Начини за борба с бракониерите!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Начини за борба с бракониерите!

Мнение от Saxon »

От доста време се боря с вятърните мелници,наречени ИАРА и Ловно-рибарски съюз,с наглоста им да твърдят,че правят нещо друго,освен да закрилят бракониерите,и да отнемат въдиците на децата без риболовен билет! Досега нямах почти никакъв успех,което лично мен ме настърви още повече да се боря с тези гадове,които унищожават не само рибата,не само ни лишават от удоволствието да я ловим ЗАКОННО,ами и започнаха да се държат дотам нагло,че всеки,който се бори срещу тях,се превръща във кръвен враг,и са готови на още беззакония,за да запазят помиярския си поминък-бракониерството!
Предприех няколко действия,които неочаквано лесно за мен инициираха повишаване на бдителноста,и накараха ИАРАта и риболовните да предприемат невиждани от много време действия,и да запознат да си вършат работата поне в нашата област. Тъй като съзнавам,че това ще бъде временно,както всичко хубаво в тази наша злощастна държавица,ще си позволя да споделя с вас виждания си за един план,който всички ние заедно можем да осъществим,и съм сигурен,че ще има резултат!
Първо и най-важно според мен е говоренето и писането! Всеки един от нас може да напише по един мейл на министерствата на околната среда и водите,на земеделието и на ИАРА-та,да ги заринем с желанието си да ги накараме да си вършат работата,и да ни помогнат да спасим природата си,тя вече е унищожена поне на 50%! Да говорим на преките телефони във всички актуални предавания,на Нова телевизия,на БТВ,на :rolleyes: анал едно и на други,за този огромен проблем-бракониерството! Да говорим колкото си може повече с нашите близки и приятели,които не са риболовци,за този проблем,и да ги привлечем за нашата кауза!
Второто са действията. Предлагам ви един ден,за който можем да се уточним във форума,всеки от нас да закупи,ако не може да извади от некой язовир,по една-две мрежи,и в определен час да ги разхвърляме по централните части на градовете,в които живеем,в знак на протест срещу действията на бракониерите,и срещу бездействието на държавата и скапаната ни жалка икономическа полиция! Това може да бъде обявено в БТА,за да може да ни чуят колкото може повече хора!
Всеки от нас предполагам познава поне по един от тези паразити-бракониерите.Нека поговорим с тях спокойно,без скандали,и да се опитаме да им обясним,че тяхното време е минало,и трябва да се откажат час по-скоро от вредните за всички гнусни занимания!
Засега това ми идва на ума,и съм сигурен,че и половината от нас да се захванем,и да реализираме половината от предложените от мен действия,ще се вдигне достатъчно голям шум,и ще има полза за всички ни!
Много ми се иска тази тема да се развие,и да доведе до реални резултати,време е да спрем да чешем езиците си,и само да псуваме копелетата бракониери когато сме на маса,знайно е,че там сме много смели :) .
Аз по мои канали ще продължавам да стряскам контролните органи,но както е знайно,една кифла пролет не сече,и през пет пръта не преплита :butthead: ,затова просто трябва да направим нещо,и ако сме заедно,имаме шанс да накараме държавата да ни помогне да спасим рибата и природата си!
Приятели,знам,че в момента държавата ни,по-скоро ние като народ нямаме никакво самочувствие,държавата е представена във всички свои институции главно от престъпници,убийствата вече не ни правят впечатление,дори смърта на това прекрасно момче Георги Стоев не предизвика очакваната гневна реакция от страна на обикновенните хора,и много от вас сигурно ще си помислят,че предлаганата от мен борба с бракониерите е обречена на неуспех,но ние няма как да знаем това предварително,нали?
Очаквам,и силно се надявам да ме подкрепите,да покажем на държавата,че сме сила! :!:
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Начини за борба с бракониерите!

Мнение от enduro51 »

:smt023 :smt023 :smt023 наистина вдъхновяващо, стимолиращо и настървяващо :twisted: :wink: съгласен съм с всичко от казаното и предлагам да обединим силите си и заедно да постигнем триумът за котйто SaXoN otwori tema :wink: :supz:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Едвам ти прочетох,цял ферман си написал,евала!

