Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
С нетърпение очаквам да падне
Студ и да има и от тоя материял
Подарък от приятели ловци.
Много силен за ранно утро и облачно
Време през целия сезон.
Мисля че това е най-продаваното,
Перо за вечни времена в чепаретата. От дива зеленоглава патица-Ишил.
,
Студ и да има и от тоя материял
Подарък от приятели ловци.
Много силен за ранно утро и облачно
Време през целия сезон.
Мисля че това е най-продаваното,
Перо за вечни времена в чепаретата. От дива зеленоглава патица-Ишил.
,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Ей, така от любопитсво, колко пъти ги пробва миналата година? Не ми отговаряй. При тебе всичко: " Някой чул, че казали на комшията, че братовчеда на бай Иван казал, че един какво си. "lusienn написа:Аз не само ги виждам а и ги пробвам,gergi_81 написа:Понякога наистина си мисля, че не виждаш какво си вързал. Без да се обиждаш.lusienn написа:Едва ли има сафрид,който
Не би хапнал и това. Кука номер 10.
Дали ловят
- st_beer
- ще става разбирач
Ако много се търсеше и беше някаква ценна стока до сега да ми беше писал някой колега. На 8 януари предложих една купчина от зеленоглав юрдек подарък и още никой не е проявил интерес.
Hobie Mirage Outback
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
[quote="gergi_81"]Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко. Върти ми се в главата една идея с мрежа за комари и черен спрей, но не знам до колко ще е успешно, а не ми се занимава кука по кука да шаря с иглата. Някой има ли идеи как най-лесно може да се нашари кука, така че да стане на райе
Колега черните райета не могат ли да се направят от тънък черен термосвиваем шлаух нарязан на по 1- 2мм.Като се нанижат на куката тя се минава над пара и готово.
Колега черните райета не могат ли да се направят от тънък черен термосвиваем шлаух нарязан на по 1- 2мм.Като се нанижат на куката тя се минава над пара и готово.

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- stareca
- ще става разбирач
Едва ли може да се постигне този ефект по желание .По скоро случайно може да се случи .До като при насоченоста на куките може да се направи по желание .tiho_roev написа:Мисля че не не се разбра какво точно питах .
Въпроса ми беше дали чепарето може да се върже по този начин както е на снимката
- stareca
- ще става разбирач
Перото отдавна не е това което беше без значение от вида му .С навлизането на модерни материали аз поне не съм забелязал предимство за перото ,било то в мътна в бистра вода рано сутрин или вечер ,дори обратното съм забелязал .Убеден съм че повечето колеги са на моето мнение .
Така ще е още по-голяма играчка от боята. Аз засега ги закачам на фибрана и с едн игла слагам по една капчица, която се олива и от долу. Търся обаче някакъв по-лесен и бърз начин. Благодаря все пак. Всяка идея е важна и полезна.Pe6o_Tikvata написа:gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко. Върти ми се в главата една идея с мрежа за комари и черен спрей, но не знам до колко ще е успешно, а не ми се занимава кука по кука да шаря с иглата. Някой има ли идеи как най-лесно може да се нашари кука, така че да стане на райе
Напълно съм съгласен с теб. Аз връзвам перушина само ей така за разнообразие и от сантимент към модела. Много рядко връзвам пера за продажба, не защото е голяма играчка, а просто защото мисля, че имам модели, които работят повече.stareca написа:Перото отдавна не е това което беше без значение от вида му .С навлизането на модерни материали аз поне не съм забелязал предимство за перото ,било то в мътна в бистра вода рано сутрин или вечер ,дори обратното съм забелязал .Убеден съм че повечето колеги са на моето мнение .
Иначе ми харесват много как седят на картончето, но просто това не е моето чепаре. Извинявам се за снимката, качих я просто да се види, че не трудността на модела е причината да не ги правя масово.
Най- много обичам да ловя с перушина,
Лично за мен,примерно чанта я пълня
Много бързо за 5 часа двама
По ме бавят за връзване,но ги харесвам
Най-много.
Имам всичко каквото взима добре
Лично за мен,примерно чанта я пълня
Много бързо за 5 часа двама

По ме бавят за връзване,но ги харесвам
Най-много.
Имам всичко каквото взима добре

Риболовци.
-
- новобранец
Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
- Димо Михалев
- Модератор
Точно по темата си и няма,за какво да се притесняваш.Много добре си ги вързал.Има някой майстори с години дето връзват и не могат да те стигнат!рибар.от.бургас. написа:Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
- Димо Михалев
- Модератор
Я уточни това райе как точно искаш да го направиш,защото аз съм харесал една синтетика на райета и тия дни ще ходя до магазина да я видя на място за,какво иде реч.gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко.
Идеята ми е да си направя такива куки, като тези които съм качил с червените точни, но с черни и по цялото стъбло на куката.Димо Михалев написа:Я уточни това райе как точно искаш да го направиш,защото аз съм харесал една синтетика на райета и тия дни ще ходя до магазина да я видя на място за,какво иде реч.gergi_81 написа:Да пусна темата малко в друга посока, с един въпрос към колегите. Този сезон си поиграх малко с едни куки и се оказа много успешно. Идеята ми е да си направя куки с черно райе, но ми е много трудоемко.
Те днешния модел,нашарих ги
В тъмен и светъл цвят.
Това е оранжево Бърне+ кринкъл,Ув,и нишка вениард.
И как седи по линията.
Тоя цвят също е пробван от мен лично,
През август,септември,октомври и ноември миналия сезон,лови ги
Добре.
В тъмен и светъл цвят.
Това е оранжево Бърне+ кринкъл,Ув,и нишка вениард.
И как седи по линията.
Тоя цвят също е пробван от мен лично,
През август,септември,октомври и ноември миналия сезон,лови ги
Добре.

Риболовци.
- Димо Михалев
- Модератор
Няма да е лесно и бързо със сигурност,един от вариантите е с менгеме и черен мухарски конец 0,04 или 0,06,ако свикнеш ще става доста бързо,е пак си е играчка.Пуснах ти един материал да го разгледаш!gergi_81 написа: Идеята ми е да си направя такива куки, като тези които съм качил с червените точни, но с черни и по цялото стъбло на куката.