Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

щука на драмската река(Гърция)
Модератор: sapuna
щука на драмската река(Гърция)
Който има свободно време и средства да ходи.Екземпляри от по-3 и нагоре килограма.На рибка,има я в изобилие.Освен
щука има и каракуда,шаран,кефал,бойник(скобар)и лин.От Драма пътят за Сер и третото село в ляво,няма как да сбъркаш.Наслука.
щука има и каракуда,шаран,кефал,бойник(скобар)и лин.От Драма пътят за Сер и третото село в ляво,няма как да сбъркаш.Наслука.
Re: щука на драмската река(Гърция)
Браточка , не се и съмнявам ,че в Гърция има риба но аз лично си предпочитам да си ида на Шабла 

Е Шабла ми е далече,Драма ми е на 40 кил.А за риба има яко,ама много "мърляме",то опаковки,бутилки,тобички,ilky написа:Браточка , не се и съмнявам ,че в Гърция има риба но аз лично си предпочитам да си ида на Шабла
направо да те досрами.Май ще ни намерят цаката "манерките

.
- emo vasilev
- сериозен играч
Прав си , всеки път си караме боклука до най-близкото селище !бойник написа:ама много "мърляме",то опаковки,бутилки,тобички,
направо да те досрами.Май ще ни намерят цаката "манерките"
.
За сега няма проблеми , но скоро ще ни резнат квитанцията !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ся ако обясниш или още по-добре пейснеш снимка на картата как да стигнеме до там 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- баничката
- ще става разбирач
Абе, що в Гърция има повече риба от у нас? 
Доколко знам там няма билети и забрани и
всеки лови свободно- и пак има повече риба-
бахти и нещото- не понимаю.

Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ех колега няма какво да не му разбираш.То си е ясно щом нямат закони за риболов и то по точно за сладководния значи са малко хората там които го практикуват и има риба.Гърците предпочитат морския риболов и практикуват предимно него и си имат закони за него,а и риба имат!Ей това е по неразбираемо!Макар че тяхното море е доста по "населено" от към риба.баничката написа:Абе, що в Гърция има повече риба от у нас?
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Май че от вчера в Гърция е влязла забрана за сладководен риболов до 10 май.
- emo vasilev
- сериозен играч
Бат Стан написа:Май че от вчера в Гърция е влязла забрана за сладководен риболов до 10 май.
Така е !
Информация директно от Гърция от вчера !
Човека каза , че полицията обикаля и просто не могат да те пропуснат - това е за Киркини и околните Струма и каналите около нея !
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Рибата не изчезва от ловене с въдици... А там няма кой да пуска мрежи, щото сладководната риба не я ядат.баничката написа:Абе, що в Гърция има повече риба от у нас?
Пък и си пазят природата за разлика от българите...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Там ли ниама мрежи
Там можеш да видиш мрежи, колкото не си видиал никога
.Знаете ли какви специалисти има там за мрежи
,направо се преграждат цели реки от бриаг до бриаг,се слагат даули(бракониерски направи за хваштане сом) на всеки 30 метра по течението на реката,се слагат мрежи по езерата,се лови с парашути
,и оште ли какво ли не дето не ми иде на памет в момента.Те не са цветиа,или неспособни за слатководната риба.
В риболов с модерни таками те са нула,заштото не притежават скапи прчки,макари,таками но за бракониерство
те са на високо равниште.
Аз сам виждал как на човек се вади с парашути по 30-40 кила шаранчета от 0.500-0.600 грама,а имало е педесе човека.
Виждал сам даули плни с сомове по Струма,а аз сам чакал по три дни нешто да удари на вдицата,виждал сам как црпат костур като да црпиш вода от иазовира и какво ли оште не.

