Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Здравейте колеги, някой има ли информация за яз. Доброплодно или яз. Белоградец. Благодаря предварително
-
- научил се да хвърля
Един прекрасно прекаран ден с внуци на язовир Калиманци. Чистота, безупречни условия - с чадъри, шезлонги и най-важното риба, която в очите на децата предизвиква възхищение. На 15 километра от Варна с идеален път до язовира. Много лъчезарни арендатори.
Качвам снимки с моите щастливи от риболова внуци.
Качвам снимки с моите щастливи от риболова внуци.
- Прикачени файлове
-
- snimka2.jpg (64 KiB) Преглеждано 6505 пъти
-
- snimka.jpg (71.32 KiB) Преглеждано 6505 пъти
Здраввйте колеги.
Изминалите три дни бях на почивка в туристически комплекс "Рибарника" намира се между Гроздьово и Цонево. ( www.ribarnika-bg.com)
Мястото имах хотелска част и хубсв ресторант ( не се лъжете от сайта им няма места за палатки, само за Кемпери) има хубсв язовир за изцяло спортен риболов. Условията са от 7 до 17ч. 5лв на въдица. Язовира наистина ГЪМЖИ от риба. Масовите риби са шарани отпо 2-3кг. За по специалистите има и трофеи. Стръвне подбира, дори не се налага и особено захранване. Като недостатък отчитам че язовира е изцяло гол. Носете си чадъри за сянка.
Изминалите три дни бях на почивка в туристически комплекс "Рибарника" намира се между Гроздьово и Цонево. ( www.ribarnika-bg.com)
Мястото имах хотелска част и хубсв ресторант ( не се лъжете от сайта им няма места за палатки, само за Кемпери) има хубсв язовир за изцяло спортен риболов. Условията са от 7 до 17ч. 5лв на въдица. Язовира наистина ГЪМЖИ от риба. Масовите риби са шарани отпо 2-3кг. За по специалистите има и трофеи. Стръвне подбира, дори не се налага и особено захранване. Като недостатък отчитам че язовира е изцяло гол. Носете си чадъри за сянка.
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги. Някой има ли информация за язовир Звънец? Може ли да се лови там? Миналата година май беше затворен.
А някакво инфо за Генерал Киселово?
Благодаря и Наслука
А някакво инфо за Генерал Киселово?
Благодаря и Наслука
Здравейте колеги последния риболовен излет бях на язовир Калиманци. Времето беше много топло но учудващо рибата кълвеше цял ден изкарах около 10 толстолоба около 1,5 - 2 килограма но взех само 3 другите ги пуснах в язовира. предните пъти не кълвеше толкова много мисля че е от новия технопланктон който закупи от OLX човека е от Варна и ми го похвали много, явно добре работи следващата седмица ще пробвам пак.
Благодаря и Наслука
Благодаря и Наслука
- kikk4o
- ще става разбирач
Успех и наслука!
Колеги здравейте!
Някой да е посещавал р.Камчия?
Някой да е посещавал р.Камчия?
- kikk4o
- ще става разбирач
Здравейте
Преди десетина дни бях на яз. Преселка, който бях зачеркнал тотално и останах приятно изненадан. Водоемът явно е зарибяван и има завидни количества риба. Лових с три фидера, два на метод и един на кошница. Колегата бе с два на метод. Успях да уловя 39 каракуди с прилични размери, дребно амурче и едно шаранче малко над кило. Рибите се активизираха след обяд при появата на малко вятър като ловях предимно на кошницата със стръв 3 бели. На метод имах само десетина каракуди с много добри размери.
Вчера реших да повторя риболова, но ситуацията бе коренно различна. На кошница със стръв бял и торен имам само десетина каракуди(отдавам го на храната). Докато на метод имам два огромни бонус шарана и един малко над кило плюс 40 каракуди. По думите на собственика последните дни е нямало никакъв риболов, което ако е истина бих го отдал на промяната на времето. За стръв използвам вафтери, а на метода подхранка с микропелети. Имам и снимки, но не помня как се качваха
Преди десетина дни бях на яз. Преселка, който бях зачеркнал тотално и останах приятно изненадан. Водоемът явно е зарибяван и има завидни количества риба. Лових с три фидера, два на метод и един на кошница. Колегата бе с два на метод. Успях да уловя 39 каракуди с прилични размери, дребно амурче и едно шаранче малко над кило. Рибите се активизираха след обяд при появата на малко вятър като ловях предимно на кошницата със стръв 3 бели. На метод имах само десетина каракуди с много добри размери.
Вчера реших да повторя риболова, но ситуацията бе коренно различна. На кошница със стръв бял и торен имам само десетина каракуди(отдавам го на храната). Докато на метод имам два огромни бонус шарана и един малко над кило плюс 40 каракуди. По думите на собственика последните дни е нямало никакъв риболов, което ако е истина бих го отдал на промяната на времето. За стръв използвам вафтери, а на метода подхранка с микропелети. Имам и снимки, но не помня как се качваха
Къде може да се отиде за таранки?!
- kikk4o
- ще става разбирач
Ами на Преселка излизат много добри каракуди на фидер плюс шарани. Каракуди има с добри размери и на Одринци. На Калиманци също има, но са много дребни.dimataa написа:Къде може да се отиде за таранки?!
- kikk4o
- ще става разбирач
Някой ходи ли по реките около Варна? Интересува ме за река Камчия от моста надолу разрешен ли е риболова и в к. к. Камчия също дали е разрешено да се лови риба?
-
- вече хвърля и на тежко
Преди две седмици неделя до обяд обикалях по рекара. На устието 7-10 човека дебнеха илария. Нагоре към моста още 20-тина човека , като повечето обикаляха за щука. Аз се прибрах капо , но не видях някой да вади риба .Хората с които приказвах също нямаха успех.Поздравиkikk4o написа:Някой ходи ли по реките около Варна? Интересува ме за река Камчия от моста надолу разрешен ли е риболова и в к. к. Камчия също дали е разрешено да се лови риба?
- kikk4o
- ще става разбирач
Вчера направих сефтето за тая година на река Камчия. Петнадесетина ентусиасти бяхме застанали от моста нагоре като всички си останахме с приятната разходка и хубавите мигове край реката. Риболов нямаше никакъв с изключение на колеги до мен, които ловяха уклеи на плувка. Реката е много паднала и бистра. Нямаше и помен от морунажи. Хищниците също се бяха покрили по думите на колеги спинингисти. Следващият път смятам да заложа и аз на хищниците, но само времето да е хубаво.
За коя Камчия пишеш колега?kikk4o написа:Вчера направих сефтето за тая година на река Камчия. Петнадесетина ентусиасти бяхме застанали от моста нагоре като всички си останахме с приятната разходка и хубавите мигове край реката. Риболов нямаше никакъв с изключение на колеги до мен, които ловяха уклеи на плувка. Реката е много паднала и бистра. Нямаше и помен от морунажи. Хищниците също се бяха покрили по думите на колеги спинингисти. Следващият път смятам да заложа и аз на хищниците, но само времето да е хубаво.
Питам, защото се канех да ходя тия дни за уклей на вировете след Добромир, но ми казаха, че почти са били на изчезване, от маловодие.