Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Качествени чепарета

Мнение от El Pescador »

рибар.от.бургас. написа:Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
много си си добре,само ми се струва от първата снимка ламето с 3 д нишката и ув то е от калпавата партида ,провери го като го триеш силно между пръсстите си все едно солиш,ако не се изправвя и става смачкано като на възел не сси губи времето с него
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
El Pescador
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от El Pescador »

Ето така не трябва да става
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана :lol:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Да си вземе от Яни,и готово.
Един до друг са магазините.
Вияфишинг.
Полиестер е разликата.
Другото е от Памук което се мачка.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

El Pescador написа:Ето така не трябва да става
Здравей колега, имам питане относно тези 3D нишки и то е ползваш ли ги и колко от броя слагаш. Тук съм чел, че някой колеги ги махат и ползват само цвета. Аз лично слагам половината от материала плюс 1-2 нишки.
рибар.от.бургас.
новобранец
новобранец

Мнение от рибар.от.бургас. »

El Pescador написа:
рибар.от.бургас. написа:Това са ми възможностите към момента за чернокоп, дано не спамя.
много си си добре,само ми се струва от първата снимка ламето с 3 д нишката и ув то е от калпавата партида ,провери го като го триеш силно между пръсстите си все едно солиш,ако не се изправвя и става смачкано като на възел не сси губи времето с него

Силно го търкам между пръстите, но не се променя.
lusienn

Мнение от lusienn »

Полиестер и перо.
1 пресукано и 1 кринкъл.
IMG_20210121_100659.jpg

Риболовци.
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

Днес и аз намерих малко време да си навържа малко перца с глезотии към тях.
Използваните материали се виждат на снимката,но ще опиша накратко.
Под всяка кука е присуканото като цвят,което съм добавил към перото по една нишка. Освен тях на всички съм сложил по един кринкъл, uv tail и прусукано перла. Куките са ювела 8-ца.
Пробвани са такава комбинация и си работят прилично стига рибата да има апетит.
IMG_20210121_132313.jpg
Hobie Mirage Outback
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

st_beer написа:Днес и аз намерих малко време да си навържа малко перца с глезотии към тях.
Колега,зарежи ги тия пера,ловят все още от брега,ама там е друга работа. Връзвай си синтетиката,там е важно да улучиш цвета.
lusienn

Мнение от lusienn »

Не ги слушай много.
И ще ловиш добре.
Аз затова не ги четох в началото.
Пробвам всичко и те така.
От лодка перото си работи по същия начин както и от брега,дори плавателността на бидема е в предимство при перото.

Риболовци.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

iliev68 написа:
Здравей колега, имам питане относно тези 3D нишки и то е ползваш ли ги и колко от броя слагаш. Тук съм чел, че някой колеги ги махат и ползват само цвета. Аз лично слагам половината от материала плюс 1-2 нишки.
Тука е добре да се уточни на кое се вика 3d нишка щото някой го разбират като някакъв вид флашбоу или някакво производно ,други просто наричат кринкъла 3D ,трети го свързват с ролките на СИЯ фишинг в които чесно казано има основно посредствени материали .Лично за мен точно определение за 3D нишка не съществува ,това по скоро търговски трик .Нещо като 5-6-7-8 камерна дограма .Поздрави и успешен предстоящ сезон .А относно готовите ролки с материал аз лично изхвърлям всичко и запазвам само цвета от тях ,единственното ценно според мен .
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

stareca написа:
iliev68 написа:
Тука е добре да се уточни на кое се вика 3d нишка щото някой го разбират като някакъв вид флашбоу или някакво производно ,други просто наричат кринкъла 3D ,трети го свързват с ролките на СИЯ фишинг в които чесно казано има основно посредствени материали .Лично за мен точно определение за 3D нишка не съществува ,това по скоро търговски трик .Нещо като 5-6-7-8 камерна дограма .Поздрави и успешен предстоящ сезон .А относно готовите ролки с материал аз лично изхвърлям всичко и запазвам само цвета от тях ,единственното ценно според мен .

Абсолютно си прав, тази така наречена 3D нишка е нищо повече от uv-flasabou, но армирано с две преплитащи се нишки, които създават така наречения 3D ефект, но на дължина на куката се разплитат бързо и ефекта се губи, самата лента е под 0.2 а ходи където си иска след като се разплете! Така, че може и без нея, цвета и качеството на синтетиката е важен!
Аватар
tugman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tugman »

lusienn написа:Не ги слушай много.
И ще ловиш добре.
Аз затова не ги четох в началото.
Пробвам всичко и те така.
От лодка перото си работи по същия начин както и от брега,дори плавателността на бидема е в предимство при перото.
"Master", тебе ли да слуша? Та ти има много още да учиш, пък и надали ще се научиш! Хубаво поне, че нещо си прочел......е от края, но няма значение!
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата и си добавям каквото ми е нужно от по-качествените ламета. (основно Veniard, но това си е въпрос на вкус)
140692410_10215302179906627_4186479479679018979_o.jpg
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Aз ли нещо изоставам от технологиѝте или се опитват ни набутат някакви конци за бродерия
Като нож за лява ръка ама става и за дясна :shock: Някоѝ били показѝл за какво иде реч ?
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
gergi_81
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi_81 »

tiho_roev написа:Aз ли нещо изоставам от технологиѝте или се опитват ни набутат някакви конци за бродерия
Като нож за лява ръка ама става и за дясна :shock: Някоѝ били показѝл за какво иде реч ?
Не знам дали е за бродерия, но косата, която купувам от Яни е много тънка, здрава, не се гърчи, не пие вода и цветовете са страхотни. Друго не ми трябва.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”