Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Раков дол - кефали...
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Раков дол - кефали...
Колеги, някой имали инфо за река Факийска - бъдещият язовир"Раков дол" . Кефалите дали се размърдаха, а и дали има дребна рибка за стръв, че по това време е доста труден на друго
.Всякаква информация ще ни бъде полезна, че в неделя смятаме със Заргански да обходим района- стига да можем след празника(жените ще почерпят
)

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- разбира нещата
Re: Раков дол - кефали...
тука има малко http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=12866
но щом ще ходиш със заргански значи ти е ясно
но щом ще ходиш със заргански значи ти е ясно
Проба му е майката!
- toko7
- вече хвърля и на тежко
На 03.03 ходих на Дебелт, като видях какъв панаир е въобще не се замислих и запраших към Раков дол.За около 3 часа резултата беше -1 кефалче,няколко добри белевици и слънчаци.Ловях на бял.Бях от дясно на тръбите,едно местенце като езерце.Жалко че нямах възможност да направя малко снимки.Рибките отново си плуват във водата.Ако ходиш НАСЛУКА.
toko7 ви призовава да си събирате боклуците след риболов
-
- учете се от него
За успехите на Заргански знам защото работим заедно, имах предвид местата след тръбата по посока с. Драчево - по големите вирове от добива на пясък.
На Факийска миналата събота ходиха приятели, но местните сутринта рано събрали мрежите
и за 3 часа нито един удар нямало. Иначе на бетонните дупки винаги има - уклейки, белевичка, костур, морунажи и кефалчета.Вече ме драска за едрите риби и ако някой знае нещо повече, имал е случки - благодаря.
БЛАГОДАРЯ и на отзивчивите колеги.НАСЛУКА.
На Факийска миналата събота ходиха приятели, но местните сутринта рано събрали мрежите

БЛАГОДАРЯ и на отзивчивите колеги.НАСЛУКА.
-
- учете се от него
Въпреки оскъдната информация в неделя хванахме пътя и в 8,30 бяхме на Факийска. За разлика от разкошното време риболова бе пълна скръб - до обяд 5-6 белевички, две малки кефалчета и един добър морунаж. Последва преместване на канала на Дебелт където се видяхме с Локи и Стронт които скубеха белевички, но на вердевас - на бял излизаше само червеноперка и кустурчета.Предложиха ни вердевас, но аз вече бях приключил с риболова а и другите от тайфата вече бяха сложили скарата и като се почна...
- нататъка е ясно.

Мдааа... Вердеваса си каза тежката дума. От 13.00 до 16.30 часа се случи това:Въпреки оскъдната информация в неделя хванахме пътя и в 8,30 бяхме на Факийска. За разлика от разкошното време риболова бе пълна скръб - до обяд 5-6 белевички, две малки кефалчета и един добър морунаж. Последва преместване на канала на Дебелт където се видяхме с Локи и Стронт които скубеха белевички, но на вердевас - на бял излизаше само червеноперка и кустурчета.Предложиха ни вердевас, но аз вече бях приключил с риболова а и другите от тайфата вече бяха сложили скарата и като се почна...- нататъка е ясно.

И това:

Радвам се, че се запознах на живо с вас колеги!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- и господ не е толокова добър
Леле,колко шлакатурници.Не набарахте ли големите толупи.
Евала за излета,но дайте повече инфо.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Local
- учете се от него
На дебелт завиваш наляво по моста, след моста веднага в дясно по черния път, оттам караш 700-800 метра до дигата , за мястото ще се ориентираш по една телена мрежа. Инфо иска си жив вердевас , има много едър при Мишел, 3 кг захнрака се изсипват в началото и рибата идваsnegk написа:Леле,колко шлакатурници.Не набарахте ли големите толупи.Евала за излета,но дайте повече инфо.
![]()

Клавиатура риба не лови!!!
-
- и господ не е толокова добър
Миналата година лових точно до моста.Излизаха доста и едри костури.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- учете се от него
Дали има колеги които са ходили в тази посока скоро и могат да дадат актуална информация.Доста време никой не е писал - дано не им е оставало време от риболов
.
Кефалите дали вече вземат както трябва или риболова още е тегав.

Кефалите дали вече вземат както трябва или риболова още е тегав.