Питане отсносно акция на пръчка

Модератор: sapuna

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Питане отсносно акция на пръчка

Мнение от sestrata »

snegk написа:Хайде нкой да обясни за шаранските пръчки.По горе написаното трябва да разбирам,че при 3,5лб въдица поставена в хоризонтално полужение,при тежест 125гр. трябва да се огъне на 90 градуса(демек прав ъгал.)Правилно ли съм разбрал или някой нещо се бърка.Това не е заяждане,искам да разбера къде се крие истината.
Ще се огъне на 90 градуса при тежест 1588 гр /3.5 lb х 453.6 гр = 1587.6 гр/, а ще изхвърля тежест 1588 : 16 = 99.2 гр
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Това по таблиците ми е ясно,интерсуваме като сложа пръта хоризонтално колко трябва да се огъне,зщото градусите е относително.90 градуса огъване,но на колко сантиметра от хоризонтала.Сега ще симам и ще покажа да кажите колко се огъва.И другото което е,че пръчка 210 м. на 3лб. и пръчка на 420м. на 3 лб. има огромна разлика,как да разберем къде е истината.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Абсолютно същото е и при върховете на фидерите- когато означенията са в "oz"( унции) . Една унция=28гр. Означението показва при колко унции мъртва тежест връхчето ще се огъне под ъгъл 90 градуса спрямо хоризонталния прът !
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Сестро,адаш и други.Това колко градуса е.
Изображение
Изображение
и кажете за различните дължини.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Илийка, като сложиш пръта хоризонтално, закачи една найлонова торбичка и почни да слагаш тежести в нея постепенно, докато върхът сключи 90 градуса с пръта. Това е тежестта на "тестовата крива" - test curve. След това, колкото и тежест да слагаш върха естествено ще сочи надолу. Няма никакво значение колко е дълъг пръта. Друг въпрос е, че някои производители надписват прътите "едно към гьотере".
snegk

Мнение от snegk »

Туй ми е мисълта,но в момента съм сложил 1кг и едвам прави прав ъгъл.Не знам кое е вярно и кое грешно.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

snegk написа:Туй ми е мисълта,но в момента съм сложил 1кг и едвам прави прав ъгъл.Не знам кое е вярно и кое грешно.
Ами значи дотук си къмто двете либри и малко. ВЪржи му на върха една кука за плетене да не те лъже кривата кога е 90 градуса. :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Туй ми е мисълта,но в момента съм сложил 1кг и едвам прави прав ъгъл.Не знам кое е вярно и кое грешно.
Сложи и още 350грама , като за три либри :D Отделно самата крива на сгъването ще е различна в зависимост от акцията , виж първото чертежче на Сестрата. Шаранджииските "фастове" са за много далечни и точни замятания , до като параболичните ги морят по-лесно и по-малко късат джуки , особенно пък с плетени :D
Поздрави!
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Нещо се бъркаме всичките,строй акция и т.н.Значи имам шарански телескопични с акция 200гр.Обаче е с мек връх и на 300гр.прави прав ъгал а тази и трябва1кг.Абе обърках се нацяло.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

snegk написа:Нещо се бъркаме всичките,строй акция и т.н.Значи имам шарански телескопични с акция 200гр.Обаче е с мек връх и на 300гр.прави прав ъгал а тази и трябва1кг.Абе обърках се нацяло.
Адаш , на път си да стигнеш до сериозен извод- че при фидерите връхчетата са едно , а пръта друго; точно както при твоя прът с 200-тата грама и мекия връх. Само дето ми се разсърди в онази тема 8) :D :D :D
Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

snegk написа:Нещо се бъркаме всичките,строй акция и т.н.Значи имам шарански телескопични с акция 200гр.Обаче е с мек връх и на 300гр.прави прав ъгал а тази и трябва1кг.Абе обърках се нацяло.
Щом пише 200 гр, значи са имали предвид максимална тежест на изхвърляне, а не теста на кривата. Акцията е друго нещо - обяснил съм вече. Объркването идва от там, че на някои китайски телескопи като Alba Star пише примерно "Action 20-40", което не е правилно. Обаче и те вече се изучиха, защото на същия такъв телескоп Awa-Shima вече пише "Power 80-120", което е съвсем друга бира... :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”