Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- st_beer
- ще става разбирач
Re: Качествени чепарета
Напълно подкрепям това което е написал Жоро. Материала на Яни е много хубав като качество и като цветове.gergi_81 написа:
Не знам дали е за бродерия, но косата, която купувам от Яни е много тънка, здрава, не се гърчи, не пие вода и цветовете са страхотни. Друго не ми трябва.
Относно връзването на перата го правя просто така за кеф и да ги има като асортимент. Преди година някъде не искаше да дава много риба,а в кутията имах такива вързани та реших да пробвам. Чепарето започна се пълни и направих една чантичка хладилна. Човек трябва да има от всичко доказало се и да пробва. Не се знае от къде ще му излезе късмета.
Hobie Mirage Outback
- stareca
- ще става разбирач
Мвого ролки имаш от чиститеgergi_81 написа:И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата и си добавям каквото ми е нужно от по-качествените ламета. (основно Veniard, но това си е въпрос на вкус)

Точно така,добре че Красимир Атанасов
От Бургас ми я показа преди време,
В момента не пише тук ,мисля че е
Баннат.
Тоя колега Тихуана,въобще не го познавам,и не съм го питал за нищо
Та да ми нарежда,кой какво
По същия начин си поръчах преди
2 години само ролки без никакви нишки,
Допълнителни при Яни както Георги,
Те първите са си такива,после им сложиха
Допълнителни нишки!
От Бургас ми я показа преди време,
В момента не пише тук ,мисля че е
Баннат.
Тоя колега Тихуана,въобще не го познавам,и не съм го питал за нищо

Та да ми нарежда,кой какво

По същия начин си поръчах преди
2 години само ролки без никакви нишки,
Допълнителни при Яни както Георги,
Те първите са си такива,после им сложиха
Допълнителни нишки!

Риболовци.
-
- ще става разбирач
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи ,но за сметка на това някои ме познават и знаят какво правя в морето .пс. правил съм чепаре от власиките на синтетична метла а за черньо съм купувал черен копринен конец и работи перфектно ,според мен е ненужнно да се връъзват пера ,те са история ,освен акко не си любител на Винтиджiliev68 написа:Здравей колега, имам питане относно тези 3D нишки и то е ползваш ли ги и колко от броя слагаш. Тук съм чел, че някой колеги ги махат и ползват само цвета. Аз лично слагам половината от материала плюс 1-2 нишки.El Pescador написа:Ето така не трябва да става

моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- Димо Михалев
- Модератор
Редно е да качиш снимки на тия "таралежи" да ги видим баре!El Pescador написа:
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи .......
-
- ще става разбирач
да да ,Мастера да ми се смееДимо Михалев написа:Редно е да качиш снимки на тия "таралежи" да ги видим баре!El Pescador написа:
тук е много деликатен моента.в интерес на исстината всички тук са добри на чепаретата минус един двама ,от вссеки можеш да откраднеш по нещичко .Относсно коссите и 3д глупостите гледай косата да е качествена .Аз ползвам от тези ролки и не махам нищо ,напротив добавям ,задължително ув и кринкъл,колко и как зависси от това какво исскаш да ловиш.Относно чепарето ,два основни закона ,изхождайки от целта му.Цветът му да наподобява есстествената храна на рибата която ще ловиш или цвят който доказано преддизвиква агресия у риббата .И второ винаги прави чепарето с повече материал (лесно можеш да отнемеш трудно да добавиш )аз винаги в такъмите имам нокторезачка и ако се наложи ссвалям за секунди ,та дори и до гола кука !Всичко друго е въпрос на пратика и усет ,да не кажа че там е истината ,а очички подредени и красиви (търовски трикове които радват окото в което лошо няма)за мен е ала бала ,ела ги виж моите са като таралежи .......

моята риба никой не може да я хване ,

-
- научил се да хвърля
Само да попитам, като се заговори за коси. органзата вече не я ли признавате за материал, щото аз си я меся с тез от ролките, ама само от някои които са с по тънък косъм. Препоръчвам ви да смесите и два цвята органза и разните там ламета, кой каквото има......
Аз я използвам редовно органзата,
Имам един тъмен цвят тиква от нея
И я смесвам със светла 50 на 50 процента,
И си правя чернокопени с нея редовно,
Както и светла праскова и други.
За сафридените,на Яни цветовете са трепач.
За сафридените,на Яни цветовете са трепач.

Риболовци.
Аз я използвам редовно органзата,
За сафридените,на Яни цветовете са трепач. От Борката ми е подарък.
321 номер вече ми свършва,
Значи бая куки съм навързал от нея
Пробвана и работи.
За добро утро разплетох и смесих и сафридено бидем.
Перо Бърне 1 Ув Пърл,1 тънко GREY Kristal flash.
Кука номер 10.
За сафридените,на Яни цветовете са трепач. От Борката ми е подарък.
321 номер вече ми свършва,
Значи бая куки съм навързал от нея
Пробвана и работи.
За добро утро разплетох и смесих и сафридено бидем.
Перо Бърне 1 Ув Пърл,1 тънко GREY Kristal flash.
Кука номер 10.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Имам и малко сини и се надявам този сезон всички да свършатstareca написа:Мвого ролки имаш от чиститеgergi_81 написа:И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата и си добавям каквото ми е нужно от по-качествените ламета. (основно Veniard, но това си е въпрос на вкус)

Органзата ми е един от любимите материали. Много лесен за работа и с хубави цветове, но рядко се намират на ролки а не ми е удобно да си я нищя от разни парчета. Преди време Яни имаше страхотни ролки с органза. Запазил съм си няколко, но за съжаления няма от любимите ми цветове.Пламен Николов написа:Само да попитам, като се заговори за коси. органзата вече не я ли признавате за материал, щото аз си я меся с тез от ролките, ама само от някои които са с по тънък косъм. Препоръчвам ви да смесите и два цвята органза и разните там ламета, кой каквото има......
Тоя цвят си го поръчах на голяма ролка,
Беше 18 лв но си изби многократно парите.
За Цикламено розовото става дума.
Светло синьото го имам все още.
Беше 18 лв но си изби многократно парите.
За Цикламено розовото става дума.
Светло синьото го имам все още.

Риболовци.
[quote="gergi_81"]И за мен в ролките по магазините няма вложен хубав материал освен самата коса. Особено пък боклусите на Щуката- Сия фишинг. За това си поръчвам на Яни да ми навива само косата
И на тези ще им мине модата след време, появиха се нови още по ярки цветове, и няма лошо в това.Лошото е че остават купища стари в кутиите
И на тези ще им мине модата след време, появиха се нови още по ярки цветове, и няма лошо в това.Лошото е че остават купища стари в кутиите

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

У фейса инфото.

Риболовци.
Все още няма от тоя материя,
Сега звънях да проверя на Яни. Взех каквото има налични,
Липсват цветове,лилаво,синьо,малиново
В магазина,каза началото на другия месец.
Изкупено е всичко.
Сега звънях да проверя на Яни. Взех каквото има налични,
Липсват цветове,лилаво,синьо,малиново
В магазина,каза началото на другия месец.
Изкупено е всичко.

Риболовци.