Съгласен съм с абсолютно всичко.За сега правим каквото можем,по-сериозните колеги направиха петиция,за която можеш да научиш като влезеш в линка от подписа ми.Естествено това не е максималното,което можем да направим,но е добро начало.Трябва света да разбере какво става в нашите води,не трябва да разчитаме на малоумници да оправят положението.Идеите ти са добри,просто трябват да започнем с писането,да изберем хора,които да направят организацията и да действаме. :twisted:

Надявам се всеки,който прочете писаното от теб,да се надъха и да е готов да направи каквото може по въпроса,а не отново да си начешем добре езиците и нищо да не направим.Трябват сериозни хора,които да организират нещата.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Подписал съм петицията,друже,и по принцип следя форума от няколко години :) !
Работата ми налага чести отсъствия от страната,и затова риболовната ми практика не е толкова активна,колкото би ми се искало. Чета всичко,което се пише тук,и съм в час с всичките ви инициативи. Иска ми се да направим нещо повече от това да си чешем езиците,и аз лично го правя,но,както казах по горе,една вафла кораб не влачи :rolleyes: ,затова,ако успеем да обединим усилия и накараме институциите да ни обърнат внимание,ще бъде велико!
Ето защо избрах сравнително лесни за изпълнение мерки,които можем да вземем засега,и дано повече хора се включат,за да имаме успех!
Сега наздраве :drinkers: :P !
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Има закони в държавата- не са ни виновни депутатите.
Нещо друго е гнило- тази търпимост и бездействие на тези, които трябва да действат.
ТЕ вземат заплати от данъците, които плащам АЗ!

П.чка им ле.ина на всички, които им плащам, а не работят.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

А колко по-просто би било когато сме на гьола и видиме мрежи и пр. да дзвъннем на някой от талафоните на ИАРА :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Saxon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Saxon »

Не мога да кажа,че не съм очаквал подобна липса на реакция,но такава пасивност като вашата е направо ужасяваща :evil: !
Съжалявам много,явно няма да стане нищо добро в тази държава! Докато си чешем езиците ,само на няколко ракии сме велики,и то само на думи,така ще е! Няма смисъл да ви обиждам,всеки от вас си знае какъв е,но повече от триста души прочетоха темата,а само няколко изобщо взеха отношение! Явно не ви пука,че ходите и висите по водоемите като използвани презервативи,без да хванете и две риби заради тези изроди,мрежарите!
Аз ще хвърля една бала пари,ще изчистя водоемите в моя регион от бракониери,и съвеста ми ще е чиста,ще съм доволен,че рибата отново ще се развъди,но това няма да е в цялата страна!
Никой отникъде няма да дойде да ни оправи,приятели,ако сами не си помогнем,а това както виждам,няма да стане,жалко,много жалко :!:
Никога не пия карал!

Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Колко пъти все пак дзвънна на ИАРА когато видя бракониери по гьоловете ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
mariann
новобранец
новобранец

Мнение от mariann »

няма,няма.... Проверки драги Колеги,за 2год.активен-риболов,по р.Струма са ме проверявали ....1път С Р А М О Т А.......
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Последна редакция: 17.04.2008, 15:42
Публикуване: 17.04.2008, 14:57

Наши граничари застреляха турски рибар бракониер
news.bg
Размер на шрифта: a a a
Турски рибар бракониер е бил застрелян от гранични полицаи в района на Резово, съобщиха от ОДП-Бургас.
Тази сутрин в 6.45 в дежурната на РГС - Бургас е получен сигнал от гранично-полицейски пост за техническо и визуално наблюдение - Резово за поредно навлизане на турска риболовна лодка в териториалното море на България.

Щурмова лодка за бордови контрол, намираща се в момента на устието на река Резовска, е тръгнала към нарушителите.

Към 7 часа турската лодка започнала да събира мрежи на 2 морски мили от българския бряг и на 1, 5 мили навътре в българското териториално море.
Граничните полицаи от щурмовата лодка стигнали до нарушителите и се опитали да извършат бордова проверка, използвайки звукови и светлинни сигнали.

От турската лодка е оказана съпротива. С дървени пръти с метални остриета (канджи) рибарите пробвали да пробият и потопят лодката на бордовата група, която е била надуваема. Произведени са били предупредителни изстрели във въздуха.

Двама от граничните полицаи се качали на турската лодка, но там са били нападнати с канджи, като единият е бил ранен сериозно по ръцете.

След това започнал ръкопашен бой, като един от рибарите няколко пъти опитал да отнеме огнестрелното оръжие на граничния полицай.
Двамата паднали на земята, оплели се в мрежите, при което оръжието произвело изстрел и ранило рибаря.

В 7.30 часа турските рибари са задържани. Раненият е откаран незабавно на брега и е извикана линейка от медицинския център в Царево. По пътя към медицинския център той е починал.

По случая е уведомен окръжният прокурор на Бургас, военно-окръжната прокуратура в Сливен.

Предстои извънредна среща на смесената българо-турска гранична комисия в Царево. Образувано е предварително производство от военната прокуратура, а в РГС - Бургас е образувано дознание за незаконно преминаване на държавната граница, незаконен риболов и оказване на съпротива на орган на властта с нанасяне на телесна повреда.

От няколко месеца зачестяват случаите на нарушение в южния участък на териториалното море и прилежащата зона на България от турски риболовни кораби и по-големи риболовни лодки, допълват от "Гранична Полиция".

Oт там добавят, че на проведената през март среща на смесената българо-турска гранична комисия турските гранични власти са запознати с проблем.
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”