Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

мачовите влакна
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: мачовите влакна
Ползвам на Cralusso някакъв нов модел , безцветно е , по меко и разтегливо седи .(предния модел е тъмен на цвят) . Потъва сравнително добре. Относно здравината му нямам проблеми. На другия си мач съм с Colmic не се сещам модела ...някак розово ми се струва. Много е здраво и потъва добре въпреки сечението от 0.185..Почиствам ги от време на време като при навиване го придържам с влажен парцал . Мисля че сухата мизерия не е Ок и го прави трудно потопяемо. На слука на колегите. 

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Честно казано съм пробвал какво ли не през годините,но най -доброто мачово влакно за мен е, Максима Хамелеон. Това влакно има само един проблем, че трудно го намирам.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- icefire
- ще става разбирач
Гледам темата едва , едва живурка .. по 2-3 мнения на година .. като 2019 - няма нито едно мнение 
Та , по "Темата" ...тези на Трабуко и Колмик .. не ми допаднаха .. пробвах веднъж Кралузо - не е моето влакно..
Добри впечатления имам от Шимано Аеро супер мач и Тубертини Affondante -сега Tubertini Gorilla Sinking ..
това последното ми допада най-много .. освен това има добро съотношение цена/качество .. и е добра разфасовка 350метра ...

Та , по "Темата" ...тези на Трабуко и Колмик .. не ми допаднаха .. пробвах веднъж Кралузо - не е моето влакно..
Добри впечатления имам от Шимано Аеро супер мач и Тубертини Affondante -сега Tubertini Gorilla Sinking ..
това последното ми допада най-много .. освен това има добро съотношение цена/качество .. и е добра разфасовка 350метра ...

Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- новобранец
За момента съм доволен от Трабуко T-FORCE XPS MATCH SINKING super heavy, както и от Максима хамелеон, но до 0.20 мм, максимата на 0.22 мм е твърда, като тел. Доволен, в смисъл, че не се къдрят, не правят бради, а относно потъването при ваглер около 1 - 1.5 гр. на близка дистанция едва ли ще се намери влакно да потъва.
Не съм доволен, вероятно залежало влакно, от Трабуко T-Force Sinking super soft, розово на цвят, ако не се лъжа и от Колмик потъващо - арвен (не искам да се сещам за тях), правиха бради, но ги използвах с възможно най-малките размери.
В момента в арсенала имам и Мавер Джурасик, не съм го пробвал още, ще пиша отзиви пролетта.
Не съм доволен, вероятно залежало влакно, от Трабуко T-Force Sinking super soft, розово на цвят, ако не се лъжа и от Колмик потъващо - арвен (не искам да се сещам за тях), правиха бради, но ги използвах с възможно най-малките размери.
В момента в арсенала имам и Мавер Джурасик, не съм го пробвал още, ще пиша отзиви пролетта.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Като изпробваш Мавър Джурасика, пиши как е, че нещо съм му хвърлил око.
.

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
За Тубертини Affondante и аз съм с добри впечатления.icefire написа: Добри впечатления имам от Шимано Аеро супер мач и Тубертини Affondante -сега Tubertini Gorilla Sinking ..
Tubertini Gorilla Sinking ще го пробвам, ако не намеря Максима Хамелеон 0.20 за новия сезон.
.

За Tubertini gorilla да споделя моето мнение... Ползвах влакното преди известно време 2-3 сезона подред , но последния път нещо не ми допадна . В смисъл неможах да изкарам сезона с него и почна да се къса лесно . Друго което ми направи впечатление че е по твърдо . Иначе да - 350 м . Възможно е да съм попаднал на старо такова .
- icefire
- ще става разбирач
Като потребители няма как да го избегнем .. старо влакно .. или кофти партида, понякога има и ментета... .. Но нали за това е темата , да споделяме впечатления от продуктите които ползваме ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
А някой да сподели впечатления за това влакно............
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Аз лично нямам впечатления и го виждам за пръв път, но не ми харесва какъв цвят е.borkast написа:А някой да сподели впечатления за това влакно............
.

-
- новобранец
Да, колега, ще пиша отзив за Мавер Джурасик, навил съм го на шпулата. Жалко, че за бекинг съм използвал Максима Хамелеон 0.22 мм, бих ти го подарил, виждам, че си фен на марката:)
Здравейте колеги, може ли да ми препоръчате качествено бързо потъващо влакно. Последното което ползвах беше на трабуко черното / забравих точно името /. Много трудно потъваше. Имах едно червено на шимано, с него нямах никакви ядове, но за съжаление ми казаха , че вече не го внасят. Използвах го и на директния телескоп при вятър, само с леко придърпване и потъваше. Та ако някой има виждания по въпроса и желания нека да пише.
Ако успееш да го намериш - това е влакното................

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Мерси Ачо ! Онзи ден се върнах от Сърница и там ми създаваше проблеми влакното и затова преминах на директен в плиткажите, наред с джиговият костур 

- icefire
- ще става разбирач
Закупих си преди месец 0,20 600метра ролката ... навих на 2 мачови и на една фидер макари...
Да оставим цветът на страна , здраво е .. прекалено твърдо /според мен/ .. за фидер става но за мача - не ...
Тубертини си остава фаворитът за мен ... гледам доста колеги са доволни от Трабуко ... но ще го пробвам в някой по-следващ сезон ..
Terry Pratchett
Terry Pratchett