изм., бр. 91 от 2006 г.) Не подлежат на вписване в регистъра на корабите на Република България водни колела, академични лодки, кану, каяк, надувни лодки, сърфове, джетове, парасейлинг, хидроделтапланери, както и ветроходните яхти, използвани само за спортни цели, и плаващи пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2004 г., бр. 91 от 2006 г.) Плаващите пристанищни съоръжения, служещи за връзка между кораба и брега, се вписват в информационната база данни на пристанищната инфраструктура към регистъра на пристанищата.
(5) (Нова - ДВ, бр. 91 от 2006 г.) Регистрирането на плавателни съдове с максимална дължина до 4,57 метра (15 фута), неизвършващи стопанска дейност, не е задължително.
Курсове за Водач на кораб до 20БТ на море в София. Курсовете са интензивни - малко повече от месец. Лекции близо до Руски паметник. Практика на Панчарево
Капитан Костадинов 0887425058