В риболов с модерни таками те са нула,заштото не притежават скапи прчки,макари,таками но за бракониерство

Аз сам виждал как на човек се вади с парашути по 30-40 кила шаранчета от 0.500-0.600 грама,а имало е педесе човека.
Виждал сам даули плни с сомове по Струма,а аз сам чакал по три дни нешто да удари на вдицата,виждал сам как црпат костур като да црпиш вода от иазовира и какво ли оште не.
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- баничката
- ще става разбирач
Добре, де, ама пак питам- защо има повече риба от у нас???
Явно въпроса не е въобще в наличието на бракониери, а в редкостта им там, за разлика от у нас- тука е направо страшно и дори си мисля, че тъпата забрана поощрява точно тях. Убеден съм в това- при липса на ефективно правораздаване и контрол- всяка една забрана на редовните автоматично активира айдуците- така си го обяснявам...
Явно въпроса не е въобще в наличието на бракониери, а в редкостта им там, за разлика от у нас- тука е направо страшно и дори си мисля, че тъпата забрана поощрява точно тях. Убеден съм в това- при липса на ефективно правораздаване и контрол- всяка една забрана на редовните автоматично активира айдуците- така си го обяснявам...
Не сме ора естете.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Баничка , май ти отговориха ама май не читеш ! ЩОТО ГЪРЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ЯДАТ СЛАДКОВОДНА РИБА С РЕДКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ И ЗА ТУЙ НОГУ , НОГУ НЕ И ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ
Инак са в пъти по-големи мърлячи от нас !!!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
До 5-май има забрана за риболова в Драмска околия.На митницата гърците те предупреждават да си оставиш въдиците
и тогава си добре дошъл.Ако кажеш че си за морски риболов,граничния им полицай ти заявява че те не са еко-поли
ция и не разпознават видовете риба.Гавра и то яка,кмета на Потами(Борово е нашенското му име)е забранил риболова
за чужденци,целогодишно.Ходих вчера рано(5 часа),и митничарката не ни провери багажника,гърците си хвърлят
въдици без проблем.Но щука нямаше,май е вече жега 27 градуса бе в Драма.На връщане ни предупредиха да не
ходим до 5 май за риба.Тва е положението,а самите гърци не знаят да има забрана.Префекта на Драмска околия е
издал заповед,я издал,я не издал.Няма по-унизително място от гръцко КПП.Отплеснах се,каракуди средни и цървено-
перки дребни, тва беше вчера.Някой ловил ли е лин на царевица?.
и тогава си добре дошъл.Ако кажеш че си за морски риболов,граничния им полицай ти заявява че те не са еко-поли
ция и не разпознават видовете риба.Гавра и то яка,кмета на Потами(Борово е нашенското му име)е забранил риболова
за чужденци,целогодишно.Ходих вчера рано(5 часа),и митничарката не ни провери багажника,гърците си хвърлят
въдици без проблем.Но щука нямаше,май е вече жега 27 градуса бе в Драма.На връщане ни предупредиха да не
ходим до 5 май за риба.Тва е положението,а самите гърци не знаят да има забрана.Префекта на Драмска околия е
издал заповед,я издал,я не издал.Няма по-унизително място от гръцко КПП.Отплеснах се,каракуди средни и цървено-
перки дребни, тва беше вчера.Някой ловил ли е лин на царевица?.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
тая забрана за Драмска околия е на местна почва,по струма няма проблем да си ловиш но в момента са пуснали вода от блудковския гюл
и струма почти прелива,така че не е за ходене
колкото до тамошните рибари,те ловят с тръски
...абе които не е бил да отиде,реката е супер от загражденията които са направили по цялото корито течението е много бавно и да ловиш с кеф

ако отидеш на струма няма начин да не видиш мрежарите,просто е пълно с такива,също и водолази с харпуни ,вадят хубави сомове,но си имат разрешителни хората.баничката написа:Добре, де, ама пак питам- защо има повече риба от у нас???
колкото до тамошните рибари,те ловят с тръски

...абе които не е бил да отиде,реката е супер от загражденията които са направили по цялото корито течението е много бавно и да ловиш с кеф