Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Малка беля !!!
Модератор: Paublo_Eskobar
- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Малка беля !!!
Е Оср*х се ! Взех от баща ми 2-3 килограма кюспе .. (но на гранули) . После го сложих да се накипне . Като се накипна го разбърках ,за да може да се разпаднат гранулите и остана да го изсуша .Разтлах го на вестници на проветливо място ...,но днес като го погледнах цялото беше в мухъл.Щях да го използвам в комбинация с царевично брашно и хляб за фидер и пружина .. Та въпросът ми е
изхабено ли е кюспето или има още живот в него!!!(Мирише на мухъл ,а не на кюспе) Мерси предварително !!!

Последно промяна от vek0 на Пет Апр 11, 2008 9:44 am, променено общо 1 път.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Малка бела !!!
Време е да го изхвърлиш сега и да почнеш опита от начало 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Малка бела !!!
Ми хубаво си го накипнал, ама що си го оставил да съхне. Аз като го накипна, прибавям останалата суха захранка и го обърквам добре, за да поеме влагата. След това ако е необходимо добавям още малко вода. Що се отнася до мухъла -аз лично не бих пробвал да захранвам с него. Виж, имал съм случай да ми остане забъркана захранка и на следващата седмица се беше леко вкиснала, но миришеше на мая за хляб. Та към нея добавих един пакет суха и я преомесих и захранвах с нея. Не мога да кажа категорично какъв беше ефекта - положителен или отрицателен, но определено не изгони рибата.
Re: Малка беля !!!
Според мен нищо му няма, коя риба е свикнала в природата да яде прясно приготвена манджичка.
Имам случаи даже когато на вкиснала или размирисала се подхранка и стръв повече върви.
Но ти си реше сам какво да го правиш.
Имам случаи даже когато на вкиснала или размирисала се подхранка и стръв повече върви.
Но ти си реше сам какво да го правиш.
- CrossFire
- разбира нещата
Веднъж имах подобен случай-кюспето ми мухляса.На следващия ден бях за риба с 2 директни телескопа.Захраних и 2 петна-едното с мухлясалото кюспе и медени галета,а другото с "Ванилия с коноп" и медени галета.Резултата на петната беше 2 на "много". 

-
- разбира нещата
Има разлика между вкиснала и мухлясала захранка. Първата може и да привлече, другата със сигурност изгонва рибата.
Колкото до опита, може и да не го повтаряш - винаги мухлясва преди да изсъхне. Пък и не разбирам защо ще го киснеш, пък после сушиш!? По-добре послушай бат'Анто.
Колкото до опита, може и да не го повтаряш - винаги мухлясва преди да изсъхне. Пък и не разбирам защо ще го киснеш, пък после сушиш!? По-добре послушай бат'Анто.
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
-
- учете се от него
Има вероятност да " обезрибиш" петното за 6-8 часа. Ефекта със "вкисната" от жегите захранка е същия , виж " ферментиралата" е нещо друго- може би колегите имат това в предвид 

vek0 написа: Та въпросът ми еизхабено ли е кюспето или има още живот в него!!!(Мирише на мухъл ,а не на кюспе)

Аз не съм сигурен, че знам точния отговор на този въпрос, но искам да споделя нещо с вас. Преди много време имах едно любимо местенце на Струма на което си ловях скобари на мамака по дунавски тертип. За тези, които не се сещат за какво става въпрос ще поясня, че "мамка" е една мрежеста торба, завързана с въже, която се пълни с хляб и се хвърля във водата. Вече не помня причината, но за един излет вместо пресен хляб се бях сдобил с мухлясал, което ме караше да мисля, че риболова няма да приключи с очакваните резултати. Въпреки всичко аз обичам да експериментирам, напълних торбата с напълно мухлясалия хляб, който беше зелено-черен на цвят и както кюспето на колегата, миришеше единствено на мухъл. С риск да изтровя рибата във вира, хвърлих мамката. О чудеса, скобара полудя от тази смрад и кълвеше като за последно! Естествено хванах много риба! За съжаление обаче, никога повече не съм повтарял този експеримент по простата причина, че няма от къде да намеря тази рибоубийствена захранка.
- dimitar_
- сериозен играч
Да ти кажа аз какво правя с кюспето .
Значи от както се помня , работя с кюспе на плочка , когато искам да си хвана шаран или каквото и да е от неговите "роднини" . Кюспето винаги ми е основна съставка в качамака , като си го меля с машинката за месо ( за което съответно си понасям мърморенето ) и винаги го добявам сухо в "бъркоча" , хем стяга и аромата му , особено когато е прясно , трябва да е като на тахан халва . По принцип винаги си изхвърлям останалото миналогодишно кюспе , сега по това ранно пролетно време , а за лятото правя всичко възможно да имам прясно ... !
Това е , няма нищо ново , кюспето си е класика която едва ли някога ще бъде заменена с нещо , разбира се , това си е само мое мнение , което може и да е грешно ... !
Успех !!!
Значи от както се помня , работя с кюспе на плочка , когато искам да си хвана шаран или каквото и да е от неговите "роднини" . Кюспето винаги ми е основна съставка в качамака , като си го меля с машинката за месо ( за което съответно си понасям мърморенето ) и винаги го добявам сухо в "бъркоча" , хем стяга и аромата му , особено когато е прясно , трябва да е като на тахан халва . По принцип винаги си изхвърлям останалото миналогодишно кюспе , сега по това ранно пролетно време , а за лятото правя всичко възможно да имам прясно ... !
Това е , няма нищо ново , кюспето си е класика която едва ли някога ще бъде заменена с нещо , разбира се , това си е само мое мнение , което може и да е грешно ... !
Успех !!!